חוות דעת על עקירות שיניים כלואות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוות דעת על עקירות שיניים כלואות
    רועי
    27/01/2017

אציין תחילה שאני בן 26. לפני כחודשיים וחצי התחלתי להרגיש כאבים בצד הימין העליון של הפה. כשנגעתי באזור עם הלשון הרגשתי שצומחת לי שם שן- ואכן כמה שבועות לאחר מכן שהייתי אצל רופא שיניים- נאמר לי שצומחת לי שן בינה ושעליי לבצע צילום פנורמי ולפנות להתייעצות אצל כירורג פה ולסת. אז קבעתי תור לכירורג, אך עד לאותו תור- הכאבים נפסקו. למעשה הכאבים נפסקו משהו כמו 3 שבועות לאחר שהתחילו, ובחודש וחצי האחרון אני לא מרגיש שום כאב בפה. למרות זאת, הכירורג שראה את הצילום (שמצורף בתמונה) ובדק את הפה, ציין שיש לעקור את שן 17 (אחת ליד שן הבינה שצמחה בימין למעלה), ובנוסף ציין שיש לעקור את שן 28 ושייתכן שבהמשך יהיה צורך לעקור גם את שן 18. הוא הוסיף ואמר שיש לפנות לצילום CT ולגשת למחלקת כירורגיה פה ולסת בבי"ח בשביל עקירה של שיניים 38 ו-48 , ולבדוק שם האם יש צורך לעקור גם את שן 47. ההסבר שלו: הוא ציין ששיניים 17-18 חופפות- שן 17 בקועה חלקית בעמדה בוקלית מחוץ לקשת וששן 18 ברוטציה בתוך הקשת. ציין גם ששן 18 בניידות דרגה 1. אמר גם ששיניים 27-28 חופפות- שן 27 בהטייה בוקלית המשכית לקשת ושן 28 בעמדה פלטינלית מחוץ לקשת. בנוסף ציין ששיניים 38+48 כלואות ללא קומוניקציה לחלל הפה וחופפות את התעלה המנדיבולרית וששן 48 סופגת את שן 47D.

אני לא יודע כמה יהיה אפשר לעזור דרך הפורום, אך לפני שאני מתחיל בכל התהליך הזה של לפחות 4 עקירות- הייתי רוצה לקבל עוד חווד בנושא. מצורף הצילום הפנורמי שלי- אשמח אם תוכלו לאשר שאכן יש צורך לעקור את השיניים שצויינו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עקירה

ד``ר יזהר שוחט
    27/01/2017

לא ניתן לתת חוות דעת ללא בדיקה קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו