חשש ממאירות? - condensing osteitis

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשש ממאירות? - condensing osteitis
    מ
    20/09/2011

שלום רב,

לפני כשנתיים, לקראת עקירה כירורגית עשו לי צילום שיניים פנורמי ומתחת לאחת השיניים התחתונות הבחינו במעין כתם. במהלך העקירה נלקחה ביופסיה מהעצם במקום והאבחנה הפתולוגית לאחר בדיקה מיקרוסקופית היתה: "קטע רקמה קשה, בנויה מעצם בוגרת ויטלית, וביניהם מעט רקמה רכה בנויה מרקמת חיבור בדחיסות בינונית עם מעט תאי דלקת חריפה. התמונה יכולה להתאים ל-condensing osteitis
    הרופא מומחה לכירורגיית פה ולסת אמר שזה כלום.

עתה, שנתיים אחרי לאחר שנתקפתי בחרדה עזה מהעניין. עשיתי שוב צילום פנורמי והלכתי לכירורג פה ולסת שטיפל בי לראשונה והוא אמר שאין כל שינוי, ושהכל תקין.

אני מאוד חרג מהעניין ורוצה לדעת האם ממצא כזה עשוי לההיפך לממאיר? מה הסיכויים לכך ומה ניתן לעשות בעניין?

אני חושש מלהיות במעקב מתמיד כי הצילום הוא מסרטן לכשעצמו.
    צילום עדכני מצ"ב.

מה עליי לעשות? האם הדבר מסוכן? מה הסיכוי להפיכתו לסרטני?
    אודה להתייחסותכם הטובה בדחיפות שכן הדבר מטריד אותי מאוד

מ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשש ממאירות? - condensing osteitis

הוספת תגובה

• חשש ממאירות? - condensing osteitis - תגובה

ד``ר יזהר שוחט
    21/09/2011

לא מדובר בתהליך מסוכן או כזה בעל פוטנציאל לממאירות ואין מקום לחשש בנושא. יש צורך במעקב אחת לשנה וניתן לנסות לבצע צילום מקומי לאיזור ולהמנע מפנורמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת לד"ר

מ
    25/09/2011

ד"ר יזהר שלום רב,
    תודה על המענה המהיר,

לאחרונה נבדקתי ע"י מומחה לשיקום הפה שהמליץ על שתל בשן 36 (מעל ה-CONDENSING OSTEITIS
    לאחר מכן נבדקתי גם ע"י מומחה פה ולסת.

שאלותיי אלייך הן כדלקמן:

האם יש חוסר בעצם באזור זה כך שיש צורך בהשתלת עצם?
    האם אין בעיה לבצע שתל במקום בסמוך כ"כ ל-CONDENSING OSTEITIS? האם אין חשש לדלקתיותורגישות מרובה באזור זה ולריאקציה ממאירה של השתל במקום זה?
    האם ישנה העדפה לשתל מסוים במקום זה ומתוצרת ספציפית?

אודה לקבלת תשובתך הטובה והאדיבה בהקדם,

תודה

מתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת לד"ר - תגובה

ד``ר יזהר שוחט
    26/09/2011

אין אפשרות להעריך את הצורך בתוספת עצם ללא הדמיה תלת מימדית של המקום בעזרת סיטי או בדיקה קלינית. אין חשש לממאירות עקב החדרת שתל במקום. סוג השתל תלוי בשיקול דעתם של הכירורג והמשקם ומומלץ שתתיעץ עימם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו