מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עקירת שן בינה כלואה- מפחדת מאודבר12/02/2012
קמתי הלילה עם כאבים נוראים בחניכיים ולא הבנתי מה פשר הדבר. לאחר בדיקה אצל רופא השיניים התגלתה דלקת בחניכיים כנראה מתוצאה של התחלה של שן בינה. הרופא שלח אותי לצילום פנורמי ולאחר מכן אמר לי שיש לי שן בינה כלואה שעלי לעקור בבית-חולים אצל כירוג. מאותו הרגע שהוא אמר לי את זה לא הפסקתי לבכות, בעיקר כי אני בלחץ מדברים כאלה ובדברים הקשורים לשיניים בפרט. אני בת 21, לפני 8 שנים בערך עשיתישתי עקירות רגילות והן זכורות לי ככאבי תופת, אז רק מלחשוב על עקירה של שן בינה..ועוד כלואה אני בלחץ מטורף ובוכה המון, זה מטריד אותי מאוד במשך היום.
דבר נוסף, היום הייתי צריכה לקנות כרטיס טיסה לחו"ל לאמצע-סוף אפריל (לתקופה של שלושה חודשים) ועכשיו הדבר מטריד אותי עוד יותר, אני לא יודעת אם כדאי להזמין את הכרטיס. מפחדת שדברים יסתבכו במשך הטיול, שתקופת ההחלמה לא תסתיים\כל דבר אחר
מה משך טיפול כזה?
האם הוא כואב הרבה יותר מעקירה רגילה?
מה משך זמן ההחלמה?
מה עניין התפרים? והאם זה כואב? (גם להסירם..)
אני מאוד מאוד לחוצה מהעניין הזה. מפחיד אותי מאוד. בנוסף כרגע יש לי דלקת בחניכים הרופא נתן לי אנטיביוטיקה לחמישה ימים, מתי עלילקבוע את העקירה? (כמה זמן לוקח להחלים מדלקת חניכים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן בינה כלואה- מפחדת מאוד - תגובה
ד``ר יזהר שוחט12/02/2012ראשית אין סיבה להיות בלחץ כל כך מעקירת שן בינה. הפעולה מבוצעת מדי יום בכמויות גדולות וברוב המכריע של המקרים עוברת ללא סיבוכים ובעיות.
משדך הפעולה שנעשית לרוב בהרדמה מקומית הינו בסביבות 30-40 דק' תלוי במורכבות העקירה. במהלכה לא אמורי לחוש כאב היות והמקיום מורדם. התפרים והסרתם אינם כואבים וניתן לתפור בחוט ניספג שאינו דורש הסרה אלא נעלם מעצמו.
ההחלמה הראשונית נמשכת כ 5-7 ימים ומקום העקירה נסגר לחלוטין אחרי כ 3 שבועות.
מומלץ כי תבצעי את העקירה אצל מומחה לכירורגיה פה ולסת היות והדבר מצוי בתחום התמחותו. כדאי לבצעה בהקדם - עם סיום התהליך הדלקתי החריף על מנת שלא לנסוע לחו"ל עם שן בינה שהינה בפוטנציאל לגרום לבעיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כבר שלושה חודשים שיש לה 2 פצעים בהירים בפה
תופעה מאוד מוזרה מזה שנתיים
האם רופא צריך להגיד מראש למטופל איזה סוג שתל יותקן בפיו
מוקצלה בשפה התחתונה ודרך לא כירורגית לטיפול
ממצא נגע ברירית הלחי
כתרים מעל שתלים- במשך 20 שנים
נגע ברירית הלחי- פסים לבנים
עקירת שן כלואה סיבוכים וסכנה
אמפוטציה לשורש השן- שן 16
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?