מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנושא פיגמנטציהיעל29/08/2008
שלום, יש לי שאלה כללית בנושא פיגמנטציה: האם יש דרך למנוע או להפחית עד כמה שאפשר הופעת נקודות חן, נמשים וכתמי שמש ומהם הדברים המגבירים הופעת פיגמנטציה מהסוג הנ"ל? אשמח אם התשובה תכלול בנוסף גם התיחסות לגורמים הבאים: השפעת התזונה על הופעת פיגמנטציה וגוון העור האם שימוש בקרם הגנה יכול למנוע את הפגמים הנ"ל ואת השחמת העור כתוצאה משיזוף האם שיפשוף העור בדרך כלשהי (למשל הסרת שיער בפנים או ניקוי ורחיצת פנים תוך כדי שפשוף, פילינג וכדומה) עלולים להגביר התפשטות פיגמנטציה האם יש מוצרי קוסמטיקה המכילים מרכיבים המגבירים פיגמנטציה שמהם מומלץ למי שסובל מהתופעה להמנע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגמנטציה
שולי30/08/2008אני סובלת מפיגמנטציה רבה בפנים, שרק החמירה אחי הלידה הראשונה שלי. גם אני התלבטתי רבות מה לעשות ולא ידעתי כיצד ניתן לטפל. בת דודה שלי סיפרה לי על משהו בשם "טריניטי" שזה סוג של לייזר ובימים אלה אני מתחילה לבדוק בכיוון. לפי מה שהיא אמרה לי, זה בפרופורציה, אבל אני בודקת במספר מקומות למצוא את האידיאלי עבורי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיגמנטציה
ד''ר אלכסנדר אלטס01/09/2008יעל, שלום.
כל הגורמים שציינת עלולים להחמיר את הפיגמנטציה.
מניעת הגורמים עשויה לתרום למניעת הכתמים ולשיפור המצב.
בחירת הטיפול תלוייה במספר קריטריונים, אך ניתן לאבחנם אך ורק בבדיקה אישית.
המשך יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיגמנטציה המשך
יעל03/09/2008תודה על התשובה אבל לא כל כך הצלחתי להבין ממה שכתבת את התשובה למה ששאלתי. שאלתי היא בנושא מניעת ההיוצרות של הפיגמנטציה. תיארתי לעצמי שיש קשר כלשהו בין הגורמים שציינתי לבין הפיגמנטציה אך לא ידעתי מה בדיוק הקשר ולכן שאלתי. אמרנו שתזונה משפיעה על פיגמנטציה. האם תוכל לפרט קצת על מה בדיוק בתזונה מגביר ומה מעכב את התופעה? איזה מרכיבים בקוסמטיקה מגבירים ואיזה מעכבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קמטיםשרון29/08/2008
אולי שאלה קצת משונה, אבל זה באמת מטריד אותי - האם יכל להיות קרם שאמור לסייע לעור שמתחת לעיניים, שבמקום לסייע רק מעמיק קמטים קיימים או אף יוצר חדשים? אני מנסה קרמים שונים ונדמה לי כאילו כמעט כל קרם שאני שמה רק מחמיר את בעיית הקמטוטים. האפ זה פסיכולוגי בלבד? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קמטים
ד''ר אלכסנדר אלטס01/09/2008בוקר טוב.
תכשירים קוסמטיים לא מתחשבים בתכונות היחודיות של עורך, לכן התוצאות לא יכולות להיות מובטחות ולא ניתן לחזותן.
המשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים ברגלייםורה29/08/2008
ברצוני לשאול אותך לגבי ורידים ברגליים? מהי הסיבה להופעת ורידים באיזור אחורי הברכיים,שמתי לב שלנשים רבות יש את זה. אני בת 21 , לא חוויתי לידות.ואני לא עומדת הרבה על הרגליים. האם יש סיבה לכך? לגבי "העלמת ורידים" עד כמה השיטה הנ'ל אפקטיבית? ולמה שנים זה אמור להחזיק מעמד? כל כמה זמן מחדשים את זה? ומהו טווח המחירים?(פחות או יותר) תודה מראש ורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים ברגליים
ד''ר אלכסנדר אלטס01/09/2008ורה, שלום.
שאלתך היא מתחום של כירורגית כלי דם, לכן מומלץ להפנותה לפורום רלונטי.
המשך יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו שאף רופא עור לא ראה מחייו.(?!)ענבר29/08/2008
שלום. יש לי צלקות בכתפיים ובחזה עקב חיטוט בפצעים עם פינצטה, ושבירת העור עד כדי דימום. יש לי המון צלקות לבנות ורדרדות, אבל המון, על כל "חיטוט" שעשיתי. אני טסה לחול וצריכה יעוץ על משחה זמנית שאפשר לשים עד שאחזור ואוכל לעשות טיפול יותר רציני.. הרופא אמר שהוא חייב להתייעץ עם עוד רופאים כי מעולם לא ראה כזה דבר, ששברתי את השכבה שמייצרת מלנין ושלעולם אשאר ככה לוודאי.. יש לציין ששכבת העור מעל הצלקות היא עדינה מאוד וניתנת לפציעה מחדש בקלות, ואז מדממת. למה עשיתי זאת? זה כבר סיפור אחר. אני מצטערת על כך. מתחת לכל צלקת היה חצקון קטן שניסיתי להוציא. רק עם פינצטה חדה. אנא עיזרו לי. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות
ד''ר אלכסנדר אלטס01/09/2008ענבר שלום.
