כתם חום בצורת שערות במרכז הלשון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כתם חום בצורת שערות במרכז הלשון
    איתי
    17/01/2021

שלום ד"ר

היום הבחנתי בכתם חום במרכז הלשון של אבא שלי לא מדמם ולא כואב, לא מורם.

אבא שלי דמנטי וסיעודי.

קראתי ברשת שישנה תופעה שנקראת לשון שעירה ואכן הכתם נראה כזה בצורת שערות. ולי לפחות נראה דומה לתמונות שאני רואה ברשת ואולי אפילו בדרגה פחות חמורה ממה שאני רואה.

כמו כן קראתי שאחת הסיבות המרכזיות היא היגיינת פה לקויה ולאבא שלי אכן כבר יש כזאת כי כבר מאוד קשה לנקות ולצחצח לו.

אבא מעולם לא עישן או שתה אלכוהול. ואין היסטוריה של גידולים בחלל הפה במשפחה.

האם אני צריך להכנס להיסטריה שמא חלילה יש לו גידול ממאיר בלשון או שזו איננה אבינה מבדלית מרכזית בהקשר לכתם חום במרכז הלשון?

אני לחוץ מאוד . אוהב את אבא הכי בעולם ומפחד שאיחרתי חלילה

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לשון

ד``ר דניאל ניצן
    18/01/2021

שלום
    אני מציע לצחצח את הלשון, כמה פעמים ביום, או לפחות בלילה לפני השינה.
    אם לאחר שבוע של צחצוח יסודי, כל יום, של הלשון, הנגע עדיין ללא שינוי, אנא פנה לכירורג פה ולסת.
    בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ושאלה נוספת לד"ר ניצן

איתי
    18/01/2021

שלום ד"ר
    זה בעיה להסתמך על צורת האבחון הזאת משום שהוא לא ממש משתף פעולה בצורה שאפשר לצחצח לו באופן יסודי את הלשון.
    זה לא ממש נראה כמו נגע כי לא נקודתי אלא פרוס ומאוד דומה לתמונות של פטריות ו hairy tongue שיש ברשת. מרוב פחד הסתכלתי שעות רבות במאגרים רבים וזה לא דומה לשום תמונה של גידול לשון שרואים באינטרנט.. גם רופאת המשפחה לא חושבת שזה מסוכן וזה נראה לה ציפוי חום כזה ולא גידול

השאלה האם יש כירורג פה ולסת שיכול לבצע ביקור בית כי אבא מרותק בית. (אולי אתה?).

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו