קליקים בלסת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קליקים בלסת
    שי
    09/09/2011

שלום רב,
    אני בן 25 ומטופל ביישור שיניים מזה כמעט כשנה. לאחרונה התחילה לי בעיה של קליקים בצד שמאל של הלסת (בסגירתה לאחר פתיחה רחבה שלה) וכן תוך כדיי לעיסה. הכאבים כרגע מאוד קלים (אני האמת לא כ"כ בטוח שיש לי מזה כאבים,אולי זה פסיכולוגי..). בכל אופן שאלותיי הן:
    1. האם מדובר בנזק בלתי הפיך (על אף שהוא קל)?
    2. האם מדובר בטיפול לא הולם של האורתודנט, או שבכל מקרה זה היה נגרם לי ע"י כל רופא? (להבנתי הטיפול שלי היה די אוניברסלי: ברקטים, חוט ברזל וכו').
    3. האם יש דרך לפתור את בעיית הקליקים, אבל באמת לפתור- שלא יהיו קליקים? ואם לא, אז איך אפשר להקל את המצב ולמי אני אפנה?

רב תודות (וסליחה אם הצפתי בשאלות..)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קליקים בלסת

הוספת תגובה

• קליקים בלסת - תגובה

ד``ר דניאל ניצן
    11/09/2011

שלום
    קליקים בפרקי הלסת הם תופעה נפוצה, וסביר מאוד שהם לא החלו בגלל הטיפול האורטודונטי.
    הם לא יעלמו, ואין דרך להפסיק אותם, לצערי.
    ליעוץ נוסף - פנה לכירורג פה ולסת
    בריאות
    דניאל ניצן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שי
    11/09/2011

אתה יודע דוקטור, זה מאוד מעליב שאתה אומר את זה.. כי אני בדקתי את הנושא קצת, ויש עוד כמוני "בעולם" הזה. יש עוד אנשים שחטפו קליקים (ממש "במקרה") אחרי טיפול אורתודונטי. אני לא קוקו- זה לא היה לי לפני. מאוד הפתיע אותי גם שאמרת שאין לקליקים מענה. ולכן אני שוב שואל: האם לרפואה הקונבנציונלית יש מענה לפחות למניעת מכאובים עתידיים ודלקות (חלילה) עתידיות.
    מייחל לתשובתך על אף התגובה שלי.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו