מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש דרך לתקן ללא ניתוח?ד``ר דניאל ניצן11/04/2013
שלום רב,
אני בת 27 ולפני כחצי שנה הרכבתי ברקטים ליישור שיניים.
מאחר וחסרות לי שתי שיניים בלסת העליונה(ניבים) מלידה, במשך הזמן הלסת העליונה שלי הצטמצמה לבדה והפכה לצרה יותר ממה שצריך.
הלכתי ללא מעט התייעצויות לפני הטיפול, והציעו לי לבצע הרחבה של הלסת באמצעות ניתוח או לא באמצעות ניתוח ואז לבצע צמצום רווחים והשתלת ניבים.
הדעות היו חלוקות בין הרופאים חלק אמרו שלא ניתן לבצע הרחבה בלי ניתוח וחלק כן, עד שהגעתי לרופא שאמר שאין צורך בהרחבה וניתן לבצע צמצום רווחים והשתלה, מאחר והלסת שלי לא צרה משמעותית.
יש לי שתי טוחנות שעם שיוף קל הן יראו ניבים ואת ההשתלה אני אבצע לפני השן הטוחנת הגדולה.(מאחור)
ולטענה שלי שהלסת עלולה להכנס פנימה יותר, הוא השיב כי בעזרת הרכבת גומיות בלסת התחתונה אל העליונה הוא ישמור על רוחב הלסת העליונה.
עד היום הוא לא השתמש בלסת התחתונה (וחשוב לציין שהוספתי ברקטים ללסת התחתונה בגלל הטיפול בלסת העליונה בלבד), ולפני כחודשיים הוא החליף את החוט הגמיש בחוט מתכת קשיח, ומאז איני יכולה לסגור את הלסת עד הסוף.
כעת המצב הוא שהשיניים הדקמיות מתחילות לזוז אחורנית, מאחורי השיניים התחתונות, והלסת לא נסגרת עד הסוף, חשוב לציין שאף פעם הסגירה שלי לא הייתה מושלמת, אבל השיניים הקדמיות נסגרו תמיד עד הסוף ובצורה סבירה מאוד, מעל השיניים התחתונות כמו שצריך, כעת ארבעת השיניים הקדמיות הצטמצו עד הסוף, אך ישנו רווח בסגירת הלסת מקדימה.
אני ממש מפחדת שהמצב ילך ויחמיר, ומאחר ולא עשיתי אצל רופא פרטי אני עלולה למצוא את עצמי בין הכסאות, האם ניתן לתקן את המצב והחזיר את השיניים הקדמיות למצבן הקודם(נסגרות עד הסוף ומעל השיניים התחתונות), כששאלתי את הרופא את השאלה נאמר לי כי הוא מקווה שיהיה בסדר, ואני נשארתי מאז עם פחדים נוראיים. אני יודעת שהמנשך שלי מלכתחילה לא היה תקין, אך מקדימה הסגירה הייתה די תקינה, הלסת נסגרה עד הסוף והשיניים העליונות נסגרו מעל התחתונות, מיום ליום אני מרגישה שהשיניים הקדמיות הולכות עוד אחורה, האם יש דרך לתקן ללא ניתוח? אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה
סיון11/04/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה נוספת
סיון11/04/2013מלפני כמה שנים התחילו להשמע קליקים בלסת בזמן פיהוק או פתיחה שלהלסת, לפעמים הלסת נתקעת לי, אך עם פתיחת גדולה של הלסת בדרך כלל זה משתחרר מהר, מה ניתן לעשות? והאם כדאי לעשות משהו בנידון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה נוספת - תגובה
ד``ר דניאל ניצן14/04/2013שלום
1. אנא פני לפורום העוסק ביישור שיניים
2. בנוגע לקליקים, פני למרפאת פרקי הלסת ב"הדסה" עין כרם.
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כבר שלושה חודשים שיש לה 2 פצעים בהירים בפה
תופעה מאוד מוזרה מזה שנתיים
האם רופא צריך להגיד מראש למטופל איזה סוג שתל יותקן בפיו
מוקצלה בשפה התחתונה ודרך לא כירורגית לטיפול
ממצא נגע ברירית הלחי
כתרים מעל שתלים- במשך 20 שנים
נגע ברירית הלחי- פסים לבנים
עקירת שן כלואה סיבוכים וסכנה
אמפוטציה לשורש השן- שן 16
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?