כאבים כשבוע לאחר עקירה כירורגית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים כשבוע לאחר עקירה כירורגית
    יעל
    08/12/2011

ערב טוב. לפני עשרה ימים עברתי עקירה כירורגית בשן בינה בלסת התחתונה (שן מספר 38), עפ"י הכירורג, היה מדובר בעקירה קשה (של שן בעלת שלושה שורשים בשלוש תעלות ובנוסף, כל השורשים כלואים בעצם). קיבלתי טיפול של שבוע ימים באנטיביוטיקה וביום שלישי האחרון, הסירו לי את התפרים. אני עדיין סובלת מכאבים עזים וחדים המופיעים לסירוגין הן במקום העקירה והן בשן הטוחנת שליד השן שהוסרה. כאבים נוספים מופיעים בשן הטוחנת בלסת העליונה (ממש מעל מקום העקירה), ייתכן שהכאב מקרין לכל האזור השמאלי של הלסת? במידה וכן, האם זה תקין אחרי שבוע וקצת? אחרי כמה זמן של כאבים אמורה להידלק לי נורה אדומה?
    ואם כבר בעניין שאלות עסקינן :), החלל שהותירה אחריה השן שנעקרה, כמה זמן הצפי שיתחיל להיסגר? (בזמן אכילת סוגי מזון בעייתיים כמו אורז, סלט, פתיתים וכד' אני ממש סובלת, זה ממש נתקע בתוך החור ורק ע"י גרגור של מים בפה ניתן להוציא החוצה את שאריות המזון) אני קצת חוששת מזיהום היות ואני לא יכולה לחטא את המקום ע"ב שעתי, ומדובר בפתח גדול יחסית ועמוק, למיטב הבנתי. לתשובתך אודה, סופ"ש נפלא! יעל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עדיין כאבים...

יעל
    11/12/2011

בוקר טוב! עברו שלושה ימים נוספים מכתיבת ההודעה האחרונה, הכאבים מתחילים להחלש, אך עדיין קיימים.. לתשובתך/כם, אודה. יעל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין כאבים... - תגובה

ד``ר דניאל ניצן
    11/12/2011

שלום
    1. אם אחרי עשרה ימים עדיין יש כאבים, גשי לרופא המטפל לביקורת.
    2. מכתשית העקירה תתכסה לגמרי אחרי חודשיים לערך. הגוף יודע לרפא את המכתשית, אל תהיי מודאגת
    3. ייתכן הקרנה של הכאב ללסת עליונה, אך כאמור זה צריך להיעלם תוך עשרה עד ארבעה עשר יום. אם לא- גשי לבדיקת הרופא.
    בריאות
    דניאל ניצן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו