ניתוח חניכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח חניכיים
    רונית
    02/06/2007

שלום רב ד"ר דניאל ניצן
    אני בת 50 מבקשת לדעת מהי הקצאת שורשיםם ? באילו מקרים עושים הקצאת שורשים ?
    האם לאחר הקצאת שורשים והיה ואין דימומים בחניכיים והחניכיים אינן נפוחות ניתן להמנע מניתוח חניכיים ?
    האם לתחושה של מטופל לאחר הקצאת חניכיים אין חשיבות אלא רק מה שהפרדיונט אומר ??

כיצד אני יכולה לקבל מידע על תעריפים לניתוח חניכיים ?

יש לי תחושה שמקדמים את תחום רפואת החניכיים ע"י הפחדה והעמקת כיסי חינכיים בגובה חדירה לכיס של הפציינט ..
    המידע שמקבלים מטופלים מהרופאים הינה חד צדדית ובהחלט לא מעוררת אימון -מהנסיון האישי שלי ..הרגשתי שדוחפים אותי לניתוח ואיני מרגישה שזה ממש נחוץ וצו השעה .

נראה כאילו יש שיתוף פעלה בין רופאי השיניים למרפאות חניכיים דבר הגורם לאנשים להתרחק
    ולא להאמין לרופאי החניכיים .
    ואני יכולה לדבר על עצמי ,הגעתי עם חניכיים מדממות וכואבות , ובתום הקצאת החניכיים לאחר בדיקת רופא
    נאמר לי שעלי לעשות ניתוח חניכיים בלסת העליונה והמחיר מטורף לחלוטין .
    אני יכולה לומר שהתחושה שלי היא שממש חל שינוי ולא עולה בקנה אחד עם דבריו של הרופא חניכיים ...וההפחדות שינשרו לי השיניים לא עובדות על הכיס שלי ..
    במיוחד שאומרים לי שבעוד חמש שנים אצטרך לעשות שוב ניתוח חניכיים .
    שאלותי ממי אפשר לקבל תשובות שאינן מונחות רווחים אישיים חד צדדיים אלא שכל אחד מהצדדים ייצא נישכר ובאמת ?
    אשמח למידע אמין !
    לאפשרויות בדיקה כינות ולא מתוך כוונות רווח והתעשרות כספית .

מודה להתייחסותך .
    מילותי אלו נובעות מהתנסות וחוויה כואבת פרטית שגרמה לי לאבד את אימוני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח חניכיים

הוספת תגובה

• ניתוח חניכיים

ד``ר דניאל ניצן
    02/06/2007

שלום רונית
    מחלת חניכיים :
    שורש השן מצופה בחומר הנקרא צמנטום. זה בניגוד לכותרת השן, המצופה אמייל. הצמנטום רגיש לחדירה של חיידקים ותוצרי הלואי שלהם. כשיש כיסי חניכיים מעל עומק מסוים, השילוב של "הכיס" ומושבות החיידקים יוצר "מעגל אכזרי" , שבו הכיס מעמיק, קשה יותר לנקות את המקום, זה מעודד את התרבות החיידקים שגורם להעמקת הכיס, וחוזר חלילה. בסופו של התהליך, מנגנון התאחיזה של השיניים נהרס וכל השיניים הופכות להיות אבודות, ודינן להיעקר.
    אלו רק חלק מהמחוללים של מחלת החניכיים, אך יש להם משמעות עצומה.
    הקצעת שורשים :
    פעולה של סלוק מזהמים מאזור כיסי החניכיים, והחלקה של הצמנטום. זו אחת הפעולות החשובות שניתן לבצע כדי להאט את הדרדרות מחלת החניכיים.
    כפי שאת יודעת, הפריודונטים, שעשו התמחות של חמש שנים במקצוע (מעבר ללימודי רפואת שיניים כמובן), הם מבצעים את הפעולה.
    לאיזה מטופל, ומתי, צריך לבצע הקצעת שורשים? אני לא יכול להעביר לך ידע בהיקף שנלמד בחמש שנים, במספר שורות. דבר אחד חשוב שתדעי - זו פעולה שיש לה חשיבות רבה בתחזוקה של מחלת חניכיים.
    אם את מרגישה שאינך מקבלת את מלוא המידע מהפריודונט או מרופא השיניים, עצתי לך היא להחליף מטפלים. ברור שלאמון הדדי תפקיד מרכזי בכל תהליך טיפולי. לא חסרים רופאי שיניים ופריודונטים במדינת ישראל....
    אאחל לך המשך טיפול מוצלח
    ד"ר דניאל ניצן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפי האתר שך איגוד הישראלי לפריודונט

טל
    12/06/2007

לפרוידוטיה יש רק 66 פריודונטים בכל הארץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו