בחרדה מעקירת שיני בינה לבני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בחרדה מעקירת שיני בינה לבני
    אורה
    14/01/2009

שלום רב בני, בגיל קרוב ל-14. על מנת שיתחיל בטיפול אורתודנטי, הורה האורטודנט על עקירת 7 שיני חלב ו-2 שיני בינה. שיני החלב נעקרו וכעת משהגיע תורן של שיני הבינה, הסתבר לנו כי עליו לגשת למרפאת פה ולסת כדי לבצע שם את העקירה. מאחר שיש לו התקפי חרדה (אחרי כל עקירה הזדקק למנוחה קלה לפני היציאה מהמרפאה) ומאחר שאני בחרדה ענקית (כתוצאה מטרגדיה במשפחה), אודה לך אם תוכל להפחית חרדה באמצעות הסבר על המחלקה, על אופן העקירה, על דרך הרדמת השיניים (האם ההרדמה היא באזור השן או הרדמה כללית/טשטוש), זמן עקירה ,התאוששות , תופעות לוואי אפשריות וכו'. כמו כן האם באמת עקירת שיניים אלו הן תנאי הכרחי לטיפול אורתודנטי? האם אי אפשר לדחות את העניין עד שיגדל יותר?הייתי רוצה גם להגיע אל מקום ורופאים שבאמת ניתן לסמוך עליהם...מתארת לעצמי שאתה מנוע מלעשות זאת, אך מה בכל זאת ניתן לעשות על מנת להרגיש ביטחון? בתודה על תשובתך אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חרדה

ד``ר דניאל ניצן
    17/01/2009

שלום אורה

1. פרטים על המחלקה באתר האינטרנט
    2. אם ומתי חובה לעקור את שיני הבינה - אני מציע שתשאלי את האורטודונט שהפנה אתכם לעקירה
    3. ניתן לעקור את שיני הבינה באלחוש מקומי רגיל (כמו לסתימה בשן), בטשטוש (המבוצע על ידי מרדים) או בהרדמה כללית (גם על ידי מרדים).
    4. פרטים נוספים על הפרוצדורה - תשאלי את הרופא שיבצע את הטיפול
    5. תדאגי שהטיפול יבוצע על ידי מומחה לכירורגיית הפה והלסתות

בהצלחה
    ד"ר דניאל ניצן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו