מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סבוראה בפניםנגה07/04/2007
שלום רב,
אני בת 34, בעבר (לפני 5-6 שנים) סבלתי מסבוראה בפנים ובקרקפת.
ובשבועות האחרונים לצערי שוב חזרה הסבוראה בפנים ובמקביל ציפרני שבד"כ מאד בריאות וחזקות החלו להתפצל. האם יש קשר בין הסימפטומים? האם חוסר בברזל אולי?
מה לדעתך הצעד הבא שאני צריכה לעשות?
תודה ובברכת חג שמח,
נגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוראה בפנים
ד''ר אלכסנדר אלטס08/04/2007נגה שלום.
סבוריאה היא מחלה כרונית אשר במהלכה ישנן החמרות והפוגות. בחורף ובחילופי עונות המחלה בדרך כלל מחמירה.
עד כה לא נמצאה תרופה שנותנת ריפוי מוחלט, אך קיימים לא מעט תכשירים אשר בעזרתם ניתן לשלוט במצב.
פני לרופא עור באזור מגוריך וללא ספק תמצאי פתרון שמתאים לך.
בהצלחה וחג שמח,
ד"ר אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת עור כרוניתמיטל07/04/2007
שלום רב,
אני סוחבת איתי מחלה בשם הידרה דניטיס סופור אטיבה.
זה כבר מעל 14 שנים שאין טיפול הולם לנגעים וכל ביקור שלי אצל רופא עור מסתיים במפח נפש.יש משהו חדש לטיפול במחלה הזו של העור??
לתשובתך אודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידראדניטיס
ד''ר מיכאל שוחט07/04/2007במידה ומדובר במקרה קשה קימת אופציה טיפולית בטיפוליים ביולוגים כמו בפסוריאזיס עיי אינפלקסימד מומלץ שתיפני לרופא העור שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילינג כימימ06/04/2007
שלום. אני בת 27 (בהירת עור) וסובלת מסימני אקנה קלים בפנים, מאדמומיות, סבוראיה ונקבוביות מוגדלות ולפעמים מהתפרצויות אקנה.
הייתי בפגישת יעוץ ברונית רפאל ושם הומלץ לי על פילינג כימי בעוצמה בינונית. שילמתי ונקבע לי תור לשבוע הבא.
לאחר מכן, קראתי כתבה במדור הצרכנות במ.ס.ן על התביעה שהוגשה נגד החברה בגין טיפול פנים כושל (התובעת גם זכתה). אין לי בעיה עם זה כי תמיד יש סיכונים בכל דבר כזה. מה שהטריד אותי מאד (והפחיד) זה מספר התגובות הזועמות לכתבה הזו מאנשים שטוענים שהיו הלקוחות של החברה שרומו וניזוקו מהטיפולים. היו המון!
כמובן כששאלתי בביקורי בקליניקה מהן תופעות לוואי והחמרות האפשריות הם ענו לי שהתופעות היחידות הן אדמומיות בעור והרגשת מתיחות. העור יתקלף כעבור יומיים והקילוף ימשך עוד כ3 ימים. הרופא שאמור לבצע את ההליך הוא ד"ר אויסלודר (או אויעלודר...הכתב לא ברור)
מהן הסכנות של הטיפול?האם זה יכול להשאיר צלקות (ריכוז החומר 35%)האם הרופא הזה מוכר לכם? עד כמה ניתן לסמוך על החברה (רונית רפאל)?אודה על כל עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילינג כימי
ד''ר מיכאל שוחט07/04/2007לגבי הרופא אוכל לומר לך שהינו מומחה ברפואת עור
לגבי הטיפול פילינג בנוני שמבוצע עיי TCA35% או בשילוב של תמיסת גסנר קימים מספר סיכונים כולל אודם ממושך שינויים בגוון העור זיהומים ולעיתים נדירות גם צלקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצת יתושמרים05/04/2007
עקץ אותי יתוש בלילה ונהיה לי פצע עם אדמומיות
מה אעשה כדי להעלים אותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקיצת יתוש
ד''ר מיכאל שוחט07/04/2007ניתן למרוח מקומית משחה סטרואידלית כמו אפלומיצין טראולון או הידרוקורטיזון 10
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה...עידן05/04/2007
שלום ד"ר
קוראים לי עידן ואני בן 15..
יש לי בין האשכים ולבין רגל ימין כמו פצע כזה ומגרד נורא.. וזה בצבע כחול ירוק כזה ומיסביבו יש אדום כמו קילוף ... זה כבר יותר מחודש ואני נורא נורא מודאג..
ואני מתבייש ללכת לרופא עור ... כי עף פעם לא האיתי אצלו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה
ד''ר מיכאל שוחט07/04/2007אין ברירה עליך לפנות לרופא העור שלך שיהיה חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעיםmiss04/04/2007
שלום,
יש לי בעיה באזור המפשעה (כנראה כתוצאה מהסרת שיער מיותר) , יש לי בלוטות חלב שלא עוברות כבר כמה חודשים, הלכתי לרופאת נשים והיא אמרה שזה בלוטות חלב בוודאות. איך אני יכולה להיפטר מהן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת חלב
ד''ר מיכאל שוחט07/04/2007מומלץ שתיפני לרופא עור לשם איבחון וטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה אתה לא עונה לשאלה שלי?מיכל04/04/2007
אבקש להיתיחס לשאלה ששאלתי אותך לגבי בני בן ה13 ולא להיתעלם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים בהירים
ד''ר מיכאל שוחט07/04/2007קימים מספר סיבות להופעת כתמים היפופיגמנטריים בעור במידה ולא מדובר בפיטריה או יובש מקומי
ישנה אפשרות של ויטיליגו ומחלות נוספות מומלץ להשלים את הברור כפי שהימליץ רופא העור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים מפצעיםתמר04/04/2007
שלום
אני בת 36, מאז הלידה האחרונה (בשנתיים האחרונות) הופיעו לי פצעונים בידיים וברגליים ומכיוון ש"התעסקתי" איתם נותרו לי סימנים אדומים/בגוון בורדו בעור. אני בהירה מאוד וגוון עורי ג'ינג'י.
רופא עור טען שאין מה לעשות וזה יעבור לבד עם הזמן, אבל העור לא ראה טוב (הרבה כתמים אדומים) ואני מתביישת ללכת לים או לבריכה.
האם יש משחה להעלמת הכתמים?
מה עושים במקרה כזה?
תודה
תמרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים מפצעים
ד''ר צחי שלקוביץ04/04/2007תמרי שלום
כתמים הנשארים לאחר פצעים, בכל גוון שהוא, בדרך כלל חולפים מעצמם עם הזמן, אלא אם כן מדובר במעגל קבוע בו כל הזמן מופיעים פצעים חדשים המשאירים כתמים חדשים ואז בכל נקודת זמן יהיה לנו צבר של כתמים. בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר , אם אכן מדובר בממצאים אותם תארתי הפתרון היחידי הוא המתנה בלבד עד להעלמות הממצאים.
בברכת חג שמח
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה ועוד שאלה
תמר04/04/2007תוך כמה זמן נעלמים הכתמים? (סדר גודל)
והאם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי לזרז את העלמותם? (אולי הימנעות מקרם לחות או מריחת משחה כלשהי או חשיפה לשמש ??? או אי חשיפה לשמש??? ) האם בעוד חודשיים זה יהיה כבר מאחוריי??? אני מיואשת... :-( אשמח לעזרתך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנוסף לכךמרים03/04/2007
יש לי עור עם ברק וזה לא מוצא חן בעיני אולי בגלל " האל סבון " שאני משתמשת של דוקטור עור ?
איך אפשר למנוע זאת ? כי הדוקטור מהפורום אמר לי שהאל סבון עלול לעזור ואני לא רואה שום הקלה או העלמות?"
אתה יכול ליעץ לי מה אוכל לעשות בכדי למנוע את הברק בפנים ?
תודה ויום טוב וחג שמחחח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף לכך
ד''ר צחי שלקוביץ04/04/2007מרים שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, אני מעריך כי "הברק" שאת מתכוונת אליו הינו בעצם שומניות יתר של העור , מצב אותו ניתן להעלים רק על ידי שטיפות חוזרות או ניגוב של העור.
בברכת חג שמח
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני
מרים04/04/2007אז בקשר לברק אמרת לי לנגב את העור וזה מה שאני לא עושה אני שוטפת את הפנים במים ובסבון ולא מנגבת במגבת אלא נותנת לעור להתייבש בעצמו
זה טוב מה שאני עושה?
ומה עוזר בזה שאני מנגבת?
ומה הכוונה שאמרת לי לעשות שטיפות חוזרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךמרים03/04/2007
התייעצתי עם רופא עור בקשר לפצעי בגרות והוא יייעץ לי לקחת אל סבון של דוקטור עור. ALPHA CLEAN SKIN האם זה טוב לדעתך?
ובמה עוזר סבון קולקטיבי למניעת פצעי בגרות ?
האם הוא מפחית את השמנוניות של העור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ד''ר צחי שלקוביץ04/04/2007שלום רב
ALPHA CLEAN SKIN מנסיוני, הינו בהחלט יעיל במצבים של אקנה קל עד בינוני. תפקידו הינו הן הפחתת השמנוניות והן הסרת שכבת הקרן המצטברת הסותמת את פתח בלוטות החלב.
בברכת חג שמח
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעי בגרותמרים03/04/2007
שלום!
שאלתי בקשר פצעי בגרות. אני בת 16 במצב קל של פצעי בגרות ואני יודעת שהגורם לפצעי בגרות הוא חסימת בלוטות החלב ופעילות הורמונלית מוגברת שגורמת לפצעי בגרות במקומות מסוימים כמו פנים גב חזה. אז אני שואלת מה הגורם לזה להורמונים לפעול בצורה מוגברת (אני יודעת שבזמן מחזור לפני או במשך ההורמונים פועלים בצורה מוגברת ומפרישים הרבה שומן . ואצלי לא קשר למחזור אפילו אחרי מחזור יש לי פצעים. אז איך אפשר למנוע שההורמונים לא יפרישו בצורה מוגברת שומן ? האם זה בשליטתי?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעי בגרות
ד''ר צחי שלקוביץ04/04/2007שלום רב
הרקע לאקנה הינו בראש ובראשונה גנטי וכל יתר הדברים הינם תאורטים לחלוטין והדיון בהם לא יתרום כהוא זה לפתרון הבעיה ,שהוא אני מניח הדבר אותו את מחפשת. הפתרון הטוב ביותר לאקנה כיום, והיחידי שמסיים את הבעיה באופן מוחלט וללא תלות בטיפולים מתמשכים הינו רואקוטן.
בברכת חג שמח
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר מיכאל שוחטמיטל03/04/2007
שלום רב,
שמי מיטל ואני רשמתי לך לפני כמה ימים לגבי זה שיש לי פיגמנטציה בלחיים עוד לפני שילדתי וניסיתי המון מישחות ולא עזר לי הלכתי לרופאת עור שאמרה לי שאני חייבת רטין בלילה ובבוקר איזומד אבל בגלל שאני מניקה היא לא נתנה ךי שום דבר אתה אמרת לי שיש קרם סקינודרם וללכת לרופא לקבל מירשם הלכתי והרופא צחק ואמר לי שזה ממש משחה ישנה שלא עושה כלום וחבל על הכסף מה דעתך? הלכתי לבית מרקחת והרוקח אמר לי שזה בכלל לאקנה אז מה אתה אומר זה עוזר קצת? ולמה רשום על המשחה שזה מיועד לאקנה? תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחת סקינודרם
ד''ר מיכאל שוחט03/04/2007משחת סקינודרם מכילה חומצה אזלאית שמשמשת גם בקרם הבהרה יש למרוח את המשחה פעמיים ביום ובנוסף להשתמש בקרם הגנה משמש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתרטללל01/04/2007
שלום רב..
אני סובל מהזעת יתר בעיקר בבתי שחי ובפנים בשאר הגוף כפות ידיים רגליים אני מזיע אבל פחות,
האם מומלץ לעבור ניתוח?האם יש לו תופעות לוואי? מה עלותו והאם הקופה מממנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת יתר
ד''ר מיכאל שוחט02/04/2007הניתוח מומלץ יותר במיקרה של הזעה בכפות ידיים באם ההזעה מפריעה לפעילות יום יומית באופן קיצוני ולאחר בדיקת כרורג הניתוח מתבצא במיסגרת הקופה תופעת הלוואי העיקרית היא הזעה מפצה כלומר הזעה מוגברת במקומות אחרים בגוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע בגב כפות הידייםלא משנה31/03/2007
שלום רב,
הינני גבר בן 30 , לפני כחודש הבחנתי באדמומיות דמויית פריחה ובקוטר של 4-5 ס"מ בגב כף ידי, האיזור נראה מודלק לאחר מספר ימים הבחנתי בשני נגעים נוספים, קטנים יותר בגב כף היד השנייה, באופן כללי האיזור מגרד (ממש מעט) ושרף והאדים מאוד לאחר שבא בטבילה במי הים . לאחר שימוש במשחה בשם "אגיסטן" (לא על פי המלצת רופא) חלה נסיגה מסויימת בנגעים אולם אלה לא נעלמו לחלוטין והעור נעשה קשקשי משהו, הנגעים חזרו למצב קדמותם לאחר מספר ימי הפסקת הטיפול . גודל הנגעים נדמה שלא השתנה משמעותית בתקופה הזאת .
יש לי תור לרופא עור רק בעוד כשבוע וחצי והאמת שקראתי ברשת אודות המחלה ספחת, אני מאוד חושש שמדובר בכזו והדאגה היא רבה .
השאלות :
1 . האם על פי התיאור (אני יודע שלא תוכל לקבוע בבירור) זה נשמע כספחת ?
2. האם העובדה שמי ים צרבו וגירו משמעותית את הנגע יש בה כידיי לרמוז שלא מדובר בספחת כי הרי ידוע שאחד הטיפולים המקובלים במחלה הינו טבילה במימי ים המלח ?
המון המון תודה מראש וחג שמח,
המודאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע בגב כף יד
ד''ר מיכאל שוחט02/04/2007קשה מאד על סמך תאורך לתת אבחנה מדויקת בכל מיקרה אין שום קשר בין הגירוי והצריבה במגע עם מי ים לאבחנה מומלץ שתיגש לבדיקת רופא עור ועד הבדיקה אפשר למרוח קרם שימון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בעוראלי30/03/2007
לאחרונה הופיעו לי פצעונים על הגוף והחל לצמוח לי שיער עבה מאוד באיזור הפנים. ממה הדבר יכול לנבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים בעור
ד''ר מיכאל שוחט30/03/2007לשם מתן תשובה יש צורך בקבלת פרטים נוספים כמו גיל ומין מומלץ שתיפנה לברור רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בן 26
אלי31/03/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינויים בעור וזקן
ד''ר מיכאל שוחט02/04/2007מומלץ שתיפנה לרופא עור לברור אנדוקריני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)