מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיענוח mri והתאמת ניתוח למפרק הלסתניתי02/12/2016
שלום רב, בעקבות כאבים ממושכים בלסת צד ימין נשלחתי ל mri והתוצאה שקיבלתי: לסת ימין פה סגור שינוי סינגל ופרגמנטציה של הדיסקית עם התקה קדמית. פה פתוח טרנסלציה מוגבלת ללא עדות לרדוקציה . מפרק לסת ימין קטן ביחס לשמאל עם סקלרוזיס של לשד העצם אירוגולריות קלה של פני השטח הארטיקולריים של הקונדיל וניוון הדיסקית.
ובכללי נכתב אין עדות ליתר נוזל חופשי מפרקי. בעקבות התוצאה נקבע לי ניתוח ארתרוצנטזיס והזרקת סטראואידים לעוד כחודשיים.
אני חייבת לציין שאני סובלת מכאבים עזים שהולכים ומחמירים בצד ימין ולא מצליחה ללעוס אפילו דברים רכים מרגישה שכל המיפרק זז בזמן לעיסה. מה גם ששמאל מתחיל לכאוב לי תדיר למרות שבשמאל ב.מ.פ לפי ה mri וקיבלתי ארקוקסיה שלא עזר ואתופן שקצת עמעם את הכאבים שחזרו שוב בגדול.
השאלה שלי האם זהו הניתוח המתאים לפי תוצאת ה mri כי הבנתי שזה יעזור לי רק קצת לכאב למשך כמה חודשים של שקט וזהו. ואודה להסבר שלך לגבי תוצאת ה mri במילים פשוטות. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפרק
ד``ר יזהר שוחט04/12/2016המדובר בהליך של שטיפת הפרק שמטרתו לשטוף ולשחרר הידבקויות של הדיסק ולאפשר תנועתיות טובה שלו והפחתה בכאב. זהו שלב לפני ניתוח פתוח של הפרק והוא הטיפול מתאים כטיפול ראשוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיענוח ה mri
ניתי05/12/2016ד"ר שוחט שלום
ראשית אני מאוד מודה לך על התגובה המהירה והמקצועית.
אך לא ברור לי עדיין מה יש לי כל כך הרבה מונחים רפואיים ב mri אשמח לדעת במילים פשוטות את התוצאה. ולפי תשובתך אני מבינה שניתוח פתוח של הפרק בהמשך לאור מצבי הוא בלתי נמנע ?
אודה לתשובותיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כבר שלושה חודשים שיש לה 2 פצעים בהירים בפה
תופעה מאוד מוזרה מזה שנתיים
האם רופא צריך להגיד מראש למטופל איזה סוג שתל יותקן בפיו
מוקצלה בשפה התחתונה ודרך לא כירורגית לטיפול
ממצא נגע ברירית הלחי
כתרים מעל שתלים- במשך 20 שנים
נגע ברירית הלחי- פסים לבנים
עקירת שן כלואה סיבוכים וסכנה
אמפוטציה לשורש השן- שן 16
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?