מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פצעים עמוקים בעור הפניםנועם26/09/2008
שלום רב, אני בן 25, בצעירותי לא היה לי אקנה חריף אלא פצעי בגרות מדי פעם- נטלתי בעבר מינוציקלין. כרגע יש לי על עור הפנים ( בעיקר במצח) מעין בליטות (לא פצעים) המכילות שומן המצוי בחצ'קונים. השומן עצמו ממש עמוק בתוק העור והם לא יוצאים ע"י טיפול במסכות, פילינגים וכו'. האם רואקוטן יכול לפתור את הבעיה? מה השם הרפואי לבעיה זו? מה אתם ממליצים לי.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים עמוקים בעור הפנים
ד''ר אלכסנדר אלטס28/09/2008נועם, שלום.
בתור התחלה מומלץ לפנות לרופא העור שלך. אני סבור שאחרי בדיקתו תמצאי תשובות על השאלות שלך. עקרונית, אקנה לא חייבת להתחיל בגיל 12 ולהסתיים ב-22. התחלה יכולה להיות מאד מאוחרת ומהלך ממושך מאד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות לאחר מתיחת פניםבר25/09/2008
לד"ר שלום נותחתי לפני פחות מחודשיים כיצד ניתן לריכוך, לצמצום של הצלקות שמאחורי האוזניים בתודה בר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון ניסוח לשאלה בענין מתיחת פנים
בר25/09/2008לד"ר שלום נותחתי לפני פחות מחודשיים מה ניתן לעשות על מנת לגרום לריכוך ולצמצום הצלקות שמאחורי האוזניים בתודה בר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלקות
ד''ר אלכסנדר אלטס28/09/2008בר, ערב טוב.
השאלה שלך היא יותר לפלסטיקאי שניתח אותך. באופן כללי התכשירים המובילים לטיפול בצלקות הם: Kelo Cote, Mederma, Postopyl plus
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור בהיר ונמשיםאלעד24/09/2008
שלום, שמי אלעד ואני גבר בן 20 , לפני שתקראו אני רוצה שתדעו, שאני מודע לכך שהבעיה שלי היא לא רק חיצונית אלא גם 'נפשית' שגורמת לי לבעית חוסר ביטחון גדולה מאוד. אני בעל עור די בהיר (מטבעי), שיער כמעט שחור, שיערות בחזה ובגוף חצי בלונדיניות חצי שחורות, העור שלי כן נוטה להשתזף ו'לתפוס' צבע יפה ואף שחום, אבל לאחר שיורד השיזוף צצים להם נמשים וכתמים רבים שהם פשוט בלתי נסבלים ומעבר לבעית חוסר ביטחון עצמי רצינית. כשאני שזוף אני נוטה לקבל מחמאות רבות על המראה החיצוני שלי, ואפשר לומר אפילו נראה טוב מאוד, במשך השנה האחרונה הייתי משתזף רבות גם בשמש וגם במיטות שיזוף וזה עשה לי רק טוב לעור - אבל עכשיו מתחילות לצוץ הבעיות של הכתמים והנמשים ועור חוזר להיות בהיר, אני פשוט מרגיש חסר אונים ואני מוכן לשלם כל סכום שהוא , אפילו מעל 6 ספרות (1xx,xxx) כדי לפתור את בעית העור שלי, כי ההפרשים בין המראה שלי כשאני שזוף ובין המראה שלי כשאני לא שזוף פשוט עצומים וזה גורם לכך שפעם אני מרגיש ממש טוב עם עצמי ופעם אחרת הביטחון שלי יורד משמעותית (אין עקביות עקב הבעיה הזו). בדקתי מספר בלתי מבוטל של טיפולים, ביניהם: שיזוף בהתזה, שמש רגילה, מיטת שיזוף - כולם נותנים תוצאה טובה, שמש רגילה כמובן נותנת את התוצאה הטובה ביותר בכמה רמות מהשיטות האחרות. לאחר ששמתי לב לבעיית הנמשים שצצו על עורי, הלכתי לטיפול קוסמטי ועשיתי כל מיני טיפולים שלא ממש הועילו ועשו את עורי חיוור. לאחר מכן, הלכתי לטיפול 'חדשני' בלייזר להסרת כתמי עור ונמשים ולצערי הרב גיליתי שכדי לבצע טיפול זה אני צריך להמנע מחשיפה לשמש או שיזוף בכלל - מה שלא בא בחשבון. אז כפי שהבנתם, בעייתי היא לא רק חיצונית אלא גם סוג של נפשית, אני רוצה להשאר שזוף לנצח אבל לא רוצה נמשים \ כתמי עור , מה שלצערי הרב גיליתי שהוא בלתי אפשרי. אשמח לשמוע כל הצעה שהיא, אני מוכן להשקיע כמעט כל סכום שהוא כדי למצוא פיתרון לבעיה זו, או לפחות משהו שיתן לי "תקווה" ואני לא מדבר על טיפולים פסיכולגיים להעלאת הביטחון העצמי וכד' - לא מאמין בזה. חשוב לציין שאני מודע לכך שהודעה זו שטחית וחסרת כל עומק, אבל מי שיכיר אותי יבין למה. תודה רבה מראש, אלעד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור בהיר ונמשים
ד''ר אלכסנדר אלטס28/09/2008שלום, אלעד.
חשיפה תדירה ומצטברת לקרינת UV הן טבעית והן לא רק תחמיר את מצב הכתמים ובהמשך תגרום לבעיות נוספות (הזדקנות מוקדמת, גידולים וכ"ד).
לכן בהחלט כדאי לשקול טיפולי לייזר רלונטיים תוך המנעות מחשיפה לקרינה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער באינפרא אדוםנטלי24/09/2008
שלום. ברצוני להסיר שיער באינפרא אדום באזור הבטן התחתונה. יש לי מלא נקודות חן באזור (לפי בדיקת רופא עור לפני חצי שנה : הנקודות אינן מסוכנות). האם מותר וניתן לסגור (לכסות ) את הנקודות ולבצע הסרה באינפרא אדום ?? תודה על תשובתך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער
שולי26/09/2008יש לי גם שאלה לגבי הסרת שיער. יש לי חברה שעשתה באינפרא אדום, אבל אני חשבתי לעשות בלייזר בפרופורציה. מה בעצם ההבדל בין שתי הדרכים, ומה עדיף? האם לייזר מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמו פטריה במרפק...אורית23/09/2008
שלום רב,אפשר לקרוא לזה פטריה, או עור יבש במיוחד,עיגולים קטנים ויבשים שנוטים להתקלף,במרפק אחד יותר מהשני.זה לא שורף או מגרד..מה עושים עם זה?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמו פטריה במרפק
ד''ר אלכסנדר אלטס28/09/2008אורית, שלום.
שאלתך חשובה, אך אינה בנושא הפורום. מומלץ לפנות לפורומים למחלות העור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנהידרול פורטהחסוי22/09/2008
שלום ברצוני לדעת האם ניתן להשתמש בתכשיר בזמן הריון?? והאם התכשיר יכול לגרום להפלה / ירידת מים מוקדמת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנהידרול פורטה
ד''ר אלכסנדר אלטס28/09/2008שלום רב.
לא מומלץ להשתמש בתכשיר בזמן ההריון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוקוטןדורית22/09/2008
אני בת 38. סובלת מעור שמנוני והמון המון שחורים שחוזרים כמה ימים אחרי טיפול אצל קוסמטיקאית. מדי פעם פצעים קטנים. האם ראוקוטן יכול לאזן את פעילות בלוטות החלב ואז לא יצמחו שחורים? מה אפשר לעשות על מנת לצמצם את מראה הנקבוביות הפעורות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראוקוטן
ד''ר אלכסנדר אלטס28/09/2008דורית, שלום.
רואקוטן מפחית הפרשת החלב, אך מיועד לטיפול באקנה בלבד. עם זאת ידוע על שימושו להתוויות אסתטיות. הכל לשיקולו של רופא העור שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רינופימהנתלי22/09/2008
שלום דוקטור, איך ניתן לזהות שמדובר ברינופימה על האף? האם העניין שכיח? איך ניתן לטפל ברינופימה? באיזה גיל בד"כ מופיעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינופימה
ד''ר אלכסנדר אלטס28/09/2008אלי שלום.
רינופימה היא תוצאה של רוזציאה. האבחנה אינה קשה, נעשית ע"י רופא עור.
בברבכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם לידה (קפה בחלב)רונה21/09/2008
שלום לכם, האם אפשר לטפל בכתם שנולדתי איתו בירך רגל ימין, מכסה שטח גדול מאוד מהירך. גוון חום (קפה בחלב)? נא תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אתם לא עונים לי?
רונה24/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתם לידה (קפה בחלב)
ד''ר אלכסנדר אלטס28/09/2008רונה, שלום.
