מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ליכן פלנוס אוראלידפנה10/10/2012
שלום.
אני בחורה צעירה ויש לי ליכן פלוס בפה. קראתי רבות על המחלה ואני מוטרדת מדבר שאיני מצליחה להבין:
קראתי במאמר דל פרופ׳ גורסקי ובספרות הרפואית כי הפוטנציאל הממאיר של המחלה הוא פי 50 מהאוכלוסייה שאינה הכללית. כמו כן נכתב גם שהסיכון הוא כ1-2 אחוז. נתון זה אינו מובן לי כי 1% הוא אינו גבוה פי 50 מהסיכון של האוכלוסיה הכללית. אני יודעת שהשאלה קצת חורגת מהשאלות הסטנדרטיות בפורום. אבל ברשותך אני מאוד מאוד אודה לך אם תסביר לי זאת. זה יעשה לי שקט בנשמה! תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליכן פלנוס אוראלי - תגובה
ד``ר יזהר שוחט10/10/2012הסיכון המוגבר הוא לחולים הסובלים מסוג מסויים של ליכן פלנוס והוא הסוג אירוזיבי. באופן כללי הסיכון להתמרה לכל הסובלים מליכן הוא 1-2%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליכן פלנוס אוראלי
דפנה10/10/2012מה נחשב לסוג הארוזיבי? רק כשיש כיבים בפה או גם כשמדובר באזורים אדומים אריטמטיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליכן פלנוס אוראלי - תגובה
ד``ר יזהר שוחט11/10/2012נגעים מכוייבים הם הסוג הארוזיבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליכן פלאנוס
דפנה11/10/2012תודה רבה! האם קיים סיכון מוגבר גם בסוג האריתמטי? אזורים אדומים ולבנים בחניכיים ללא כיבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליכן פלאנוס - תגובה
ד``ר יזהר שוחט11/10/2012לא ,אולם נדרש מעקב אחת ל3 חודשים אחר הנגעים אצל הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליכן פלנוס אוראלי
דפנה11/10/2012תודה מקרב לב. הרופא קבע לי מעקב אחת לחצי שנה. זה לא מספיק? יש צורך בתדירות גבוהה יותר לדעתך? דבר אחרון- האם הסיכון של 1-2 אחוז הוא הlifetime risk? שכן במקומות רבים נכתב סיכון של 1 אחוז ל5 שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כבר שלושה חודשים שיש לה 2 פצעים בהירים בפה
תופעה מאוד מוזרה מזה שנתיים
האם רופא צריך להגיד מראש למטופל איזה סוג שתל יותקן בפיו
מוקצלה בשפה התחתונה ודרך לא כירורגית לטיפול
ממצא נגע ברירית הלחי
כתרים מעל שתלים- במשך 20 שנים
נגע ברירית הלחי- פסים לבנים
עקירת שן כלואה סיבוכים וסכנה
אמפוטציה לשורש השן- שן 16
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?