אודה למענה אדיב ל 5 שאלותיי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אודה למענה אדיב ל 5 שאלותיי
    כריס פימנובה
    18/11/2014

שני צידי הלסת התחתונה שלי הם ארוכים מידי ומרובעים מידי, וזה מאוד מציק לי (כי זה ההבלטה הזאת מקנה ללסת מראה זיכרי)
    מציק לי גם שהלסת התחתונה הולכת קדימה.

1. בניתוח שבו מקצרים ומעגלים את שני צידי הלסת התחתונה, האם אפשר גם להוזיז את הלסת התחתונה אחורנית ?

2. מאז ומתמיד כשלעסתי אוכל, הרגשתי שאני צריכה לעשות שרירים כדי להוזיז את הלסת אחורנית על מנת שתהיה התאמה ללסת העליונה בכיול ובהתאמה של כיווני הלסתות לצורך לעיסה. בצילום CT לא רואים את הבעיה הזאת, וגם רופאים לא יכולים לראות את זה מהסתכלות על הלסת. רק אני שלועסת חיה את הבעיה הזאת שבכל פעם אני צריכה להוזיז את הלסת אחורנית. האם כדי לקבל טופס 17 מקופת חולים לעשות ניתוח להוזזה אחורנית של הלסת התחתונה, די בכך שאני מביעה את הבעיה הזאת ויתנו לי טופס 17 או שהם יבקשו ממני גם לעשות צילומי CT ?

3. האם בבדיקות הדמיה כאלה, כמו CT, והאם באמצעות הסתכלות, רופאים יכולים לפספס את הבעיה שלי שהלסת התחתונה לא תואמת ללסת העליונה ושצריך להוזיז אותה אחורה לצורך לעיסה ?

4. מה השם המקצועי של האבחנה הרפואית הזאת שמאפיינת בעיה שבה הלסת התחתונה לא מותאמת ללסת העליונה ושהסובלים ממנה צריכים בכל פעם שלועסים להתאמץ מאוד בהפעלת שריר כדי להוזיז את הלסת התחתונה אחורנית על מנת שהיא תתאים לכיוון של הלסת העליונה ?

5. יש בעיה ששני צידי הלסת התחתונה הם ארוכים מידי ומרובעים מידי.
    הבעיה הזאת מפריעה לתפקוד של הלעיסה. הפתרון לבעיה הזאת הוא רק על ידי קיצור האורך של שני צידי הלסת התחתונה כדי שהלסת התחתונה תהיה צרה יותר ועגולה כדי לפתור את הבעיה שבאה לידי ביטוי בשני צידי לסת תחתונה ארוכים ומרובעים שמפריעים לתפקוד של הלעיסה. איך קוראים לאבחנה המקצועית הרפואית שבאה לידי ביטוי באורך ארוך מידי של שני צידי הלסת התחתונה עד כדי כך ארוך ומרובע שמפריעים לתפקוד של הלעיסה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אודה למענה אדיב ל 5 שאלותיי - תגובה

ד``ר יזהר שוחט
    21/11/2014

מתיאורך עולה כי המדובר בפרוגנטיה של הלסת התחתונה . הדבר דורש טיפול משולב ע"י אורתודונט וכירורג פה ולסת. מומלצת בדיקתך במרפאה לכירוגיה פה ולסת באחד מבתי החולים שם יוכלו לסייע בפיתרון הבעיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו