פטריה בלשון - חשוב מאוד !

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פטריה בלשון - חשוב מאוד !
    אנונימית
    23/08/2011

שלום,

אני בת 21, בריאה בדר"כ.
    לפני שבוע וחצי יצאו לי פצעים אדומים על הלשון, תחומים בצבע לבן (מעין חישוקים).
    הפצעים מופיעים בקצה הלשון (בהתחלה) ובצדדים.
    הלכתי לרופא המשפחה , שאיבחן "אפטות" וקיבלתי ממנו מרשם ל"אפטגון ג'ל".
    בנוסף השתמשתי במי סודה לשתייה.
    הפצעים לא חלפו, היה שינוי בגודלם והתחום הלבן נעלם וחזר.
    היום ביקרתי שוב אצל רופא המשפחה והרוקח, ושניהם אבחנו "פטרת" , ושאין צורך לפנות לרופא פה ולסת.
    קיבלתי מרשם ל"SOS BUCAL" + מריחת "אפטגון ג'ל" לפני האוכל + שטיפות מי מלח אחרי האוכל.
    כששאלתי ממה נוצרת הפטריה, נאמר לי שייתכן מהיחלשות המערכת החיסונית, חוסר בוויטמינים, חוסר איזון בחיידקים.
    1. האם הטיפול הנוכחי שניתן לי יסייע להעלים את הפטריות, או שעליי להשתמש בטיפול נוסף?
    2. האם הסיבה לפטריה אכן נכונה כפי שנאמר לי , והאם יש צורך לערוך בדיקות כלשהן ?
    3. האם זה מדבק ע"י מתן נשיקה או מין אוראלי ?

תודה מראש !!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פטריה בלשון - חשוב מאוד !

הוספת תגובה

• פטריה בלשון - חשוב מאוד ! - תגובה

ד``ר יזהר שוחט
    26/08/2011

הפטריה אינה מדבקת וקיימת באופן נורמלי אצל מרבית האנשים. במקרים של החלשה בתינגודת או לקיחת אנטיביוטיקה לזמן ארוך הפטריה מתפשטת על הלשון ויש צורך בטיפול ע"י ג'ל דקטרין. אין כל יעילות לאפטגון בטיפול בפטריה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו