ירידה בחוש הטעם ודלקת בחניכיים סביב שן שבורה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה בחוש הטעם ודלקת בחניכיים סביב שן שבורה
    מיכל
    14/05/2017

שלום, בת 32. בשבועיים האחרונים יש לי ירידה בחוש הטעם. הטעם בפה של מאכלים חלש מהרגיל. יש לי שן טוחנת מספר 47 פנימית בלסת התחתונה שעברה טיפול שורש כשהייתי נערה. לאחר כמה זמן גילו ציסטה מתחת לאותה השן. הלכתי לרופא מומחה שחידש את טיפול השורש ואז הסיצטה נעלמה. הבעיה שהזנחתי את השן ולא דאגתי לעשות ישר מבנה וכתר. אחרי 5 שנים שהשן נשארה חשופה ללא כתר ונשברה חלקית, הלכתי לרופאת השיניים שעשתה לי מבנה וכתר. לפני שבועיים וחצי השן החלה להתנדנד לי. הלכתי לרופאה והיא משכה את השן. השן נשברה יחד עם הכתר. ירד לי הרבה דם. היא טענה גם שיש לי דלקת בחניכיים סביב אותה השן אך אני לא הרגשתי בכאב חזק, ממש כאב חלש כמעט בלתי מורגש ולכן לא קיבלתי אנטביוטיקה. היא פחדה להשאיר את החניכיים חשופות והחליטה להדביק את השן. אך לאחר שבועיים השן נפלה. כרגע אני עם שאריות קטנות של השן וחניכיים סביב השן קצת כואבות ואדומות. בירידה בחוש הטעם התחלתי לשים לב לפני שבועיים. השאלה היא האם הירידה בחוש הטעם יכולה להיות קשורה לשן הזו ולדלקת שיש בחניכיים מסביב לשן? אציין שאין לי ממש כאבים סביב השן. מעט תחושה כואבת אם נוגעים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טעם

ד``ר דניאל ניצן
    02/06/2017

שלום
    ירידה בחוש הטעם לא קשורה בדרך כלל במצב של שן כזו או אחרת
    בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך- מזה שבועיים תחושת שריפה בלשון

מיכל
    02/06/2017

מאז גם החלה להופיע לי צריבה בלשון. לפעמים ממש כל הפה שורף לי. אני מרגישה לאורך כל היום שיש לי כמו כיווה על הלשון. זה בעוצמות שונות לאורך כל היום. כבר שבועיים יש לי הרגשת שריפה בפה בעיקר בלשון ובעיקר בצד שמאל או במרכז. לקראת הערב השריפה ממש בלתי נסבלת. כמו כן מאכלים פיקנטים או קרים מגבירים את תחושת הצריבה/ שריפה. בנוסף עדיין ישנה ירידה בחוש הטעם. ממה הדבר יכול לנבוע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעם

ד``ר דניאל ניצן
    03/06/2017

שלום
    אנא גשי למומחה לרפואת הפה, כגון ד"ר נועם ירום
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו