יובש קיצוני בפה בגלל מלח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יובש קיצוני בפה בגלל מלח
    ענבל
    02/04/2017

שלום,
    אני בת 25 בריאה בדרך כלל,
    זה כבר שנתיים+ שאני סובלת לעיתים קרובות מדי מיובש בפה, יובש תמידי ברמה שכאשר שותים נוזלים אז הם לא מרגיעים את היובש, גם אם שותים 5 ליטר. לפני שנה הלכתי לרופא משפחה שלא הצליח לעזור לי והמליץ לי על תכשירים שונים או לעיסת מסטיק, ביזבזתי כסף על תכשירים שלא עזרו, ביצעתי בדיקות דם שיצאו תקינות והמשכתי לסבול יום יום ולשתות ללא הכרה.
    לאחר שינוי תזונתי של מספר חודשים הצלחתי לגלות בעצמי שהסיבה ליובש היא רגישות למלח, עשיתי עכשיו שוב בדיקות דם ושוב הן יצאו תקינות.
    הכוונה שביום שאני אוכלת חטיף מלוח של 40 גרם ומעלה היובש חוזר ליום יומיים וחולף.
    חזרתי עכשיו לאכול רגיל וחטיפים הם חלק מהשגרה שלי, הבעיה היא שכל פעם שאני מחליטה לאכול חטיף אני לוקחת על עצמי את המחיר שאשלם ליומיים הבאים.
    ידוע לי שבחטיפים ריכוז המלח הוא מוגזם אבל לשאלתי מה בגוף שלי גורם לי להגיב כך למלח? למה יש אנשים אחרים שיאכלו גם ארבעה חטיפים ביום ולא ירגישו יובש וצמא ברמה קיצונית כל כך?
    יש משהו לדעתך שאני יכולה לעשות על מנת ״לחסל״ או לרפא את ״האלרגיה״ הזאת שמגבילה אותי באכילת מאכלים מסויימים?
    אני רוצה לשים דגש על כך שהיובש לא מסתכם ביובש הוא מפריע לי בתפקוד היום יומי ומתיש אותי ברמות קשות ומצד שני איני מעוניינת לוותר על אוכל מלוח.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יובש קיצוני בפה בגלל מלח

הוספת תגובה

• יובש פה

ד``ר דניאל ניצן
    03/04/2017

שלום
    התופעה לא מוכרת לי. מציע שתתיעצי עם מומחה לרפואת הפה, כמו ד"ר נועם ירום, זה תחום ההתמחות שלו.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו