מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פצעים בפניםסיון12/11/2008
שלום דר', אני בת 25 סובלת המון זמן מפצעים בפנים, נסיתי המון תכשירים רפואיים על מנת לטפל בבעיה אך ללא הועיל זה עזר לי אמנם לתקופה מסוימת ואז הכל חוזר,ברצוני לדעת מהי המלצתך לטיפול אני ממש נואשת ורוצה לטפל בבעיה אחת ולתמיד. חשוב לציין שעד לפני חצי שנה הייתי נוטלת גלולות שהעלימו אותם באופן משמעותי אך מאז שהפסקתי הכל חזר אודה לתשובתך בהקדם סיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מכירה רואקוטן
חנה12/11/2008אני הייתי במצב דומה, ואני בגיל 23 התחלתי לקחת רואקוטן במשך שנתיים. זה מעלים את הפצעים לגמרי, אבל תדעי שאת צריכה לעבור בדיקות דם קודם, ותפקודי כבד, וכו'. אצלי היתה בעיה של צלקות לאחר שהפצעים נעלמו. אני אישית התחלתי לעשות טיפול טריניטי בפרופורציה, אבל אם לא יהיו לך צלקות- הרווחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעים בפנים
סיון12/11/2008היי שירלי תודה על התיחסותך! אני מודעת לאופצית לקיחת הרקוטן ,הבעיה שאי אפשר לקחת אותם בזמן הריון (אני כרגע לא בהריון) אז זה קצת מגביל אותי כי יש תכנונים. אגב , מה זה "טיפול טריניטי בפרופורציה",?(סליחה על הבורות)... וד"ר אשמח גם לתגובתך בנידון תודה סיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסיון
ד''ר אלכסנדר אלטס13/11/2008סיון, בוקר טוב.
את ודאי מבינה שוירטואלית לא ניתן לתת המלצות מדוייקות.
באופן כללי התכשיר היעיל כיום בטיפול באקנה הוא בהחלט רואקוטן. לכן, אם אין לך התוויות נגד הטיפול כדאי לשקול אותו.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריכוך צלקותא12/11/2008
רציתי לדעת אילו חומרים שניתן להשיג על מדף התמרוקים\תרופות יעיל בריכול צלקות קשות על ידי עיסוי (מלבד מדרמה וקלו-קוט) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל "א"
ד''ר אלכסנדר אלטס13/11/2008בוקר טוב.
אם מיצית את מדרמה וקלו-קוט, ניתן להתייעץ על רופא עור שלך לגבי הזרקות אל תוך הצלקת.
המשך יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות החלבטל11/11/2008
בלוטות החלב מתחילות לפעול מגיל 12 עד איזה גיל? אמרו לי שהן פועלות מגיל 12 עד גיל 20 בערך,כלומר עד סוף גיל ההתבגרות. זה נכון? אם העור שלי מבריק ושמנוני בגלל בלוטות החלב בגיל 20 אחרי שהן יפסיקו לפעול יפסיק להיות לי הברק והשמנוניות נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות החלב
ד''ר מיכאל שוחט12/11/2008במידה והעור שומני הוא בדכ ממשיך להשאר שומני גם אחרי גיל ההתבגרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחהדנה11/11/2008
שלום ד"ר, יש לי מעין כוויה מאדפרין..זה אדום ושורף וכנראה אני רגישה למשחה. זה נראה נורא! תוך כמה זמן זה אמור לעבור? בתודה מראש, גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדפרין
ד''ר מיכאל שוחט12/11/2008תוך מס ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדפרין
סיון12/11/2008מהי משחת האדפרין הזו שמדברים עליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי לידה לבניםטלי10/11/2008
לבתי בת החצי שנה הופיעו לפני כשבוע כתמים לנים קטנים על המצח. רופא המשפחה אמר שאלו כתמי לידה המופיעיםצבשנה הראשונה ונעלמים. מה דעתך? ומתי יעלמו? האם עלולים להתפשט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים
ד''ר מיכאל שוחט12/11/2008עליך לפנות לרופא עור ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראקוטןדנה10/11/2008
שלום ד"ר, האם ראקוטן מטפל גם בצלקות אדומות שנשארו לאחר חיטוט בפצעים? בתודה מראש, דנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראקוטן
ד''ר אלכסנדר אלטס10/11/2008דנה, בוקר טוב.
רואקוטן יכול לשפר את המראה הצלקות, אך לא להעלימן.
המשך יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת אקנהאמיר10/11/2008
ד"ר שלום רב, האם מתח נפשי כלעצמו עשוי לגרום להופעת פצעי אקנה בפנים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
ד''ר מיכאל שוחט12/11/2008מתח יכול להחמיר את המצב ואולם הוא לא הגורם הראשוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית קשקשים חריפה!אבישי09/11/2008
שלום רב. אני בחור בן 24. אני סובל מזה כמה שנים מקשקשים בשיער, בזקן ובגבות, בצורה נוראית. לפי המלצת הרופאה ניסיתי כל מיני שמפויים רפואיים, ולא רפואיים, אך שום דבר לא עזר. מה גם שהיא אומרת שיש לי סבוריאה. בנוסף לכך התחלתי לפני שלושה שבועות טיפול ברואקוטן, אחרי הרבה שנים של בעיות בעור. שאלתי היא כיצד אפשר לטפל בבעיית הקשקשים אחרי כל הניסיונות שכשלו? האם יש דרך יותר אפקטיבית? האם הרואקוטן מגביר את הקשקשים? בתודה מראש אבישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשקשים
ד''ר מיכאל שוחט12/11/2008עליך לפנות לטיפול רופא עור טיפול ברואקוטן יכול להגביר את היובש ואלם לשפר את הסבוראה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורקוטן ופירסינגעופר09/11/2008
שלום, הפסקתי לקחת אורקוטן לפני כ3 חודשים, אני מעוניין לדעת כמה זמן צריך לחכות (אם בכלל) לאחר סיום הטיפול כדי לעשות פירסינג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן
ד''ר מיכאל שוחט12/11/2008מומלץ ששה חודשיםי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדפריןדנה09/11/2008
שלום ד"ר, אני מורחת משחת אדפרין כ- 5 ימים רק באיזור הסנטר. והיום הופיעה לי אדמומיות, האם אני יכולה להמשיך כרגיל, לא להתייחס והרגישות והאדמומיות יחלפו או שכדאי לשקול שנית את המשך הטיפול? כיוון שלפני כן ניסיתי לוקסיד וזה ממש גירה לי את העור לאחר יומיים מהמריחה. יתכן ובמקרה זה התגובה הרגישה של עורי הגיע מאוחר? בתודה מראש, דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדפרין
ד''ר מיכאל שוחט12/11/2008תתכן אדמומיות קלה עליך להקטין את כמות התכשיר שאת מורחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחהדנה09/11/2008
שלום ד"ר, האם ניתן לטפל במשחה כלשהי יחד עם ראקוטן על מנת למזער את התופעות או לזרז את החלמת הפצעים שיוצאים?אם כן תוכל להמליץ על משחה? בתודה מראש, דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה
ד''ר מיכאל שוחט12/11/2008ניתן למרוח תכשיר אנטיביוטי כמו אקנמיצין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות לאקנהאלונה09/11/2008
רציתי לדעת אם גלולות (פמינט) יכולות לעזור לטיפול באקנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות
ד''ר מיכאל שוחט12/11/2008כל טיפול הורמונלי בגלולות יכול לעזור ואולם לעיתים יש צורך בגלולות עם ריכוז הורמונלי גבוהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי הן עזרו מאוד
