כאבים בלסת - לסת "נתפסת"

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בלסת - לסת "נתפסת"
    יעל
    25/04/2008

מזה כ7 שנים אני סובלת מכאבים מפעם לפעם באיזור הלסת. האמת היא שהכאבים הם רק סימפטום לכך שהלסת כמו "נתפסת". הבעיה דו"צ אך בעיקר מימין. לפעמים אני ממש מרגישה שאני לא יכולה לפתוח את הפה. אני צריכה בעזרת היד להזיז את הלסת מעט לצד הנגדי כדי שזה יסתדר (דבר שכרוך בכאב רציני).

מבחינת רפואת הפה שלי: מעולם לא היו לי בעיות שיניים. מעולם לא היה לי חור בשן ואני כבר בת 24. סבלתי תקופה מסויימת מכאבי חניכיים אבל זה עבר עם שימוש במי פה. אמרו שיש לי חניכיים רגישות. נשאלתי ע"י אבי (אורטודנט במקצועו) האם אני חורקת שיניים ביום או/ו בלילה ואני חושבת שלא. בטוח שלא במידה כזו ששומעים את זה. אולי במשך היום יש סגירה טיפה חזקה של הלסתות אבל לדעתי לא במידה כזו שתגרום לכאלה צרות בלסת. כשאני נושכת טיפה חזק אני מיד שמה לב ומפסיקה (זה גם לא קורה בשכיחות גבוהה).

במסגרת קופ"ח אין מרפאת פה ולסת (למעט אא"ג). השאלה היא האם יש משהו שכדאי לעשות בנדון? האם זה משהו שאם לא אטפל בו הוא יחמיר? האם מדובר בעניין דלקתי שעובר רק באמצעות אנטיביוטיקה?

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בלסת - לסת "נתפסת"

הוספת תגובה

• לסת נתפסת

ד``ר יזהר שוחט
    25/04/2008

שלום יעל
    כדאי שתגשי לבדיקה אצל כירורג פה ולסתות או בבית חולים במרפאה לכירורגית הפה והלסתות, עם צילום פנורמי עדכני.אין צורך באנטיביוטיקה היות ואין המדובר בתהליך זיהומי.
    בהצלחה
    ד"ר יזהר שוחט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אקבע לי תור

יעל
    27/04/2008

במידה ואין מדובר בעניין דלקתי, מהן האופציות? מה יכול לגרום לתופעות כאלה? ומה ניתן לעשות בנדון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו