מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב וכתם לבן בחיך הרךיוני12/09/2015
ד"ר שלום,
מצורפת תמונה של הנגע בחיך,
גבר בן 47 לא מעשן ולא שותה, בריא בד"כ, נוטל ויטמין B12 , מדללי דם , סטטינים, נקסיום וסותרי חומצה . במשך שנים צרבות חזקות בשל מסתם ושט שלא נסגר .
מזה מספר חודשים כאב בחיך לסת ימנית אחורית עם הקרנת כאב לאוזן ואפילו לעין. ביומיים האחרונים הכאב בתוך החיך התחזק, אין לי כאב בבליעה אבל מרגיש חיכוך וכאב תמידי מהחיך ועד לאוזן.
בדקתי את הלוע וראיתי כתם לבן/צהוב בעל מרקם חלק עם סימנים אדומים בשולים . נמצא בחיך הצדדי האחורי , מקדימה למיתרי הקול (לא במיתרי הקול עצמם, ואין לי צרידות או תופעות נוספות)
ברור לי שצריך בדיקה של רופא מומחה, אבל מכיוון שעד סוף החג כמעט שבוע מהיום לא ניתן לראות רופא מומחה, ובבדיקה במר"מ הרופא התורן לא ידע בדיוק על מה להסתכל..
האם תוכל לתת התרשמות ממש לא מחייבת , מנסיונך מה הסבירות שזה עושה רושם סרטני או דחוף ? (ברור לי שאין זו אבחנה, ואי אפשר לדעת כך, אני מבקש רק התרשמות לא מחייבת )
אגב, מכיוון שהחשד במשך חודשים אילו היה בראש (כי הכאב הקרין לראש) ולא הרגשתי עד עכשיו כאב חד בגרון, נבדקתי באולטרסאונד לבלוטות צוואר ואוזן, וכן ב MRI ראש, ולא נמצא שם דבר,
האם בדיקות אילו מרמזות על היתכנות גידול, גם לגבי חיך/לוע או שאין זו אינדיקציה ?
תודה רבה! יוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק תיקון...
יוני12/09/2015טעיתי בהגדרה, מדובר באיזור השקד הימני, בצד, ולא בחיך הרך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב וכתם לבן בחיך הרך - תגובה
ד``ר יזהר שוחט13/09/2015יש להפנות את השאלה לפורום אאג. במידה והכיב המצולם קיים מעל שבועיים ואינו מחלים הדבר דורש התייחסות דחופה על מנת לשלול נגע ממאיר חו"ח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כבר שלושה חודשים שיש לה 2 פצעים בהירים בפה
תופעה מאוד מוזרה מזה שנתיים
האם רופא צריך להגיד מראש למטופל איזה סוג שתל יותקן בפיו
מוקצלה בשפה התחתונה ודרך לא כירורגית לטיפול
ממצא נגע ברירית הלחי
כתרים מעל שתלים- במשך 20 שנים
נגע ברירית הלחי- פסים לבנים
עקירת שן כלואה סיבוכים וסכנה
אמפוטציה לשורש השן- שן 16
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?