טיפול שורש בשן בינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול שורש בשן בינה
    אורן
    12/02/2009

דוקטור שלום רב, שן בינה אחורית תחתונה אצלי הציקה לי מזה שנה וקצת. לא כאבי תופת אבל בוא נקרא לזה רגישות (נדמה לי שהיה איזה רגע שחלק מהשן נסדקה או נשברה ואז זה התחיל). רופא השיניים שאליו פניתי אמר שהוא יעשה לי סתימה זמנית על השן, ואם הכאב נרגע - אפשר לעשות סתימה יותר משמעותית, ואם הכאב לא יעבור - אני אצטרך לעקור, כפי שבד"כ עושים לשיני בינה. הסתובבתי חודשים רבים עם הסתימה הזמנית הזאת ( עדיין היתה רגישות אבל לא כאבים חזקים) עד שיום אחד גם הסתימה הזו נשברה לי במהלך נגיסה תוך ארוחה. אחרי שהסתימה נשברה הכאבים החמירו טיפה, ובבוקר שאחרי הלכתי לרופא שיניים אחר. אמרתי לו שבאתי לעקור את השן, כפי שהנחה אותי רופ השיניים הקודם (שאינו מבצע עקירות). הרופא החדש אמר שכדאי לנסות להציל את השן ולעשות בה טיפול שורש וכתר וכו'. טיפול השורש אכן נעשה (בשלבים), ולאחריו הרופא עשה מבנה זמני. בימים שלאחר מכן הכאבים באיזור היו בלתי נסבלים עד כדי דמעות, ובנוסף התנפח לי באיזור הלסת התחתונה-צוואר. קיבלתי אנטיביוטיקה שאכן עזרה אחרי מספר ימים, והכאב יחסית חלף. אבל כמה ימים לאחר מכן, פתאום יש שוב איזו רגישות עמומה. זה לא כאב חד, אבל מרגיש את זה. הרופא אמר לי שכדאי עדיין לחכות כמה ימים כדי לראות אם זה יעבור לבד, כי אחרי כל שנעשה, לעקור יהיה חבל אם כי תמיד אופציה אפשרית. אודה לך מאוד אם תחווה את דעתך בנושא. האם רגישות קבועה וממושכת בשן בינה שנשברה הוא דבר מוכר? האם פשוט לתת לזה זמן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שורש בשן בינה

הוספת תגובה

• טיפול שורש בשן בינה

ד``ר יזהר שוחט
    12/02/2009

שלום אורן
    לא ניתן ללא בדיקה קלינית וצילום השן לתת חוות דעת לגבי סיכוייה לשרוד לאורך זמן. כדאי שתיגש לבדיקת מומחה לשיקום הפה שיחווה את דעתו לגבי אפשרות שיקום השן והתועלת שבהשארתה.
    בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו