רנולה בשפה תחתונה פנימית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רנולה בשפה תחתונה פנימית
    פזית
    30/01/2009

שלום רב, אני בת 29, ולאחרונה יצאה לי מעיין נקודה שקופה בשפה התחתונה בפה (פנימית כך שזה מתנגש בשיניים). בשיא "חכמתי" פוצצתי אותה הפלא ופלא, היא לא נעלמה. הלכתי לרופאת משפחה, שנתנה לי משחה גרגירית שנקראת איקורט. לא רק שזה לא עזר - זה נהיה מעיין ג'ולה פנימית, קטנה, קשה עם ראש פנימי שקוף. זה לא כואב - רק מציק, זה בולט פנימית. היום הייתי אצל רופא השיניים שלי לטיפול והוא אמר שזה "רנולה" ושאני צריכה להוציא את זה ע"י כירורג פה ולסת. הסביר לי שזה ניתוחון פשוט מאוד, בהרדמה של השפה, עם חתך מינורי ותפרים נמסים. למיטב הבנתי וממה שאני קוראת אונליין, רנולה נוצרת מתחת ללשון. לא קראתי תופעה כזאת על השפה הפנימית בפה. האם זה הגיוני? אם כן, האם כדאי בניתוח או בלייזר? מה המשמעויות בכלל?... ואם אני לא מנתחת? האם זה יעבור לבד? אודה לעזרתך... בברכה, פזית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רנולה בשפה תחתונה פנימית

הוספת תגובה

• רנולה

ד``ר דניאל ניצן
    01/02/2009

שלום פזית
    אכן, רנולה היא תת לשונית. כשהמקור לנפיחות היא בלוטת רוק קטנה בשפה, זה נקרא מוקוצל Mucocele . יש מספר אפשרויות לפתור את הבעיה, אני מציע לך להבדק על ידי כירורג פה ולסת לקבל אבחנה וטיפול.
    בהצלחה
    ד"ר דניאל ניצן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו