בעיות במפרקי הלסת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות במפרקי הלסת
    סיגלית
    05/06/2016

בת 66
    מזה שנים אני סובלת מקליקים בלסת, וכן נעילה של הלסת עם קשיים בפתיחת הפה.
    מדובר על צד ימין של הלסת. לחיצה על המפרק ליד האוזן משחררת את הנעילה אך היא חוזרת שוב. הדבר קורה לי רוב שעות היממה, בעיקר כשאני בלחץ מתח או מרוכזת מאוד במשהו. לא הזנחתי וכבר לפני כ 10 שנים הלכתי לבי"ח רמב"ם, שם סדרו לי סד לשיניים מאחר ואמרו שזה נגרם לי כתוצאה משחיקת השיניים בלילה, לא הצלחתי להתרגל לסד. לימים הלכתי לבי"ח כרמל שם סדרו לי סד גמיש, גם איתו לא הסתדרתי, פשוט לא מצליחה להירדם עם גוף זר בפה. היום אני מטופלת שוב ברמב"ם, עשו לי צילומים, MRI, לא רואים שם שום ממצא חריג, נתנו לי לעשות פיזיוטרפיה, קצת עזרה, הגעתי למצב בלתי נסבל, אני הולכת לאירועים ולא יכולה לאכול כי הלסת נעולה, לפעמים אני אוכלת כשיד אחת לוחצת על המפרק וכך מצליחה לפתוח את הפה. כאבים אין לי.
    ברמב"ם, אני בביקורת כל שלושה חודשים אבל לא מקבלת שום טיפול, אמרו לי שיש אפשרות לניתוח כדי לבצע שטיפה של המפרק, אבל לא בטוח שזה יעזור.
    בקיצור אני די מיואשת. מה ניתן לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות במפרקי הלסת

הוספת תגובה

• בעיות במפרקי הלסת - תגובה

ד``ר יזהר שוחט
    05/06/2016

נשמע כי מוצו כל אפשרויות הטיפול השמרני וההצעה שקיבלת לשטיפת המפרק היא הטיפול המתאים בשלב הזה. אין המדובר בניתוח פתוח של הפרק אלא רק בשטיפתו על מנת להפחית תסמינים ולשפר תפקוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו