מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתם חום בצורת שערות במרכז הלשוןאיתי17/01/2021
שלום ד"ר
היום הבחנתי בכתם חום במרכז הלשון של אבא שלי לא מדמם ולא כואב, לא מורם.
אבא שלי דמנטי וסיעודי.
קראתי ברשת שישנה תופעה שנקראת לשון שעירה ואכן הכתם נראה כזה בצורת שערות. ולי לפחות נראה דומה לתמונות שאני רואה ברשת ואולי אפילו בדרגה פחות חמורה ממה שאני רואה.
כמו כן קראתי שאחת הסיבות המרכזיות היא היגיינת פה לקויה ולאבא שלי אכן כבר יש כזאת כי כבר מאוד קשה לנקות ולצחצח לו.
אבא מעולם לא עישן או שתה אלכוהול. ואין היסטוריה של גידולים בחלל הפה במשפחה.
האם אני צריך להכנס להיסטריה שמא חלילה יש לו גידול ממאיר בלשון או שזו איננה אבינה מבדלית מרכזית בהקשר לכתם חום במרכז הלשון?
אני לחוץ מאוד . אוהב את אבא הכי בעולם ומפחד שאיחרתי חלילה
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשון
ד``ר דניאל ניצן18/01/2021שלום
אני מציע לצחצח את הלשון, כמה פעמים ביום, או לפחות בלילה לפני השינה.
אם לאחר שבוע של צחצוח יסודי, כל יום, של הלשון, הנגע עדיין ללא שינוי, אנא פנה לכירורג פה ולסת.
בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ושאלה נוספת לד"ר ניצן
איתי18/01/2021שלום ד"ר
זה בעיה להסתמך על צורת האבחון הזאת משום שהוא לא ממש משתף פעולה בצורה שאפשר לצחצח לו באופן יסודי את הלשון.
זה לא ממש נראה כמו נגע כי לא נקודתי אלא פרוס ומאוד דומה לתמונות של פטריות ו hairy tongue שיש ברשת. מרוב פחד הסתכלתי שעות רבות במאגרים רבים וזה לא דומה לשום תמונה של גידול לשון שרואים באינטרנט.. גם רופאת המשפחה לא חושבת שזה מסוכן וזה נראה לה ציפוי חום כזה ולא גידול
השאלה האם יש כירורג פה ולסת שיכול לבצע ביקור בית כי אבא מרותק בית. (אולי אתה?).
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כבר שלושה חודשים שיש לה 2 פצעים בהירים בפה
תופעה מאוד מוזרה מזה שנתיים
האם רופא צריך להגיד מראש למטופל איזה סוג שתל יותקן בפיו
מוקצלה בשפה התחתונה ודרך לא כירורגית לטיפול
ממצא נגע ברירית הלחי
כתרים מעל שתלים- במשך 20 שנים
נגע ברירית הלחי- פסים לבנים
עקירת שן כלואה סיבוכים וסכנה
אמפוטציה לשורש השן- שן 16
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?