3 תכשירים עיקריים לטיפול בצלקון הם:
1. Kelo cote
2. Mederma
3. Postopyl+
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור עבהנתלי29/08/2008
שלום, איך ניתן לטפל בעור עבה על האף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור עבה
ד''ר אלכסנדר אלטס01/09/2008שלום אסנת.
עובי העור נקבע גנטית, אלא אם כן הוא השתנה בעקבות תהליך חולני כלשהו. במקרה האחרון טיפול בבעיה בסיסית עשוי לשפר את המצב.
להמלצות מותאמות לך אישית רצוי לפנות לרופא עור
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום וברכה שאלה קטנהענת גל29/08/2008
לא בטוחה שזהו המקום הנכון... לפני תקופה אני החלטתי לגמרי להפסיק חשיפה מיותרת לשמש עקב הסכנות הכרוכות בכך וגם למנוע כתמי פיגמנטציה וקמטים מיותרים, אי לכך אני לא משתזפת יותר. רציתי לדעת האם ישנן תופעות לוואי או סכנות בתכשירים לשיזוף עצמי שאנחנו לא מודעים אליהן, קניתי תכשיר המשתמש בטכנולוגיית PHA להשחמת העור. כידוע לי התזה בשיזוף היא טבעית לגמרי ומכילה מרכיבים של קנה סוכר אך גם יקרה לטווח הרחוק יותר. אשמח אם תוכל לעזור לי... תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום וברכה שאלה קטנה
ד''ר אלכסנדר אלטס01/09/2008ענת גל, בוקר טוב.
למיטב ידיעתי לא דווח עד כה על השלכות השליליות של התכשירים הנ"ל, פרט לגירוי מקומי פה ושם.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדניאלה28/08/2008
היה לע כתם בפנים ושמתי איזומד וזה הבהיר לי קצת ת המקום מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזומד
ד''ר אלכסנדר אלטס01/09/2008דניאלה, שלום.
עם אזומד שיפר את המצב את יכולה להמשיך להשמש בו כל עוד זה עוזר. להזכירך שכיום ניתן להשיג גם אזומד ג'ל בריכוז של 4%
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת לא אסתטיתאבי28/08/2008
אני מושתל כיליה ועברתי נם ניתוח בקע [הרניה] לאחר הניתוח בצלקת הניתוח היה לי גרד וצלקת לא אסתטית אני עומד לפני וועדה של הביטוח הלאומי ובקשתי מרופא עור סיכום על הצלקת וכן ביקשתי ממנו שירשום בסיכום צלקת לא אסתטית אך זה סירב לרשום זאת בטענה שהוא לא מוסמך לרשום זאת , לשאלתי מי כן מוסמך לרשום , רופאת המשפחה שלי , עזרו למי עלי לפנות , תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת לא אסתטית
ד''ר אלכסנדר אלטס01/09/2008אבי שלום.
רופא עור בעבודה רגילה מתעד את מה שהוא רואה. אין בסמכותו לחוות דעת. חוות דעת זה עסק לגמרי שונה.
בד"כ לעורכי דין העוסקים בתחום התביעות הרפואיות ישנה רשימת הרופאים הנותנים חחות דעת.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקרחותאורן28/08/2008
שלום רב. אני בן 28, ושמתי לב לתופעה שהחלה אצלי לפני כשנה. בחלק האחורי-עליון-שמאלי של הראש חלה האטה בצמיחת השיער עד כדי מראה קרחתי באיזור זה. אני לא יודע אם זה קשור אבל אציין בכל זאת שגדילת השיער הטבעית שלי היא כזאת שהשיער לא גדל בכיוון אחד אלא בכמה כיוונים. הייתי רוצה לדעת מה ניתן לעשות בכדי למגר את התופעה או "להתנגד" לה? בברכה, אורן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקרחות
ד''ר אלכסנדר אלטס01/09/2008אורן, שלום
האבחון של בעיתך מצריך בדיקה אישית של רופא העור שלך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרפיגמנטציהעינת28/08/2008
שלום רב, אני בחורה בת 25 אשר אובחנה ע"י רופא עור הסובלת מהיפרפיגמנטציה בבטן (בלבד). הרופא נתן לי משחה למריחה במשך חודשיים ואמר לי שייתן וכי היא לא תעזור ובמידה ולא אבוא אליו שוב ונשקול את צעדינו. יש לי מספר שאלות אשר מדאיגות אותי מאוד. האם ההיפרפיגמנטציה יכולה לנבוע מכך שבמשך תקופה מאוד ארוכה הייתי מניחה את המחשב הנייד שלי על הבטן (והוא כמובן בשלב מסויים מאוד התחמם)? האם זה יכול להתפתח לתאים סרטניים?? מהן הדרכים שניתן לטפל בזה?? אני בחורה צעירה והנושא הזה ממש מטריד אותי.. אשמח לקבל תגובה. תודה וים טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפרפיגמנטציה
ד''ר אלכסנדר אלטס01/09/2008עינת, שלום.
חימום מתמשך ממוקד אכן יכול לגרום להיפרפיגמנטציה במיוחד באנשים בעלי גוון עור לא בהיר.
בד"כ זה הפיך.
לגבי הטיפול רופא עור שלך ידריך אותך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת בציפורניםמוקי27/08/2008
סובל מספר שנים מפטרת בצפורנים חששתי לטפל בגלל יתכנות השפעה על הכבד .כעת מטופל עברתי בדיקת מעבדה(עדין אין תוצאות) ובכל מקרה עוד לפני התוצאות התבקשתי להתחיל ליטול כדור terbinafine teva 250mg 1 ליום אחרי האוכל. שאלותי: 1.בבית מרקחת קבלתי למיזיל טבליות (נוברטיס) terbinafine 250mg האם יש הבדל ביו סוג זה לסוג שנכתב במרשם בעיקר אני שואל כיוון שאני סובל ממעי רגיז ואני מבין שיש חומרים לא פעילים והשאלה מה השפעתם על המעי ובמקרה שלי האם יש עדיפות לכדור של חברה מסוימת. 2.האם הכדור גורם לכאבי בטן ואם כן האם זה חולף. 3.תוך כמה זמן ניתן לצפות לשינוי בציפורנים ולאיזו תקופה אצטרך לקחת את התרופה בהערכה גסה. 4.הייתי פעם אצל נוטרפוט שאמר ש - b12 לא נספג אצלי במעים ושאקח תחת הלשון האם מקרה כזה יכול להיות גם עם התרופה או שזה לא קשור (חושש מחוסר השפעה של התרופה). 5.נאמר לי לקחת אחרי אוכל זה משנה מתי בוקר ,צוהרים ,ערב בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת בציפורנים
ד''ר אלכסנדר אלטס01/09/2008בוקי, שלום.
שאלתך חשובה, אך אינה בנושא הפורום. נסה נא לפנות לפורומים העוסקים במחלות העור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי כמה זמן אפשר לעשות פילינג עמוקלירז27/08/2008
לאחר ניתוח אף..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי כמה זמן אפשר לעשות פילינג עמוק
ד''ר אלכסנדר אלטס01/09/2008מיכל, שלום.
כל מקרה בפני עצמו. ייקבע מי שיבצע את הפילינג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפצע קטן לעור גס ועבהערן27/08/2008
שלום היה לי פצע ממש קטנטן על האגודל בדיוק היכן שהאצבע מתקפלת, בצד החיצוני של האגודל. היה שם גלד של דם קרוש שהתפתיתי לכסוס עם השיניים. לאחר מכן זה הפך לעור יבש וגם אותו כססתי וכך שוב ושוב וכעת יש לי מין "בלוטה" של עור יבש וגס באותו מקום והוא אפילו קיבל צורה של בליטה קטנה. זה נורא מכער ורציתי לדעת האם ישנה כלשהי דרך להסיר את זה ? תודה רבה! אריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפצע קטן לעור גס ועבה
ד''ר אלכסנדר אלטס01/09/2008אריה,שלום
שאלתך חשובה, אך אינה בנושא הפורום. נסה נא לפנות לפורומים העוסקים במחלות העור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקווה שזה המקום הנכון לשאלתי.יעל25/08/2008
במידה וזה לא המקום אנא הפנו אותי לפורום הנכון, תודה רבה.
יש לי מין פצע כזה שבה ונעלם(שמתי לב שהוא מופיע ברגע שאני לוקחת ויטמינים "צנטרום") על השפתיים, ממש הכי הכי בצד ימין, זה אפילו לא ממש על השפתיים(קשה להסביר) אלא ממש בתחילה, בתחילת הקו האמצעי שבין השפתיים(הוספתי תמונה בקשר למיקום), זה מין פצע כזה שטיפה מרגיש כמו יובש(אבל זה לא!) בצבע אדום ומרגישים אותו כשמחייכים וממש מרגישים כשפותחים את הפה, אולי מישו יודע בדיוק מה זה, מה הגורם לזה וכיצד לטפל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין פה חיים בפורום?
יעל26/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה שזה המקום הנכון לשאלתי.
ד''ר אלכסנדר אלטס01/09/2008יעל שלום.
בכל זאת התאור שלך אינו מאפשר להבחן וירטואלית את בעיתך. מומלץ לקבוע פגישה עם רופא העור שלך ולהבדק אישית.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילינג ששרף את העורמיכל24/08/2008
עשיתי פילינג בפנים לפני יומיים, ונשאר לי עדיין אדמומיות ויובש בפנים (כתם בקוטר של 2 ס"מ). מרחתי קרם לחות מרגיע של רוק, וזה לא עוזר, מה אפשר לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילינג ששרף את העור
ד''ר אלכסנדר אלטס01/09/2008מיכל, שלום.
כדאי לפנות לרופא עור במקום מגוריך לבדוק את העניין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)