מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עקירת שן בינה וחשש מפגיעה עצביתד``ר דניאל ניצן19/07/2011
שלום,
יש לי תור לעקירת שן בינה תחתונה בסוף החודש (הכי מוקדם שהיה)
אני לוקח אוגמנטין 875 מ"ג פעמיים ביום, הכאבים לא עוברים.
הנפיחות מתגברת מיום ליום.
עשיתי פנורמי וCT, אני חושש מאוד מפגיעה עצבית שכן נאמר לי שהשן קרובה מאוד
לעצב.
אני עושה את הניתוח בביה"ח אצל מומחה לכירורגיית פה ולסתות.
הבעיה שאני מאוד חושש, מה הסיכונים הקיימים של עקירת שן בינה כלואה שכזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצרף את תצלום ה CT
יוני19/07/2011
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצרף את תצלום ה CT - תגובה
ד``ר יזהר שוחט20/07/2011נראה כי השן קיימת בסמיכות גבוהה לתעלה העיצבית. מומלץ כי תתיעץ עם המנתח בדבר האפשרות לבצע עקירה חלקית של השן ולהשאיר את מקטע השורש הסמוך לתעלה ובכך להקטין את סיכויי הפגיעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ההשלכות של השארת מקטע השורש?
יוני22/07/2011האם עושים טיפול שורש או שפשוט משאירים אותו שם ללא חשש של ריקבון או
הצטברות חיידקים.
האם בעתיד זה יכול לשוב ולהכאיב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ההשלכות של השארת מקטע השורש? - תגובה
ד``ר יזהר שוחט22/07/2011השורש מושאר ללא ויפול שורש והחניכיים ובהמשך העצם נסגרות צעליו . בחלק מהמקרים לא מצליחה הפעולה ויתכנו כאבים או זיהום מקומי המחייבים את הוצאתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכאבים חלפו
יוני28/07/2011סיימתי עם האנטיביוטיקה לפני כמה ימים והכאבים חלפו לחלוטין
וכך גם הנפיחות.
האם ההמלצה היא להמשיך עם העקירה או לחכות ?
יתכן שהיה מדובר רק בדלקת?
בגלל שמדובר בעקירה מסובכת, מעדיף להימנע ככל שניתן.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה על קבלת תשובה
יוני02/08/2011דחיתי את העקירה בינתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכאבים חלפו - תגובה
ד``ר יזהר שוחט03/08/2011מקור בכאבים היה קרוב לוודאי תהליך דלקתי שחלף לאחר הטיפול אולם ישנה סבירות גבוהה כי תחזור לכן מומלצת עקירת השן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמנתח בביה"ח מסרב לבצע את העקירה
יוני05/08/2011לאחר עיון ב CT שלי , לטענתו השן יושבת על העצב
וכל ניסיון להוציא אותה יגרום לפגיעה בעצב
שיכול לגרום לאיבוד תחושה בשפה או נזקים אחרים.
הטיפול היחידי הוא לשמור על היגיינה וניקיון, לא ניתן לעקור אותה.
כמו רשמת, אכן הכאבים והנפיחות כבר חזרו.
האם כל חיי עכשיו אצטרך לסבול מכאבים ללא אפשרות להיפטר מזה?
תודה רבה על התגובות, מצטער על הדיון הארוך פשוט המצב מתסכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כבר שלושה חודשים שיש לה 2 פצעים בהירים בפה
תופעה מאוד מוזרה מזה שנתיים
האם רופא צריך להגיד מראש למטופל איזה סוג שתל יותקן בפיו
מוקצלה בשפה התחתונה ודרך לא כירורגית לטיפול
ממצא נגע ברירית הלחי
כתרים מעל שתלים- במשך 20 שנים
נגע ברירית הלחי- פסים לבנים
עקירת שן כלואה סיבוכים וסכנה
אמפוטציה לשורש השן- שן 16
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?