מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רמוטיב וטיפולי אור-דחוף לדר' שוחטסיגל11/04/2009
האם מותר להמשיך בטיפול להסרת שיער בהבזקי אור בטכנולגית SHR בזמן טיפול ברמוטיב-היפרקום, מאחר ויש מידע כי הרמוטיב גורם לרגישות בעור בשמש ואור.
תודה.!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף לדר' שוחט
סיגל19/04/2009לא קיבלתי תשובה...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סיגל19/04/2009בנוסף סובלת מאלרגיה לפורמאלדהיד העור מאוד רגיש?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן לוקח לצלקות טריות לעבור?נטע10/04/2009
שלום.
לפני כחודש עשיתי באיזור היד טיפולי אפילציה כנראה אצל אחת לא מיומנת.
עד היום יש צלקות בצבע ורוד, האפילטורית אומרת שזה יעבור עד חודשיים, ככה זה אצל חלק מהמטופלות. לדעתי זה שקר.
אני בשבוע האחרון לא רואה שיפור בצלקות.
רופא עור נתן לי למרוח על זה בטאקורטן וויטה מרפן, אך אין שינוי.
ברגע שהיד מתאמצת (כמו להרים שקיות, לכתוב) אז הצלקות ממש בולטות, בצבע אדום.
האם לדעתך הצלקות יעלמו עם הזמן?
למה כשיד מתאמצת הצלקות בולטות יותר, זה נורמלי?
יש לך משחה טובה להציע?
אשמח לתשובות בהקדם.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה שנשמע שקיבלת כוויה
נטע11/04/2009היו לך שלפוחיות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוחם בצה"ל מחפש תשובהיוסי09/04/2009
אני חייל קרבי בן 19.5 לוקח מינוציקלין כשנה ושלושה חודשים.. אני סובל מאקנה קלה יחסית.. במהלך השנה הראשונה היתי נוטל 50 מ"ג ביום והפנים היו חלקות כמעט לחלוטין בחודשים האחרונים ראיתי שהאפקטיביות ירדה ועברתי לשני כדורים של 50 מ"ג, במשך חודשיים זה עזר אך שוב פעם חלה ירידה באפקטיביות. נשבר לי להתעסק בזה כבר ורופא הציע לי לקחת רואקוטן,
השאלה שלי היא מה המהירות הכי גבוהה שאפשר לסיים את הטיפול על מנת להפסיד כמה שפחות זמן בתור לוחם. אני 1.78 שוקל 75 ק"ג. מבחינתי לסבול מתופעות לוואי אבל העיקר לסיים עם הטיפול הכי מהר שאפשר על מנת לחזור ליחידה שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן
ד''ר מיכאל שוחט09/04/2009במינון גבוהה של 3 כדורים ליום ניתן לסייםאת הטיפול במשך 5 חודשים ואולם מומלץ להתחיל במינון נמוך יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין יותר מהיר?
יוסי09/04/2009המצב שלי הוא באמת יחסית קל ובאזורים מאוד מסוימים, אני מכיר חברים שלי שלקחו 3 חודשים ואפילו חודשיים בטוח ש-5 חודשים זה הכי מהר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוווףטל08/04/2009
האם פוסידין קרם יעיל לטיפול באקנה?
אפשר לשים אותו על אקנה וזה יעזור ?
ואיזה משחה יעילה להבהרת צלקות שטחיות[כתמים שנוצרו מאקנה], משחה לא יקרה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
ד''ר מיכאל שוחט09/04/2009מומלץ יותר שימוש באקנמיצין לכתמים ניתן להשתמש בקרם איזומד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס ?דני08/04/2009
להלם תיאור מהלך נגע עורי במהלך 3 ימים:
יום א - הופיע על השפה התחתונה אזור אדום ומוגבה מעט ועליו 2 פצעונים קטנים לבנים צמודים אחד לשני. ללא גרד וללא כאב, מלבד כאב כאשר נגעתי ישירות בפצע.
פניתי באותו יום לרופאת עור שאיבחנה הרפס סימפלקס והתחלתי למרוח ציקלומד.
יום ב - 2 הפצעונים הקטנים הפכו לפצע אחד גדול ומוגבה לבן ונראה מוגלתי עם אזור אדום במרכזו. עדיין ללא גרד וכאבים מלבד במגע ישיר בפצע. המשכתי למרוח ציקלודרם. נטלתי 4 כדורי VALTREX (סה"כ 2 גרם) ולאחר 12 שעות עוד 4 כדורים. בערב לאחר מקלחת הפצע התפוצץ וירד ממנו דם.
יום ג - קמתי כאשר הפצע יבש לחלוטין. לאחר זמן קצר הפצע נפל. העור נראה כמעט תקין לחלוטין ולא נשאר כל זכר לפצע - המקום נראה כאילו התקלפה ממנו שכבת עור דקיקה, זה הכל. אין שום גרד ושום כאב גם במגע ישיר עם האזור שבו היה הפצע.
האם אכן היה לי הרפס או שמדובר בטעות באבחון ?
אם מדובר בטעות - מה זה היה ?
ואם זה אכן היה הרפס - כיצד זה שמהלך ההתפרצות היה כל כך שונה ממה שמתואר במקומות רבים (נרפא לחלוטין תוך 3 ימים ולא תוך שבועיים, לא היה שלב CRUST, לא היה גרד, היה דימום שלא מתואר בשום מקום בהקשר להרפס)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע
ד''ר מיכאל שוחט09/04/2009יתכן ומדובר בהרפס והטיפול בוולטרקס זירז את הריפוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעי בגרותעטרה08/04/2009
בתי בת ה-15 סובלת מפצעי בגרות מאוד לא אסתטיים על פניה. זה מפריע לה מאוד, בעיקר בבית הספר ובתנועה שהיא הולכת אליה, והיא מאוד מתוסכלת. מהו הטיפול האידיאלי בשבילה? האם זה כולל כדורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעי בגרות
ד''ר מיכאל שוחט09/04/2009מומלץ לפנות לבדיקה וטיפול של רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות אקנהמאיה.ב.08/04/2009
שלום...
רציתי לדעת, האם צלקות אקנה נשארות לתמיד?
.
אני בת 13, ויש לי אקנה קלה עד בינונית, במשך שנה-שנה וחצי...
יש לי קצת צלקות (חטטים, וכתמים אדומים)..
הרופאת עור שלי אמרה שעם הזמן הצלקות האלה יעברו,
בגלל שאני עוד צעירה והעור שלי משתנה ומתחדש...
האם הצלקות באמת יעברו עם השנים?
אם לא, יש איזשהם טיפולים שאני יכולה לעבור בישביל שלא ישארו צלקות?..
תודה מראש, ולילה טוב
מאיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות
ד''ר מיכאל שוחט09/04/2009אכן עם הזמן החטטים הקטנים והכתמים האדומים יכולים להעלם לעיתים יש צורך הטיפול קוסמטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלואידשולה07/04/2009
אני סובלת מצלקת קלואידית על החזה בגדול של כס"מ. ביקרתי אצל כמה רופאי עור, והמסקנה הייתה שהיות והצלקת אינה חדשה, למעשה אין מה לעשות לגביה.
היום הבחנתי שהופיע מעין "פצע" על הצלקת שנראה כמו פצע מוגלתי או משהו כזה. האם יש צורך ללכת לרופא עור, או שמספיק למרוח משחה אנטי דלקתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלואיד
ד''ר מיכאל שוחט09/04/2009ניתן לטפל בקלואיד עיי הזרקות מקומיות והקפאה בחנקן נוזלי עם תוצאות טובות בחלק מהמיקרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעי בגרות בעיתייםשון06/04/2009
אני משתמש בסבון אנסיל וואש ושם לאחר מכן קלירקס אני לא יודע אם זה באמת עזר לי כל כך עד כה אבל רציתי להגיד שכבר המון זמן (לפחות 5 חדשים) יש לי איזה כמות גדולה של חצ'קונים באותו מקום ואני מנסה כל הזמן לשטוף את זה בסבון ושם במקום הרבה קלירקס וזה לא עוזה ממש
1)האם יש דרך פשוטה להעלים אותם אפילו תוך יום עם מצרכים שיש לי בבית?
2)כדאי לי להחליף תכשיר נגד פצעי בגרות?
תודה ובבקשה שתענו מהר כי עוד כמה ימים יש לי בר מצווה ואני מעדיף שזה יעלם לפני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעונים
ד''ר מיכאל שוחט09/04/2009עלייך לפנות לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטן ובדיקת דם - שאלה חשובהשרון06/04/2009
לפני כמה שבועות התחלתי רואקוטן
עשיתי שבועיים לפני שהתחלתי בדיקת דם וגם יצא לי לעשות חמישה ימים לאחר שהתחלתי
בתוצאות היה
GPT - 68
טריגלצירידים - 164
אני המשכתי לקחת רואקוטן ועכשיו אני כשלושה שבועות אחרי
האם אני אמור לדאוג שאחרי כמה ימים זה עלה אז אחרי כמה שבועות זה יעלה הרבה יותר?
או שיכול להיות שזה היה בגלל שהרואקוטן היה חדש לגוף וזה עלה? האם אפשרי שבזמן שלוקחים רואקוטן זה אפילו ירד ויחזור לנורמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד הערה
שרון07/04/2009לקחתי 20 מ"ג ביום בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרואקוטן
ד''ר מיכאל שוחט09/04/2009עליך לפנות לפורום רפואת עור בכל מיקרה בסהכ אין צורך להפסיק את הטיפול ויש לפנות לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת קלואידיתאפרת05/04/2009
שלום רב. אני 8 חודשים אחרי ניתוח קיסרי. בימים האחרונים הבחנתי בנפיחות בצלקת. הרופאה איבחנה צלקת קלואידית. האם אוכל לעבר ניתוח פלסטי כלשהו, בדגש על הקטנה והרמת חזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת קלואידית
ד''ר צחי שלקוביץ12/04/2009אפרת שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש קרם לחות שיכול לעזור עם האקנהאנדריי05/04/2009
שלום, ניסיתי להשיג רופא עור והיחידי שאני יכול לקבל הוא רק בעוד שבועיים, לכן חשבתי שתוכלו לעזור לי ולהגיד לי באיזה קרם לחות ספיציפי כדאי לי להשתמש ? (יש לי עור יבש, וגם אקנה בינונית)
אנדריי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוקוטאן יפתור הכל. באמת, מנסיון.
מישהי07/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד בעורףאורית05/04/2009
שלום
מזה כשלושה חודשים אני מתגרדת בחלק האחורי של הראש עד העורף, ניסיתי להחליף שמפו, מסיכה אך כנראה שזו לא הבעיה. הגירודים כמו עקיצות קטנות, בלוטת הלימפה התנפחה מאחור בעורף. הייתי אצל רופא עור ואמר שהוא לא רואה משהו קונקרטי ולכן יכול להיות שזה פסיכוסומטי {לא נראה לי שזו הסיבה } או אלרגיה ונתן לי כדורים לאלרגיה {למקרה שזה נכון} אך גם לא עוזר. טיפלתי גם בכינים כדי לשלול. כעת אני אובדת עצות, אני אפילו לא יודעת לאיזה רופא ללכת ומה לעשות, אני חוששת שיש לי משהו שדורש טיפול שלבנתיים אני מזניחה ואני חוששת שהגירודים האלה ילוו אותי עוד שנים רבות וזה מאוד מציק.
אשמח לשמוע עצתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד משהו
אורית05/04/2009רציתי גם לציין שלפני 8 חודשים היה לי חיידק בקיבה שעבר מעצמו, כיום בבדיקות דם שלי ה HCT נמוך יחסית 36.7 {נורמה 37 ומעלה, בזמן החיידק היה 33}
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורית
ד''ר צחי שלקוביץ05/04/2009אורית שלום
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור פנים חלקעטרה04/04/2009
אני בת 19 וחצי ויש לי אקנה במצב קל. ניסיתי כל מיני משחות עד עכשיו וזה לא עזר. ביקשתי מהרופא עור שלי רואקוטן אבל הוא אמר לי שמצב האקנה שלי ממש קל ושרואקוטן יהיה "מאסיבי" מידי בשביל העור שלי. מה אני כן יכולה לעשות כדי שיהיה לי עור חלק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור פנים חלק
ד''ר צחי שלקוביץ05/04/2009מירי שלום
לדעתי, אין קשר לבין טיפול ברואקוטן לבין חומרת האקנה ואני מעריך כי זהו עדיין הפתרון היחידי לבעייתך.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם כהה על הפניםשרון04/04/2009
בעבר שמתי מסכה על הפנים שכללה חלמון דבש ולימון. השארתי על הפנים הרגשתי שהפנים נעשות אדומות אך התעלמתי. לאחר תקופה ממש יש לי באיזור המסיכה ממש בכל מקום שהיה החומר צבע יותר כהה מעין צריבה.
אני כל הזמן עם מיק אפ שלא ממש עוזר מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם כהה על הפנים
ד''ר צחי שלקוביץ05/04/2009שרון שלום
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)