מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריחה על העורצח29/03/2007
שלום,
אני סובל בתקופה האחרונה מפריחה נוראית על העור וזה קורה בדרך כלל בבית (יש לי כלב). הפריחה מתבטאת בבצקות אדומות שמופעות לי על הידיים והישבן והן נעלמות אחרי כמה שעות. זה קורה לי רק בבית,ולפני כמה שנים עשיתי את הבדיקות אלרגיה (עם הנקוות שצריכות להתנפח) ויצא שאני אלרגי כמעט לכל דבר שזז. רציתי לדעת אולי משהו השתנה בטיפולים לאלרגיה ואולי יש אפשרות לעשות טיפול קבוע.
אגב - אני אלרגי לקרדיט אבק ויתכן שגם לכלב שלי, ךמרות שהוא אצלי כבר שנה וחצי וש\זה משהו שמתפתח רק בתקופה האחרונה. אבל הוא גם בנשירה של פרוות החורף..אז אולי זו הסיבה שזה התעורר.
מה ניתן לעשות נגד זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה על העור
ד''ר מיכאל שוחט29/03/2007קרוב לוודאי שמדובר באורטיקריה ניתן לקבל טיפול סיסטמי באנטיהיסטמין כמו טלפסט או אריוס מומלץ שתיפנה לרופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול במצב הפנים אחרי רואקוטןלי27/03/2007
שלום רב,
אני לקראת סיום טיפול ברואקוטן ורציתי לקבל מידע על טיפולים משלימים-לטיפול בצלקות ולעור זוהר , אני בת 25 ולא מעונינת בפילינג כי שמעתי שיש בזה סיכונים. מה כן אפשר לעשות כדי להפוך את העור למושלם יותר? ואם כן , איזה מקומות מומלצים ?
תודה רבה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לאחר רואקוטן
ד''ר מיכאל שוחט29/03/2007קים טיפול חדשני עיי ליזר הנקרא פרקסל המסוגל לעורר יצור של קולגן וכך לגרום למילוי והשטחה של הצלקות בנוסף ניתן לשפר צלקות שקועות עיי הזרקה של סיליקון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגמנטציה בשפםגופי2327/03/2007
יש לי 2 כתמים חומים באיזור השפם שנוצרו כניראה כתוצאה מהורדת שיער ו/או שמש. זה התחיל מכתם מצד ימין ואחכ נהיה גם בצד שמאל.
אני כבר כמעט 8 חודשים מורחת משחה ושמה קרם הגנה. זה לא עוזר!! הרופא עור אמר לי לי שחוץ ממשחה אין איך לטפל בזה וגם לא בטוח שהמשחה תעזור.
ידוע לכם על טיפולים כמו פילינג ולייזר לפיגמנטציה שיכולים לעזור לי?
אני כבר לא יודעת מה לעשות !! פשוט חסרת אונים מכיוון שמייק אפ לא ממש עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים בשפם
ד''ר מיכאל שוחט29/03/2007ניתן גם עיי שילוב של פילינג מקומי וטיפולי ליזר או קרן אור לטשטש ולהעלים את הכתמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלה חשובה!!עדן דולב27/03/2007
האם ניתן לטשטש את הפעצים בעזרת פודרה או כל דבר אחר?,אם כן,עם מה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפעצים
ד''ר אלכסנדר אלטס27/03/2007כן עדן, ניתן.
אבל כאשר את בוחרת את התכשיר לטשטוש הפצעים חפשי בתוית מאפיינים הבאים:
1. Oil free
2. Water based
3. Non comedogenic
וכמובן רצוי שיהיה של יצרן מוכר ובדוק.
ובכל זאת אני חוזר להמלצתי לבקר אצל רופא עור
בהצלחה,
ד"ר אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם חום בצידי האףתל אביבית26/03/2007
האם אפשר להוריד כתם פיגמנטציה בלייזר והאם קופות החולים משתתפות? מה טווח המחירים לטיפול בכתם הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם באף
ד''ר מיכאל שוחט26/03/2007מדובר בטיפול אסתטי ואין השתתפות של קופות החולים המחיר נקבע לפי גודל הכתם ולעיתים יש צורך ביותר מטיפול אחד מומלץ שתיפני לרופא עור לשם איבחון לפני הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום/יש לי שאלה חשובהעדן דולב26/03/2007
קוראים לי עדן אני בת 12 , יש לי מלא פצעי בגרות על הפנים מה אני אוכל לעשות כדי להוריד אותם בשבועיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעי בגרות - עדן
ד''ר אלכסנדר אלטס26/03/2007עדן שלום.
המשימה "להוריד" פצעים בשבועיים היא בגדר בלתי אפשרית, אבל שווה לנסות. ישנם תכשירים שמשפיעים מהר, אך לא ניתן להשתמש בהם לאורך הזמן. לעומת זאת קיימים טיפולים, אשר עובדים לאט, אבל בטוח.
בכל מקרה כצד ראשון תפני לרופא עור שלך, שם תקבלי את הטיפול המתאים לך.
בהצלחה,
ד"ר אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת מניתוח פלסטיsivan25/03/2007
שלום,
לפני שנתיים בדיוק עשיתי ניתוח פלסטי להקטנת חזה.הצלקות עדיין קיימות, הן לא בולטות אך עדיין קיים הצבע הוורדרד\חום, מה ניתן לעשות להעלמת הצבע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגמנטציה בצלקת
ד''ר מיכאל שוחט26/03/2007ניתן עיי טיפולי ליזר או קרן אור לנסות להבהיר את הצלקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם שהורד בחנקןזהבית25/03/2007
היה לי כתם חום שהורד ע"י רופא עור באמצעות חנקן כיון שינה צללית לבנה שבולטת מאוד ומפריעה לי
גוון העור שלי בהיר מה ניתן לעשות? האם אפשר להעלים את הצללית שתתמזג עם גוון העור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם מחנקן
ד''ר מיכאל שוחט26/03/2007טיפול בחנקן נוזלי יכול להשאיר כתם בהיר היפופיגמנטרי לעיתים עם חלוף הזמן הכתם נעלם ואולם לא קים טיפול כלשהו לזרוז התהליך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת צלקתשירה24/03/2007
שלום,
יש לי צלקת בצוואר בעיקבות הסרת נקודת חן. הצלקת היא ורודה, בעלת עובי רב מעל העור קוטרה כס"מ. האם יש טיפולים/מישחות שיכולים לעזור לי בהיעלמותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת צלקת
ד''ר מיכאל שוחט25/03/2007קרוב לוודאי ומדובר בצלקת היפרטרופית ניתן עיי הזרקות מקומיות ולעיתים בשלוב של ליזר להשטיח ולטשטש את האדמומיות אם הצלקת ממשיכה לגדול מומלץ טיפול מקומי או בקרם המכיל סיליקון או סטרואידים מקומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידולי עור שטחיים ורודים על פני המםrd23/03/2007
מופיעים בעיקר על פני המצח והידיים. (לא שומניים) -בקרים שונים
קיימים שנים רבות ללא שינוי ללא דמם. אם פילינג לא מוריד אותם מה כן?ו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידולי עור שטחיים
ד''ר מיכאל שוחט25/03/2007פילינג לא מוריד את הנגעים ניתן לטפל בליזר או מחט חשמלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בעור הידיים והרגלייםשרון23/03/2007
שמי שרון ואני גר בבית-שאן ויש לי בעיה רצינית מאוד בעור הידיים והרגליים אני הייתי אצל ד"ר אלכסנדר במרפאה של כללית בבית שאן ואתה נתת לי מרשם לאיזו שהיא משחה לימרוח פעמיים ביום וזה לא ממש עזר לי הבעיות שלי הם שהעור שלי בידיים וברגליים מתפוצץ ונהיה לי ממש חתכים שכואבים לי מאוד וזה מלווה ביובש מסביב לחתכים .לאחרונה הייתי אצל עוד רופא עור שעובד במרפאה בבית שאן והוא הזמין אותי לבית החולים בעפולה לביופסיה ואחרי כמה זמן כשחזרה התשובה הוא לא ממש עזר לי כשהוא אמר לי שזה סוג של אלרגיה למשהוא ושהוא לא יכול לדעת ממה זה אני אשמח מאוד אם תעזרו לי בזה כי זה ממש כואב ויש לי את זה כבר כמעט שנתיים ואני נשוי +שתי בנות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בעור הידיים והרגליים
ד''ר אלכסנדר אלטס23/03/2007שרון שלום.
הבעיתה שאתה מתאר דורשת המשך בירור בכדי להגיע לאבחנה מדוייקת, לכן מומלץ להמשיך מעקב אצל רופא העור.
הפורום שהגעת אליו מיועד לדיון בנושא של רפואה אסתטית (טיפולי יופי למניהם) ולא במחלות עור באופן כללי.
בהצלחה,
ד"ר אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה כפות ידים ורגלים
מיכל12/04/2007הודעה לשרון מבית שאן צור קשר עם מיכל בטלפון - 03-9547580
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגמנטציהניהאד22/03/2007
שלום, אני סובלת מפגמנטציה בעור הפנים באזור המצח ולחי , נסיתי פילינג דרך רוקח אבל אחרי חודש מהטיפול הכל חזר לעומת שמשתמשת בתכשירי הגנה בכל יום ....מה אפשר להציע !! האם כן לעשת פילנג בלייזר [חשוב לדעת שעור הפנים חום]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגמנטציה
ד''ר אלכסנדר אלטס23/03/2007ניהאד שלום.
קיימות מספר דרכים להעלים או לשפר את פיגמנטציה, אך בחירת הטיפול תלויה באבחון נכון של סוגה ועומקה, לכן ההמלצה היא לפנות לרופא עור העוסק באסתטיקה לאבחון וטיפול.
בהצלחה,
ד"ר אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעלמת פיגמנטציה
ד''ר מיכאל שוחט25/03/2007בבעלי עור כהה בדרך הטיפול הוא שילוב של מריחה יום יומית בקרם הבהרה עם סידרה של פילינגים קלים בחומצה גליקולית או סליצילית מומלץ שתיפני לטיפול רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעוניםרונה21/03/2007
איך להתמודד עם בעית הפצעונים על הגב שיש לי? ניסיתי כבר הרבה דדברים, ואני לא רוצה לקחת רקוטן - מפחיד לקחת תרופות כאלה. איזה עוד אופציות יש לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעונים
ד''ר אלכסנדר אלטס22/03/2007רונה שלום.
במקרה של העדר תגובה לטיפול מקומי באקנה, במיוחד בשטח גדול, כמו שטח הגב, כמוון שוקלים טיפול פומי.
לא אוכל להמליץ על טיפול ספציפי בלי לראותך, אבל אם נבדקת ע"י רופא עור והומלץ לך על טיפול ברואקוטן, כדאי לשקול ברצינות את האופציה הזאת.
בהצלחה,
ד"ר אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויה לאחר טיפול לייזר בשפםורד21/03/2007
לפני שבוע עשיתי טיפול לייזר בשפם ,ונוצרה לי כוויה קטנה בקו השפתיים שמתי משחה ולאחר מכן נוצר קילוף ,התחלתי לקלף את השכבה וזה לא נראה טוב .זה נראה כמו פצע עם בקע .שאלתי היא האם לאחר שאני משתמשת במשחת ביופין הפצע יתאחה .אודה לתשובה מהירה
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוויה לאחר טיפול לייזר בשפם
ד''ר אלכסנדר אלטס22/03/2007ורד שלום.
כעיקרון, טיפול להסרת שיער בלייזר אמור להתבצע ע"י רופא, שיודע לתת תשובה לכל התופעות הקשורות לטיפול . לכל מכון רציני להסרת שיער חייב להיות יועץ, בד"כ רופא עור מומחה.
לכן המלצתי היא לפנות לרופא יועץ של המכון, בו בוצע הטיפול.
באופן כללי, בדרך כלל כוויות לאחר טיפול בלייזר חולפות ללא סיבוכים בלתי הפיכים, תלוי כמוון בעומק הכוויה.
בהצלחה,
ד"ר אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהמיטל21/03/2007
לד"ר שלום רב,
שמי מיטל ושאלתי היא לפני כ5 שנים קניתי קרם מסויים שיש בו רטינול והלכתי לים ונירדמתי בשמש החזקה של אילת ושקמתי היה לי בלחיים כתמים נוראיים ישר למחרת הלכתי לרופא שנתן לי משחה שהוא רוקח וזה באמת עזר היום אני אחרי 2 לידות אבל הכתמים יצאו שוב ולא עוזר כלום שום משחה הלכתי לרופאת עור והיא רצתה לתת לי בבוקר איזומד ובלילה רטין A אבל כשאמרתי לה שאני מניקה היא פשוט לקחה לי את המרשם ואמרה לי תחזרי כשתפסיקי להניק מה דעתך? הרןפא מישפחה שלי אומר שזה שטויות אני יכולה להישתמש הסיכוי שזה עובר הוא אפסי שאלתי מילא רטין A אבל האים גם איזומד מסוכן? והאים יש משהו אחר שכרגע אפשר לעשות בתודה רבה מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיטל
ד''ר אלכסנדר אלטס22/03/2007מיטל שלום.
כדאי להמנע מטיפול בהידרוקינון (אזומד) ורטינואידים בזמן ההנקה משתי סיבות. קודם כל, היפרפיגמנטציה לאחר הלידה והנקה יכולה להעלם עצמונית לפחות בחלקה. שנית- לא ניתן לבדוק במדויק מה היא רמת הספיגה של החומרים הנ"ל ועד כמה זה יכול להשפיע על תינוקך, לכן עדיף לבחור בצד בטוח והמתין עד תום ההנקה. בשלב זה ההמלצה החשובה ביותר יכולה להיות להמנע מחשיפה לקרינת השמש בכל דרך אפשרית.
יחד עם זאת, בזמן ההנקה ניתן לבצע טיפול להבהרת כתמים בפילינגים מסויימים ודרכים אחרות בטוחות, אך כמובן לא במסגרת של קופ"ח.
יום טוב,
ד"ר אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בכתמים בעת הנקה
ד''ר מיכאל שוחט22/03/2007ניתן עד לסיום ההנקה להישתמש בקרם סקינודרם עליך לפנות לרופא העור לקבלת מרשם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)