מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עקירת שן בינה כלואה וקרובה לעצבלידור29/08/2015
שלום, עברתי לפני יומיים עקירה כירורגית של שן בינה כלואה וקרובה לעצב בלסת התחתונה מצד ימין אצל מומחה פה ולסת במרפאתו הפרטית. לאחר שהתייעצתי עם הרבה רופאים שאמרו שיש בין 10 ל15 אחוז סיכויים לפגיעה בעצב הגעתי לרופא הפרטי הזה שאמר כי לדעתו הסיטי פוענח לא נכון ושאין סיכון יוצא דופן לפגיעה בעצב. כלומר סיכון רגיל ולא גבוהה מהרגיל. לאחר שהסתכל הסיטי ובצילום הפנורמי כמובן ביצע את העקירה. היום יומיים אחרי הניתוח בנוסף לכך שאני כמובן עוד נפוחה יש לי נימול בצד ימין של הלשון, וגם מתחת ללשון בצד ימין אני מרגישה כאילו האיזור ממש תפוס כמו שריר שנתפס. גם כשאני בולעת רוק יש מן תחושה בצד הימני של הלשון התחתון כאילו הלשון נבלעת כל פעם עם בליעת הרוק אני מרגישה שהאיזור הזה קשה מאוד (שוב מדובר על הצד הימני של מתחת ללשון. אם כי גם מעליה יש קצת נימול)
ניסיתי לשים גלידה על קיסם ולראות האם אני מרגישה קור מתחת ללשון בצד הזה ולא הרגשתי קור..הרגשתי שאני נוגעת באיזור אך לא את התחושה הקרה. אולם כשעשיתי אותו דבר למעלה בלשון הרגשתי את הקור על אף הנימול. עזרה?? האם יש פגיעה עצבית? איך ניתן לטפל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן בינה כלואה וקרובה לעצב - תגובה
ד``ר יזהר שוחט30/08/2015נשמע מתיאורך כי קיים נזק לעצב אולם נדרשת בדיקה קלינית מלאה. פני לכירורג המטפל לבדיקה וטיפול בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
לידור30/08/2015האם אבל ניתן לבצע את הבדיקה הזו לאחר זמן כל כך קצר מהעקירה? אני עדיין עם תפרים ובקושי יכולה לפתוח את הפה. דיברתי עם הרופא וסיפרתי לו על תחושותיי. הוא אמר שכרגע אני מאוד נפוחה ויש בצקת לכן אי אפשר ממש לקבוע האם יש פגיעה בעצב בשלב זה. מצד שני גם הבנתי שלא טוב לחכות יותר מידי במקרה של פגיעה
האם ההחלמה לאחר הניתוח של חיבור העצב קשה גם ודורשת שוב אנטיביוטיקה ונפיחות? והאם הרופא המומחה שביצע לי את העקירה הוא זה שיכול לעשות את ניתוח חיבור העצב? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם עברתי כנסי
אני30/08/2015אני 20 יום אחריי עקירה מאוד מסובכת בדומה לתיאור שלך
בימים הראשונים התחושות קצת לא ברורות ומעורבת בזה גם החרדה
רק אחריי שבוע עד 10 ימים התחלתי להרגיש כי תחושת השפתיים חוזרת לי
הנפיחות והכאב פוחתים משמעותית אחריי 5 ימים לערך
אל תילחצי . אכן קשה לפתוח את הפה ולכן בדיקה קלינית קשה בימים הראשונים.
מקווה שבחרת מומחה ראוי שיהיה סבלני והגון במידה ויש נזק.
אך גם כשקראתי על הסיכונים, הבנתי שגם במידה ונעשה נזק לעצב יש סיכוי גדול שתוך חצי שנה זה חוזר לקדמותו.
מקווה שעזרתי.
החלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי!
לידור30/08/2015קודם כל תודה רבה אבל אצלי אני לא מרגישה חצי לשון עם השפה ברוך השם אין בעיה אני מאוד מקווה שגם תחזור לי התחושה כמו אצלך בעזרת השם ! אני מאוד בלחץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני...
אני31/08/2015ברור שאת בחלץ זה טבעי העניין שצריך סבלנות.
איך את עם כאבים?אני בכיתי את עצמי מרב כאבים
נפיחות? תעזרי בשקיות קפואות שלא תהיה לך בצקת.
ובהבטחה החל מהיום החמישי שישי הכל משתפר כולל החרדה.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כבר שלושה חודשים שיש לה 2 פצעים בהירים בפה
תופעה מאוד מוזרה מזה שנתיים
האם רופא צריך להגיד מראש למטופל איזה סוג שתל יותקן בפיו
מוקצלה בשפה התחתונה ודרך לא כירורגית לטיפול
ממצא נגע ברירית הלחי
כתרים מעל שתלים- במשך 20 שנים
נגע ברירית הלחי- פסים לבנים
עקירת שן כלואה סיבוכים וסכנה
אמפוטציה לשורש השן- שן 16
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?