מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רואקוטןרננה20/12/2008
שלום, שתי שאלות: 1. כמה זמן מרגע הפסקת הטיפול ברואקוטן, ניתן לקחת ויטאמין A? 2. כמה זמן מרגע הפסקת הטיפול ניתן להסיר שערות בשעווה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן
ד''ר צחי שלקוביץ21/12/2008רוית שלום
הייתי ממתין כשבועים ימים בשני המקרים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לפורמליןאור20/12/2008
סובלת מפריחה עורית באזור החזה וזרועות הידים, לאחר תבחיני טלאי בעור אובחן כי אלרגית לפורמלין וניקל, נמעת ממגע עם המקור האלרגני אך מירב הקרמים גורמים לגירוי. איזה קרם /משחה ממולץ לשימוש במקרה זה?קראתי כי השימוש באוריאה משקם עור פגוע האם נכון? איזה קרם/משחה מכילים אוריאה ואיפה ניתן להשיג? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לפורמלין
ד''ר צחי שלקוביץ21/12/2008אור שלום
ישנם מספר תכשירים בשוק המכילים אוריאה. עלייך להתייעץ עם הרוקחים בפארמים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטין Aאבי20/12/2008
אני מעוניינת לחדש את העור בפנים. האם כל עוד אמשיך לשים רטין A העור יהיה דק יותר? יש צורך בתקופת הפסקה בכדי שהעור ישתקם? אני לא מבינה איך זה עובד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטין A
ד''ר צחי שלקוביץ21/12/2008שלום רב
התכשיר מדקק מצד אחד את שכבת הקרן של האפידרמיס, אך מצד שני הינו גורם לאורך זמן לעיבוי שכבות הקולגן והאלסטין וארגונם מחדש. אין צורך בתקופת הפסקה בשימוש בו.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות וכתמים במצחקרן20/12/2008
שלום רב, בעבר השתמשתי בגלולות למניעת הריון מהדור הישן כמה שנים ורצוף(כל כמה חודשים הפסקה). בעקבות הגלולות יצאו לי כתמי פגמנטציה בעיקר על המצח. הרופאת עור אמרה לי להפסיק ליטול אותם. כבר שנתיים שאני בלי גלולות והכתמים קצת התבהרו (ע"י כל מיני משחות) אבל לא נעלמו לגמריי. רציתי לדעת אם אני יכולה לעבור לגלולות עם הורומונים נמוכים כדוגמת פמינט או סרזט( שמכילה רק פרוגסטן). כדי לא לעורר מחדש את הכתמים על הפנים. ואיזה פתרון אחר אפשרי שלא עושה כתמים (חוץ מההתקן) את השאלה אני מפנה אליכם כי הרופא נשים אמר לי שהרופא עור יכול לעזור לי...... בבקשה תשובה דחוף. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות וכתמים במצח
ד''ר צחי שלקוביץ21/12/2008לי שלום
התשובה בהחלט נכונה. אכן זהו תחום טיפולם של רופאי העור. ניתן לחזור לגלולות במינון הורמונלי נמוך יותר ולראות מה תהיה התגובה.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיורטן וקומדוניםליאם20/12/2008
שלום לך, רציתי לשאול, האם בעת טיפול בקיורטן אפשר לנקות את הנקודות השחורות בפנים? זה לא מזיק לטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיורטן וקומדונים
ד''ר צחי שלקוביץ21/12/2008ליאם שלום
בהחלט כן אפשר לנקות את הקומדונים ואף רצוי.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיורטן וקומדונים
NONAME22/12/2008שלום, העיניין הוא שהלכתי לקוסמטיקאית רפואית, ברגע שהיא שמה לי מסכה להטפחת העור והיא אינה אמורה לשרוף, זה נורא שרף , ישר הורידה לי אותה. איך בכל זאת ניתן להוציא אותם אם לא בטיפול קוסמטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים שחורים בעורתמר19/12/2008
שלום, יש לי בעיה בעור באיזור המפשעה, הייתי פעם שמנה ורזיתי ומאז העור באיזור הזה נהיה שחרחר, באופן בולט משאר העור מסביב, כנראה בגלל החיכוך כתוצאה מהשמנה מלווה בזיעת יתר ואלי בגלל שהאיזור שם לא היה תמיד נקי משיער,יש לציין שכרגע אני תמיד שומרת על הגיינה של האיזור ונקעיון שלם וגם דואגת לייבש את העור לאחר שטיפות... העניין מפריע לי ואני רוצה שהעור יחזור לצבעו המקורי (כמו האיזור מסביב) פניתי לרופא עור ונתן לי משחה אנטי בקטיריאלית שנקראת טרידרם שלא עזרה בכלל... אני מבקשת עזרתכם והדרכתכם... האם יש משחה מסויימת שיכולה לעזור לי שאני יכולה לבקש אותה מרופא... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים שחורים בעור
ד''ר צחי שלקוביץ21/12/2008תמר שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראקוטן@15/12/2008
האם ראקוטן עוזר גם לפצעים בגב?בגוף בכללי? או רק לפנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכל הגוף.
אלמונית.17/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 11 שיעור פניםאור15/12/2008
בני בן 11 עם התבגרות מינית נורמלית מהירה. לאחרונה התחיל לצמוח לו שפמפם ומעט שער בפאות הלחיים. האם משחה בשם ויניקה תוכל לסייע לו במניעת הצמיחה עד שיגיע לגיל המתאים? האם צריך לזה מרשם ?לאיזה רופא לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 11 שיעור פנים
ד''ר אלכסנדר אלטס18/12/2008אור, בוקר טוב.
עניתי לך בפורום של "כללית אסתטיקה"
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיורטן-ללא הטבהגליה15/12/2008
שלום ד"ר, אני בת 28, נוטלת קיורטן 20 מ"ג ליום במשך חודש ושלושה שבועות, אך ללא כל הטבה (ניסיתי 40 מ"ג ליום למשך שבועיים, אך תופעות הלוואי היו בלתי נסבלות ורופאת העור המליצה לחזור ל-20 מ"ג). אני שוקלת להפסיק את נטילת הכדורים עקב תופעות הלוואי וחוסר ההתקדמות. האם מצב שבו לאחר כמעט חודשיים של נטילת התרופה אין כל שיפור בפנים נחשב לתקין? תודה מראש, גליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני לוקח קיורטן
מין17/12/2008אני לוקח כבר כשלושה חודשים את הכדורים האלה ורק עכשיו חל שיפור ככה זה התהליך זה אמור לקחת כחצי שנה עד שהכל עובר לגמרי בעיקרון אחרי ה3 חודשים הפצעים מתחילים לעבור לאט לאט אבל עד אז זה רק יוצא ועובר ושוב יוצא ושוב עובר... אני בן 15 ואחי בן 22 הוא גם לוקח קיורוטן . הוא לוקח כחודשיים קיורוטן גם אצלו אין ממש שיפור בהתחלה הוא התחיל עם 20 מ''ג עכשיו הוא לוקח 40 מ''ג. אין לך מה לדאוג ככה זה הולך לאט לאט זה לא עובר מהר כל כך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך...ציסטהעידן15/12/2008
האם יש חובה להוריד ציסטה או שאין בעיה להשאירה ? כזכור הציסטה באזור בלוטת הרוק בצד שמאל של הפנים. היא לא גדולה והיא לא מפריעה לי בכלל. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...ציסטה
ד''ר אלכסנדר אלטס18/12/2008עידן, בוקר טוב.
על כך ניתן להחליט רק בבדיקה אישית ולא וירטואלית.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהע"פ מה מחליטים ?
עידן18/12/2008נעשה לי US בלוטת רוק והתוצאה : ממצא היפו אקוגני בגודל 0.1 * 0.3 ס"מ. הממצא ממוקם שטחית לשריר, והתוכן אחיד פרט לפס אקוגני דק. הממצא אינו קשור לפרוטיס. הפרוטיס נראה תקין. לסיכום : ממצא קטן בעור של הלחי - ציסטה אפידרמויד ? האם אפשר להשאיר את הציסטה בהנחה שהיא לא מפריעה לי ואני לא רוצה סתם צלקות על הפנים, או שיש חובה להוריד ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירסינג במשך טיפול עם ריקוטאןדנה14/12/2008
אני בת 15 וחצי והתחלתי להשתמש בריקוטאן לפני בערך 50 יום . הרופא אמר לי שאסור לעשות שעווה וכל מיני כאלה כי העור מאוד רגיש בזמן הטיפול , האם מותר לי לעשות עגיל בטבור ? אחרי הניקוב מטפלים עם מי מלח ומשחה אנטיביוטית לחיטוי . אם לא , כמה זמן אחרי סיום הטיפול אני צריכה לחכות עד לעשיית הפירסינג ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד''ר אלכסנדר אלטס15/12/2008דנה, שלום.
מומלץ להמנע מכל פעולה הפוגעת בשלמות העור בזמן הטיפול ברואקוטן, כולל פירסינג.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוטוקס לצוואררוני13/12/2008
שלום, אני בן 48, יש לי בעיה של בלט דיסק בצוואר,בשנתיים אחרונות ניסיתי טיפולים רבים שלא עזרו לי . בעיה העיקרית שלי שראש פונה לעיתים קרובות לצד אחד וקשה להחזירו למרכז (טורטיקוליס). פניתי לאחרונה ל 2 נוירולוגים מומחים שהמליצו לי על הזרקת בוטולינום בהקדם. אך עד עכשיו לא בצעתי זאת , כי קראתי באינטרנט על סיכונים שיכולים להיות - גלישת החומר למוח. זאת למרות שכבר קבעתי תור להזרקה באיכילוב. זה מאוד הפחיד אותי. האם אכן יש סיכון כלשהו שזה יקרה או שאין בסיס לחששותיי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוטוקס לצוואר
ד''ר אלכסנדר אלטס14/12/2008רוני, בוקר טוב.
שאלתך חשובה, אך אינה בנושא הפורום. בטיפול בבוטוקס בהתוויות אסתטיות לא נשרמו תופעות לוואי קשות או בלתי הפיכות. לגבי התוויות נירולוגיות מומלץ לפנות למומחים בתחום.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת מקומיתיאיר12/12/2008
כתוצאה מהחלקה על איזור המצח, נוצר צלקת שטחית אדומה. (לאחר הגלדה של המקום) כבר חודשיים יש את האדמומיות שום דבר לא משתנה. זה מפריע לי מהפן האישי והאסתטי מאוד! כניראה שהיה בהתחלה זיהום ואז נפער הפצע. לאחר שהגליד העור הישן נשארה מתחתיו צלקת אדומה. *כרגע אני משתמש בלוקסיד, האם זה יכול לעזור? *איזה טיפולים קיימים כיום כדי להעלים את הצלקת? אשמח לקבל תשובות.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאיר
ד''ר אלכסנדר אלטס14/12/2008יאיר, בוקר טוב.
קודם כל, כדאי להבדק ע"י רופא עור כדי לקבוע האם אכן מדובר בצלקת. אם כן, הטיפול תלוי במאפיינים של הצלקת.
באופן כללי התכשירים המקומיים ללא מרשם לטיפול בצלקות בשוק כיום הם: מדרמה, קלו-קוט, פוסטופיל + וכ"ד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלקת מקומית
יאיר14/12/2008ביקרתי בעבר אצל כמה רופאי עור, הם טענו שהעור כרגע אדום כי הוא מתחדש וזה יקח המון זמן עד שהוא יקבל את הגוון הרגיל. ומדומבר בצלקת שטחית, והמליצו לי להשתמש בלוקסיד. אני כבר חודשיים משתמש בלוקסיד אין שום שינוי, הייתי מעוניין לדעת אם יש טיפול אחר שהוא יעיל יותר ושיביא לתוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלקת
יאיר15/12/2008ביקרתי בעבר אצל כמה רופאי עור, הם טענו שהעור כרגע אדום כי הוא מתחדש וזה יקח המון זמן עד שהוא יקבל את הגוון הרגיל. ומדומבר בצלקת שטחית, והמליצו לי להשתמש בלוקסיד. אני כבר חודשיים משתמש בלוקסיד אין שום שינוי, מדרמה, קלו קוט לא הומלץ לשימוש מכיוון שהצלקת היא לא צלקת לאחר תפרים אלא צלקת שטחית אדומה., הייתי מעוניין לדעת אם יש טיפול אחר שהוא יעיל יותר ושיביא לתוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלקת
ד''ר אלכסנדר אלטס15/12/2008בוקר טוב.
פוסטופיל + ומדרמה מיועדים לכל סוגי הצלקות ללא קשר לסיבתן. אבל אחזור לנקודה שממנה התחלנו. קודם כל צריך לודא שאכן מדובר בצלקת, לכן לא ניתן להמליץ על טיפול כלשהו באופן וירטואלי על סמך תאורך בלבד.
יום טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רט-אויט 0.025%מיי12/12/2008
שלום רב אני בת 34 ולאחרונה שמתי לב לקימטוטים שמופיעים לי בפנים.. ביקשתי מהרופאת עור רטינול A , לרענון עור הפנים.. והיא נתנה לי רט אויט 0.025%... רציתי לדעת האם רצוי להשתמש בו למטרה הזו, האם הוא פוגע בכבד ובמערכות גוף שונות? ואם תהיה בעיה במידה וארצה להכנס להריון... כמו כן רציתי לדעת אם בגילי רצוי בכלל להשתמש בו, חשבתי שזה יהיה יעיל כטיפול מונע של קמטים ולרענון...האם כשמבקשים רטינול A, מקובל לתת את הרט אויט.. כמו כן רציתי לדעת האם אפשר להשתמש בו אם אני לוקחת אומגה 3 תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רט-אויט 0.025%
ד''ר אלכסנדר אלטס14/12/2008מיי, שלום.
ההתוויה הרשמית היחידה של רטהויט היא אקנה. נכון, שלויטמין A ישנן תכונות נוספות כגון האטה בתהליכי הזדקנות וכ"ד, אך כאמור זו לא ההתויה הרשמית, לכן על הרופא שרשם לך מרשמים להדריכך לגבי אופן מדוייק של שימוש בתרופה. פני אליו שוב לקבל את כל ההסברים.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכשירי שיער וקרמים בהריוןורד12/12/2008
שלום האם יש תכשירי שיער מסויימים או מרכיבים מסויימים שאסורים לשימוש לשיער בזמן ההיריון כמו גם שמפו קרם לחות לשיער כמו כן קרמים וטיפוח לגוף תודה ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכשירי שיער וקרמים בהריון
ד''ר אלכסנדר אלטס14/12/2008ורד, בוקר טוב.
על התכשירים שמכילים חומרים העלולים להשפיע על הריון חייבת להיות הזהרה. פשוט תעייני באלון לצרכן המצורף לתכשיר לפני שאת רוכשת אותו.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)