תיאורטית, לייזר יכול להועיל, אך תצטרכי להבדק אישית ע"י אחד המומחים בטיפולי לייזר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך.
רונה28/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנהe12321/09/2008
שלום רב אני בת 28 ומאז ומתמיד סבלתי מאקנה שמכסה את רוב חלקי פניי, בעיקר במצח ובצידי הפנים, לעיתים הפצעים אדמומיים ומגרדים מאוד. לאחרונה סיימתי טיפול של 3 חודשים באנטיביוטיקה מינוציקלין שלא עזר כמעט כלל, יותר מזה, בסיום הטיפול האקנה אף החריף.אני לא כל כך רוצה להתחיל טיפול בראקוטן, לא שמעתי עליו טובות.מצד שני, אני מתביישת באיך שאני נראית ורוצה מאוד שהפצעים יעלמו. האם יש לך פתרון יעיל אחר פרט לראקוטן? האם טיפול אצל קוסמטיקאית עשוי לעזור? תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
ד''ר אלכסנדר אלטס28/09/2008שלום רב,
כיום הטיפול ברואקוטן הוא היעיל ביותר, לכן אם מצבך כמו שאת מתארת אותו- בהחלט מומלץ לשקול את הטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה וגלולותנטלי20/09/2008
אני לוקחת גלולות 'דיאנה' מזה כחודשיים לטיפול באקנה. לאחרונה נאמר לי כי הגלולות לא מעלימות את האקנה לצמיתות אלא רק בזמן השימוש בהן וברגע שאפסיק לקחת אותן- האקנה יחזור האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה וגלולות
לא קיים תכשיר שמבטיח לך העלמות האקנה לצמיתות.
אפילו לאחר טיפול ברואקוטן השנות האקנה נצפת בכ- 20% של המקרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור שמני ומבריקטל20/09/2008
רציתי לדעת אם אני יקח ראוקוטן אפילו שמבחינת מצב הפצעים אני לא צריך אני רוצה אותו לשם עזרה לעור השמני ולפנים המבריקות.הוא באמת יעזור לי? רואקוטן באמת עובד על עודף הפרשת סבום מבלוטות החלב ועל בלוטות החלב ובכך יפחית לי את העור השמנוני ואת הברק??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור שמני ומבריק
ד''ר אלכסנדר אלטס28/09/2008בן, שלום
רואקוטן אכן מפחית במידה ניכרת את הפרשת החלב, אך התוויה היחידה לטיפול היא אקנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער בלייזרהודי19/09/2008
רציתי לברר על מס' נושאים: 1-הבנתי שאסור להשתזף כשעוברים טיפולי לייזר, אך מהי התק' הקריטית ביותר (שבוע- שבועיים לפני הטיפול או אחרי הטיפול?) 2- אמרו לי שאין בעיה לגלח עם סכין במהלך הטיפול, אך האם לגלח כל שבוע זה לא יותר מדיי? 3- האם אפשר לעשות בפעם אחת טיפול בארבעה איזורים (רגליים עליונות, תחתונות, שחי ומפשעה)- זה לא יותר מדיי חשמל לגוף? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער בליזר
הודי19/09/2008בנוסף רציתי לשאול בקשר למקלחת אחרי טיפול. הבנתי שצריך להתקלח במים פושרים ולא חמים. למשך כמה זמן? רק במקלחת שאחרי הטיפול או במהלך כל תק' הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה ביותרחסוי18/09/2008
אני סובלת משינוי בגוון העור יש חלקים מסוימים בעורי שהם כהים (למרות שאני לא הולכת חשוף אני דתיה) וחלקים בהירים למשל הרגליים בהירות והמותניים והבטן התחתונה כהים, בנוסף יש לי בצד של הבטן כתמים כהים מפוזרים וכמעט מכל כוויה או מכה כלשהי נשאר לי כתם אני לא יודעת מה לעשות ..... אני חייבת עצה דחוף תאמר לי מה לעשות ואם אפשר לטפל בזה תודה מראש!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
בתור התחלה מומלץ לפנות לרופא עור באזור מגוריך. בדיקה ובירור רלונטי- חובה לפני למחליטים על הטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער מאסיביתמירית18/09/2008
האם יש קשר בין נשירת שיער איומה לקרקפת מגרדת, לעיניים מגרדות ומודלקות קלות ולגרוד באזניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער מאסיבית
ד''ר אלכסנדר אלטס28/09/2008מירית, שלום.
נראה שלא.
המשך יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)