ליטל23/11/2008היה לי בעית אקנה אמנם לא משהו רציני והתחלתי לקחת גלולות פמינט כאמצעי מניעה אבל הפנים שלי התנקו בצורה משמעותית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעה שונה
דנה08/01/2009לא רוצה לסתור את הדוקטור אבל נסיוני מוכיח אחרת. היה לי קצת אקנה והתחלתי לקחת גלולות עם ריכו הורמונלי גבוה והמצב של הפצעים ממש החמיר. זה נכון להגיד שכל גלולה משפיעה על כל אחת בצורה אחרת. לי בכל מקרה, החליפו את הגלולות למינון נמוך (פמינט) וזה ממש שיפר את המצב. לא אגיד לך שלא רואים בכלל, אבל לפחות אני לא מתביישת בעצמי יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון קריוטןמורן08/11/2008
התחלתי טיפול בקריוטן לפי המלצת רופאת העור שלי. היא אמרה לי לקחת כדור אחד ביום למשך חודש ואחר כך להמשיך ב2 כדורים לשבוע, לטענתה הפצעים בפנים שלי שטחיים ואין צורך להמשיך לקחת את הכדור כל יום אחרי החודש הראשון. היא עוד הוסיפה ואמרה שבחודש הראשון הפצעים ירדו לי בהדרגה. אני לוקחת את האנטיביוטיקה כבר 15 ימים ובאמת חל שיפור בפצעים, אך שאלתי היא האם המינון שהיא נתנה לי לאחר החודש הראשון הוא הגיוני/ יעיל? מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון קריוטן
ד''ר צחי שלקוביץ09/11/2008מורן שלום
חסרים בשאלתך מספר נתונים על מנת להשיב לך במדויק, כגון העובדה האם לקחת קיורטן בעבר במינון מלא, הווה אומר 40מ"ג ביום למשך חצי שנה, וכן האם הוגדר משך הטיפול הנוכחי הצפוי. לכן אין לי כל דרך לענות על שאלתך במדויק.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וראקוטןדנה08/11/2008
שלום, כמה זמן לאחר טיפול בראקוטן אפשר להיכנס להריון ושיהיה בטוח? בתודה מראש גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וראקוטן
ד''ר צחי שלקוביץ09/11/2008גלית שלום
יש לנקוט אמצעי מניעה נאותים חודש מגמר הטיפול ואז ניתן בביטחון להרות.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראקוטן ואדפריןדנה08/11/2008
שלום ד"ר, אני כשנתיים לאחר טיפול בראקוטן וכעת הפצעים חוזרים. יש לי אקנה במצב קל וגם לפני הראקוטן המצב היה קל. אך זה מאוד מפריע לי ומשפיע עליי מבחינה נפשית כאשר כל יום יוצא לי פצע. אני משתשמת בנירומדרול כבר תקופה ארוכה אך זה מקומי ולא מונע וכעת התחלתי עם אדפרין לפני כמה ימים ואין שינוי. אני שוקלת לקחת פעם נוספת ראקוטן אך חוששת מאווד בשל הסבל שעברתי בפעם הקודמת. שאלתי היא האם התופעות לוואי בפעם השניה קלות יותר? האם ניתן לשלב אדפרין או משחה כלשהי יחד עם ראקוטן בכדי להפחית תופעות אלו או לזרז את התהליך? והאם יש סבירות שגם בפעם השניה זה לא יעזור או כיוון שזו פעם שניה אז זה מחסל הכל? בתודה מראש, דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן ואדפרין
ד''ר צחי שלקוביץ09/11/2008דנה שלום
אין בדרך כלל הקלה בתופעות לוואי בטיפול שני יחסית לראשון. ניתן לשלב תכשירים מקומיים בזמן הטיפול. הטיפול השני מביא סטטיסטית את אחוזי ההצלחה לאחוז גבוה מאוד, אך קיימים מקרים נדירים יחסית בהם גם לאחר טיפול שני אין פתרון מלא של הבעיה.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)