עקירת שן בינה כלואה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עקירת שן בינה כלואה
    אלי
    20/05/2013

שלום רב,

אני בן 27 וחצי.

בלסת תחתונה היו לי 2 שיני בינה כלואות בעצם. לפני כ-3 שנים עקרתי שן אחת בצד ימין בבית חולים באזור המרכז.

לגבי השן בצד שמאל- נאמר לי שכעת אין צורך לעקור כי אין זיהום או משהו כזה, וגם אין כאבים. נמסר לי שעליי לבצע צילום פנורמי פעם בשנה ולהגיע לביקורת כדי לבדוק האם ישנה התפתחות שמצריכה עקירה.

ב3 השנים האחרונות באתי לבית החולים עם צילום פנורמי עדכני לבדיקה ובכל פעם נאמר לי שאין שינוי, אין צורך לעקור ושאחזור בעוד שנה.
    ליתר ביטחון הלכתי גם לפני שנה לחוות דעת אחרת בבית חולים אחר באזור המרכז וגם שם נאמרה לי אותה חוות דעת רפואית.

השבוע חזרתי לבדיקה השנתית בבית החולים- הרופא אמר שגם הוא לא רואה שום שינוי ולי עדיין אין כאבים, אך הוא אמר שחד משמעית אני צריך לעקור, מכיוון שככל שאהיה יותר מבוגר העקירה תהיה יותר קשה וגם בגלל שאם יהיה זיהום זה עלול לגרום נזק וגם נזק לשן סמוכה.

השאלה שלי היא- למי אני צריך להקשיב?
    העקירה הקודמת שלי בצד השני הייתה מאוד קשה ויהיה לי נורא קשה לעבור זאת שוב.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עקירת שן בינה כלואה

הוספת תגובה

• מצ"ב צילום פנורמי עדכני

אלי
    20/05/2013

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקירת שן בינה כלואה - תגובה

ד``ר יזהר שוחט
    23/05/2013

לא ניתן לקבוע את הצורך בעקירה על סמך צילום בלבד. נדרשת בנוסף בדיקה קלינית של האיזור על מנת לקבל החלטה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו