שן בינה כלואה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שן בינה כלואה
    נתנאל
    29/05/2012

שלום.. לפני כ- 7 חודשים הייתה לי דלקת בשן בינה תחתונה שבצד ימין שליוותה בכאבים בפתיחת הפה ובקושי רב .. הלכתי לרופא בזמנו אמר שהשן כלואה וצריך לעקור.. נתן לי אנטיביוטיקה לדלקת ושלח אותי לצילום פנורמי לאחר שתעבור הדלקת.. לאחר 10 יום בערך אחרי שעברה הדלקת ולאחר שעשיתי צילום שבתי אליו והוא אמר שצריך לעקור את ארבעת השיניים למרות שלא היה לי שום בעיות עם שאר השיניים וגם ממראית העין בצד שמאל ניראה שדווקא השן יצאה טוב (אולי גושון בשר קטנטן מבצבץ שם מעליה בקצה) לעומת ימין שרואים רק חצי ממנה. הלכתי באותה מרפאה (מכבי) לרופא אחר ויותר בכיר לחוות דעת שנייה ואמר שצריך לעקור את 2 הימניות ושהשמאליות לא דחוף ואולי אח"כ.. ואמר שכנראה זו עקירה כיוריגית שתהיה בבית חולים ושלח אותי לצילום CT ולחזור אליו לאחר מכן.
    מאז ועד היום לא עשיתי שום דבר בנושא .. ביום שבת בבוקר, התעוררתי עם נפיחות באותה איזור של שן בינה תחתונה ימנית וממש הרגשתי שאני לא יכול להדק את השיניים מכיוון שמרגיש ששן מתנגשת בבשר .. בנוסף ראיתי גוש קטן אדום וסברתי להניח שזה שוב דלקת ומכיוון שהיה חג לקחתי בעצמי אנטיביוטקה מוקסיפן. עד היום מאוד קשה לי לאכול וללעוס. ביום שני (אתמול) הלכתי לרופא בכללית לבדיקה. אמר לי שצריך לעקור רק את אותה שן ימנית תחתונה בעקירה כיוריגית בב"ח ואמר שהיא קרובה לעצב והפנה אותי ישירות לב"ח. .. הלכתי לעוד רופא (פרטי ולא ממש מכיר אותו) ואמר שגם צריך רק אותה לעקור ושלא צריך סיטי והפנורמי מספיק ושהוא יכול לעקור לי .
    * אני כולי מבולבל אם לעשות CT או לא ??
    אני עוד חודש טס ואני רוצה לסיים את את העקירה הרבה לפני ובינתיים קבעתי תור כבר לבדיקה לב"ח לשבוע הבא ואני מתכננן עד אז לעשות את הסי טי לחזור לאותו רופא במכבי וללכת לב"ח עם התור המוכן כבר בשביל לצמצם ותהיליכים שאולי הב"ח ישלח אולי לסיטי ואז הסיפור ייקח טיפה יותר זמן.. אבל שוב עדיין יש תספק האם צריך סיטי או לא? ואיזה שיניים לעקור האם מומלץ לעקור שיניים שעד היום לא עשו שום בעיות ודלקות? תודה רבה וסליחה על החפירה : )

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שן בינה כלואה

הוספת תגובה

• תיקון שם

נתנאל
    29/05/2012

השם שלי זה לא אילנה בטעות רשום את זה מהודעה של אימי כנראה באתר הזה.. אני בחור ובן 21 וחצי..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד תיקון

נתנאל
    30/05/2012

אני לא זוכר אם אמרו שהיא כלואה... אבל אני ככה חושב ניראלי כי היא יצאה חצי אני לא יודע מה אומר באמת המושג כלואה אם זאת הכוונה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שן בינה כלואה - תגובה

ד``ר יזהר שוחט
    03/06/2012

ללא בדיקה שלך יחד עם פנורמי לא ניתן להעריך את הצורך בעקירת השיניים וכן את הצורך בסיטי. מומלץ כי תבדק אצל מומה לכירורגיה ובהתאם לחוות דעתו תמשיך עם הטיפול המתאים. נשמע מסיפורך כי מומלץ לעקור את השן התחתונה מימין עקב האירועים הדלקתיים אותה היא עוברת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

נתנאל
    03/06/2012

כבר 8 ימים שיש לי את הדלקת והיא עדיין לא עברה לגמרי. יש מין לבן כזה על הבשר ועדיין מרגיש את השן נסגרת על בשר בעת סגירת הפה.
    אני עדיין לוקח את האנטיביוטקה .. השאלה שלי אם אני יעקור עכשיו אז גם אחרי העקירה אני יצטרך לשתות אנטבייוטיקה.. האם זה מומלץ ליטול אנטיביוטיקה תקופה כה ארוכה ? או כדאי לדחות את העקירה קצת?
    רוב הרופאים אמרו שצריך לעקור אולם 2 מהם אמרו שאפשר לתת לה עוד צ'אנס.
    אחת מהם אמרה לי בנוסף שאפשר לחתוך את הבשר שמפריע מעל חצי השן . (כי רק חצי שן יצאה- והיא בזוית ישרה ע"פ הצילום הפנורמי) האם זה מומלץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו