נפיחות כואבת בחיך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נפיחות כואבת בחיך
    ליאת
    06/08/2011

שלום רב. בת 37 בריאה.
    היום , לפתע, חשתי בכאב בחיך הקשה ממש בין המלתעה הראשונה לקו האמצע (ראיתי שקוראים לו INCISIVE LINE) בצד השמאלי. (אם מעבירים קו ישר בין האזור החניכי של המלתעה הראשונה לקו האמצע הזה - אז בדיוק באמצע הקו הזה...). הסתכלתי עם פנס במראה ופשוט לא רואים שום דבר, אולי אזור ורדרד קל מאוד (ואולי לא ממש..כי זה די דומה למה שיש מסביב), מה שכן בלחיצה ממוקדת באמצע הנפיחות יש כאב נוראי. ממש כמו מכה...
    הנפיחות: קשה לי לדעת אם הנפיחות קשה או רכה כי היא קטנה יחסית (1.5 מ"מ נראה לי בערך..) ותחתיה יש עצם קשה וזה אזור די דק...
    בכל מקרה אלו שאלותיי?

1. אם זה חולף בתוך שבוע האם זה אומר שזה שום דבר?
    2. אם יש שם חלילה תהליך מסוכן האם זה רק ילך ויתפתח או שיש סיכוי שהכאב ייעלם והנפיחות תעלם ומשהו ימשיך בכל זאת בפנים?
    3. האם קיום של ציסטה באזור יכול להתבטא בנפיחות פתאומית כזו וכל כך כואבת?
    4. אינני זוכרת במדוייק אבל אני חושבת (שיחזרתי לאחר מכן) שבזמן שאכלתי נתקעה לי הכף או המזלג באזור (אני ימנית והכנסת הסכו"ם הוא תמיד עם נטייה שמאלה)..יש מצב שזו פשוט חבלה מכאנית קלה?
    5. אם בתוך כמה ימים הכאב יחלוף והנפיחות תישאר מה לעשות?
    6. ושוב בדומה לשאלה 1: אם הכל עובר תוך כמה ימים (נפיחות וכאב) אז לעזוב את זה?

אשמח להארתכם.
    ליאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות כואבת בחיך

הוספת תגובה

• המשך

ליאת
    06/08/2011

מבקשת רק להוסיף שמצב הפה מצויין, עוברת ביקורות אחת לחצי שנה, אין חורים או צורך בטיפולים אחרים. גהות הפה מצויינת.

תודה תודה.
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות כואבת בחיך - תגובה

ד``ר יזהר שוחט
    07/08/2011

הכאב יכול לנבוע צטראומה מקומית. מומלץ כי אם אינו עובר או אם הנפיחות נמשכת ואינה חולפת תוך כשבוע לגשת לבדיקת רופא השיניים המטפל. לא ניתן ללא בדיקה וצילומים לשלול קיום ציסטה במקום אשר במידה ועברה זיהום עשויה להביא לנפיחות וכאב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו