מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לוקסידנתי15/09/2008
ד"ר שלום רב, קבלתי מרשם ללוקסיד מרופא עור לטיפול באקנה במצח. נאמר לי כי צריך לחבוש כובע ולמרוח קרם הגנה. (מהשמש אני תמיד נזהר). אך שאלתי היא אם גם יש הגבלה לאזורי הגוף כמו ידיים, רגליים וכו' (כמו בנטילת רואקוטן או מינוצין). תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
ד''ר מיכאל שוחט17/09/2008אין בעיה לגבי אזורים בהם אתה לא מורח את החומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרת עורמשה14/09/2008
שלום, אני בן 18 ונולדתי עם גוון עור בהיר, העור שלי התכהה במשך השנים, כמו שיזוף בעצם רק קבוע. העור המקורי שלי עדיין נראה בהיר, העור שחשוף לשמש במהלך היום-יום כהה ממנו בהרבה, רציתי לדעת איך אפשר להבהיר אותו, אם יש משחות כלשהן או טיפולים שאפשר לעבור. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרת העור
ד''ר מיכאל שוחט17/09/2008ניתן לגשת לרופא עור ולקבל מרשם לקרם הבהרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מהותית לגבי טיפולי לייזרדניאל14/09/2008
אני נוטה לסבול מפצעונים אדומים ומצמילה של שיער מתחת לעור הרגליים. לא משנה השיטה בה ניסיתי להסיר שיער (גילוח, מכונה, שעווה) דבר לא שיפר את המצב. ברוב ייאושי אני שוקלת לפנות לטיפולי לייזר. שאלתי היא האם הטיפול אכן יכול למנוע את כל הסיפור או שרק יחמיר אותו ? והאם ישנה דרך טיפול אחרת (כגון משחה סטרואידית) שיכולה לטפל בבעיה לטווח ארוך. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברגלים לייזר זה מצוין
רונה20/09/2008השאלה באיזה אזורים את רוצה לעשות לייזר ואיזה צבע עור יש לך- אם יש לך עור בהיר ושיער כהה זה טוב לליזר. חשוב לשים לב שהמכשיר הוא באמת לייזר- יש חברות שאומרות שיש להן מכשיר לייזר אך למעשה זה מכשיר של אור אינפרה- וזה גם כן עובד רק שהטיפול איטי ולא תמיד מתאים לכל סוג של שיער. (צריך לשים לב שלא משקרים) (אם מורידים בבית שחי אפשר גם באינפרה- כי זה עובד ממש טוב וממש מהר) וגם אם זה לייזר זה תלוי איזה סוג של לייזר- יש לייזר שיכול להוריד שיער כהה ויש כאלו שיכולים לטפל בשיער בהיר. לגבי שיער בהיר אם זה בפנים עדיף לא לעשות לייזר אלא אפילציה- מכיוון שליזר באזור הפנים (תלוי גם בסוג הלייזר) עלול לגרום ליותר שיער!! (אני יודעת שזה אולי נשמע מוזר אבל זה נכון! וזה נורא!) לגבי לייזר הרגליים זה הכי פשוט השיער יורד בקלות בלייזר- אחרי 8 טיפולים כבר בקושי יש שיער- ורוב השערות שנשארות ניראות "אומללות" ובהירות. הטיפול כואב מאוד בפעמים הראשונות אח"כ שיש פחות שיער אז זה כואב פחות וצריך לשים משחה מאלחשת - יש מקומות שלא נותנים משחה וצריך לקנות לבד- וזה מאוד יקר, אז לא תמיד זה כדי- בטח שלא כשמדובר באיזור גדול כמו ברגלים. יש מקומות שאומרים שלא צריך לשים משחה כי יש להם מכשיר מיוחד עכם קרור- אומנם זה קצת עוזר אבל לא מאוד ולכן עדיף ללכת למקום שנותנים גם משחה מאלחשת. צריך לקחת את זה בחשבון שזה טיפול מאוד כואב בהתחלה ונמשך הרבה זמן- בערך שעתיים. וגם לוקח כמה שנים. בכל זאת זה שווה את זה לדעתי. בהצלחה, רונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא יגביר צמיחה של שיער מתחת לעור
רונה20/09/2008לגבי הפצעונים האדומים אני לא יודעת למה יש לך את זה אז אני לא יודעת אם הלייזר ישנה משהו או לא. אבל לגבי שיער שצומח מתחת לעור- את לא צריכה לדאוג - בלייזר זה לא יקרה. בהצלחה, רונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה מהותית לגבי טיפולי לייזר
ד''ר אלכסנדר אלטס28/09/2008דניאל, שלום.
במצבך הטיפול המועדף הוא בהחלט לייזר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיזוףשירה13/09/2008
אני הולכת יום יום עם חצאית קצרה עד הברך הליכה של כ- 20 דקות, הרגלים שלי השתזפו בעיקבות החשיפה לשמש. הבעיה היא שהשיזוף לא עובר. גם בחורף כאשר אני הולכת עם מגף וכמעט לא נמצאת בשמש השיזוף לא עובר. צבעם של הרגלים כמעט חום חזק. שאלתי היא מה אפשר לעשות כדי שהשיזוף יעבור? ( אולי משחה...??) אני יציין שאני לא לבנה, גופי טיפה שחום, ואני בת 17.5.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיזוף
ד''ר צחי שלקוביץ14/09/2008שירה שלום
בהתסייגות שלא ראיתי במה מדובר, האפשרות היחידה לשפר את המצב הינה שימוש בקרם הגנה בעל SPF30באופן יומיומי על אזורים אלו כל זמן שהינך הולכת בלבוש החושף את האזור לשמש.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בפניםאורלי13/09/2008
שלום,אני בת 31 ולפני חודשיים וחצי סיימתי טיפול בכדור קולחיצין ( בעקבות אירוע של נוזלים ליד הלב ) וכבר 5 חודישים ללא קורטיזון בחודש האחרון ישנה תופעה של פצעים על הפנים כמו אקנה שלא מפסיקה גם עם ניקוי הפנים בסבונים קוסמטיים וקרם לחות 1. האם זה קשור לתרופות שנטלתי? 2. איך ניתן לטפל בבעיה? אשמח אם תוכלו לעזור לי תודה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בפנים
ד''ר צחי שלקוביץ14/09/2008אורלי שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשה
אורלי14/09/2008ביקשתי גם לדעת אם זה קשור לכדורים שלקחתי נכון שאם לא רואים לא יודעים אבל אם זה קשור לכדורים אולי אתה יודע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Benzac AC ורואקוטן?אור12/09/2008
יש לי שאלה, האם השילוב של Benzac AC ורואקוטן הוא אפשרי בזמן טפול עם רואקוטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר benzac ac ורואקוטן
ד''ר צחי שלקוביץ14/09/2008אור שלום
לשאלה זו אין תשובה מוחלטת ואין דרך לדעת עד שלא מנסים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן בשפה התחתונה - האם מסוכן?ד``ר סמדר שרייבר11/09/2008
שלום,
לאחרונה יצאה לי נקודת חן בשפה התחתונה-נבדקתי אצל רופאת עור, שאמרה לי לשים שפתון עם הגנה , האם זה איזור מסוכן בשפתיים?
בנוסף לאחרונה, בחלק של היד (הבהיר יותר) יש לי תופעה כאשר אני מחזיקה את בתי התינוקת, ניהיה לי קמטים לאורך היד, ולאחר כמה דקות נעלם, מזה התופעה המוזרה הזאת?
נא תשובתכם תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן בשפתיים
ד''ר צחי שלקוביץ14/09/2008יעל שלום
אזור השפתיים עלול להיות לאורך זמן בעייתי ולכן הנני מצטרף בחום להצעתה של רופאת העור שלך.
התופעה ביד איננה ברורה לי ויש צורך לראותה בזמן קיומה.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית אקנהיוסי11/09/2008
שלום, רציתי לדעת איזו משחה הכי חזקה ומומלצת לטיפול מהיר בפצעים על הפנים, ואיך ניתן להשיג אותה. עד עכשיו (שבוע בערך) השתמשתי ב clearex 5, אך לא עזרה לי בכלל... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית אקנה
ד''ר צחי שלקוביץ14/09/2008יוסי שלום
המושג חזק או חלש אינו מתאים כאן, אלא יש לדבר על תכשיר יעיל ושאינו יעיל וזאת ניתן לדעת רק לאחר נסיון.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיות מתחת לעינים-10/09/2008
אני בת 18 ויש לי שחור מתחת לעיינים.....לא נראה לי שזה תורשתי, כי לאמא שלי אין מתחת לעיניים..ולאבא בקושי(זה לאחרונה התחיל להיות אצלו שחור).. אפשר לדעת אם זה תורשתי או לא?ואם לא, על מה להקפיד כדי למנוע את זה?:S
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם זה לא קשור לכאן, אז לאן כן?
-10/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער- b12תומר10/09/2008
בבדיקות דם שעשיתי לפני ארבע שנים ולפני חצי שנה גיליתי שרמת ויטמין b בדם נמוכה מהנורמה על פי הרופא. אף פעם לא טיפלתי בזה. האם רמה נמוכמה מהנורמה של ויטמין b באופן קבוע יכולה לגרום לנשירת שיער/התקרחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער- b12
ד''ר אלכסנדר אלטס10/09/2008תומר, שלום
אם חוסר B12 גרם לאנמיה- זה משליך גם על מצב השיער. B12 עצמו פחות חשוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם בבית השחיחסוי09/09/2008
אהלן בשנתיים שלוש האחרונות הבחנתי גם כאשר אני מסירה שיער בצורה הטובה ביותר בבית השחי העור באיזור יותר כהה, מן כתם כזה,ניסיתי להחליף סוגים של דיאודורנטים וזה לא עזר, זה מאוד מפריע לי, האם יש פיתרון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם בבית השחי
ד''ר אלכסנדר אלטס10/09/2008בוקר טוב.
נסי תכשירים להבהרת כתמים שלא דורשים מרשם, כגון אזומד. אם כעבור 2-3 חודשים לא יהיה שיפור- פני לרופא עור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר אלכסנדראלי09/09/2008
המבנה של האף שלי כך שיש רקמה או שכבה על האף עבה, הייתי אצל מנתח פלסטי והוא הרתיע אותי מתוצאת הניתוח בטענה שאף בשרני כזה לא מקבלים תוצאה רצויה. לחולופין הוא התציע לגשת לרופא עור בטענה שיש תכשירים שמקטינים את שכבת העובי, מה דעתך? ואיך ניתן לקבוע איתך פגישה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אלי
ד''ר אלכסנדר אלטס10/09/2008אלי, בוקר טוב.
לא ניתן לשנות בהרבה את התכונות הגנטיות של העור כגון העובי שלו. אם העובי התנה בעקבות מחלה כלשהי, אז הטיפול במחלה הזאת עשוי לשפר גם מצב העור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנהידרול פורטהמיואשת מהמרכז08/09/2008
שלום רב, אני בחורה בת 25, בחורה רזה, מקפידה לאכול בריא ולהתאמן לפחות פעמיים בשבוע. יש לי רגישות ל G6PD . בתקופת הצבא החלתי להזיע בצורה נוראית(!) בבית השחי ורק שם. הטראומה שנלוות לזה שינתה את כל חיי( שלא לדבר על המלתחה שלי) בכל מקרה קראתי ברשת על אנהידרול פורטה ורציתי לדעת האם אני יכולה להשתמש בזה? הבנתי שאין צורך במרשם מהרופא לזה. איך אדע לגבי הגירודים או הכיוויות שקראתי וכיצד אדע אם זה ישפיע עלי כך. ללא קשור אני עוברת בימים אלה טיפולילייזר להסרת קונדילומה מגופי- האם זה קשור? אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנהידרול פורטה
ד''ר אלכסנדר אלטס10/09/2008בוקר טוב.
הדרך המועדפת לטיפול בהזעה בבתי שחי היא דרך ההזרקות של בוטולינום טוקסין (BOTOX).
אנהידרול פורטה יכול להיות יעיל , אך ריכוז גבוה של מלחי אלומיניום (20%) יכול לגרום הן לגירוי הן לפגיעה טוקסית בעצבים.
לא ניתן לנחש האם גירוי יקרה לך ספציפית, אך בהחלט תרגישי זאת אם זה יקרה.
המשך יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנטלי08/09/2008
יש לי פטרייה בשני הציפורניים של הבוהן ברגל. כאשר אני שמה לק ומורידה אותו נוצר לי פס באמצע הציפורן והחלק התחתון שלה חלש כזה והחלק העליון קשה יותר וקצת צהבהב.. אני שמה משחה שנתנה לי רופאת משפחה - "בקטרובן" ואין כל שינוי. התחלתי להשתמש ב"שמן התה" פעם ביום ואני לא רואה שיפור. מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר אלכסנדר אלטס10/09/2008נטלי, שלום
שאלתך חשובה, אך אינה בנושא הפורום. נסי להפנות את שאלתך לפורומים העוסקים במחלות עור.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בבהקתיעל08/09/2008
מה הטיפולים הקיימים כיום למחלת הבהקת / ויטיליגו מה היתרונות והחסרונות של באקסיהמר לייזר להשבת הפיגמנט המקורי או לחילופין פילנג עמוק בפנול להבהרה של האזורים, מה הסיכויים של כל טיפול והיכן ניתן לקרוא / להתייעץ עם מומחים בתחומי הטיפול הנ"ח תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בבהקת
ד''ר אלכסנדר אלטס10/09/2008יעל, שלום
שאלתך חשובה, אך אינה בנושא הפורום. נסי להפנות את שאלתך לפורומים העוסקים במחלות עור.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)