פיענוח mri והתאמת ניתוח למפרק הלסת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיענוח mri והתאמת ניתוח למפרק הלסת
    ניתי
    02/12/2016

שלום רב, בעקבות כאבים ממושכים בלסת צד ימין נשלחתי ל mri והתוצאה שקיבלתי: לסת ימין פה סגור שינוי סינגל ופרגמנטציה של הדיסקית עם התקה קדמית. פה פתוח טרנסלציה מוגבלת ללא עדות לרדוקציה . מפרק לסת ימין קטן ביחס לשמאל עם סקלרוזיס של לשד העצם אירוגולריות קלה של פני השטח הארטיקולריים של הקונדיל וניוון הדיסקית.
    ובכללי נכתב אין עדות ליתר נוזל חופשי מפרקי. בעקבות התוצאה נקבע לי ניתוח ארתרוצנטזיס והזרקת סטראואידים לעוד כחודשיים.
    אני חייבת לציין שאני סובלת מכאבים עזים שהולכים ומחמירים בצד ימין ולא מצליחה ללעוס אפילו דברים רכים מרגישה שכל המיפרק זז בזמן לעיסה. מה גם ששמאל מתחיל לכאוב לי תדיר למרות שבשמאל ב.מ.פ לפי ה mri וקיבלתי ארקוקסיה שלא עזר ואתופן שקצת עמעם את הכאבים שחזרו שוב בגדול.
    השאלה שלי האם זהו הניתוח המתאים לפי תוצאת ה mri כי הבנתי שזה יעזור לי רק קצת לכאב למשך כמה חודשים של שקט וזהו. ואודה להסבר שלך לגבי תוצאת ה mri במילים פשוטות. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מפרק

ד``ר יזהר שוחט
    04/12/2016

המדובר בהליך של שטיפת הפרק שמטרתו לשטוף ולשחרר הידבקויות של הדיסק ולאפשר תנועתיות טובה שלו והפחתה בכאב. זהו שלב לפני ניתוח פתוח של הפרק והוא הטיפול מתאים כטיפול ראשוני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח ה mri

ניתי
    05/12/2016

ד"ר שוחט שלום
    ראשית אני מאוד מודה לך על התגובה המהירה והמקצועית.
    אך לא ברור לי עדיין מה יש לי כל כך הרבה מונחים רפואיים ב mri אשמח לדעת במילים פשוטות את התוצאה. ולפי תשובתך אני מבינה שניתוח פתוח של הפרק בהמשך לאור מצבי הוא בלתי נמנע ?
    אודה לתשובותיך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו