מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת באיזור שן בינה או בעיה בלסתliat20/02/2009
בהמשך לשאלה הקודת ששאלתי. אני כותבת שורות די ארוכות, מקווה שיהיה לך את הסבלנות :-) כבר שנים ששיני הבינה שלי עומדות לצאת והפעם באמת רואים חלק מהן, אכל השן בינה התחתונה השמאלית ממש נפוחה. בהסתכלות ניתן לראות קצת מהשן אבל יש נפח רב ואדימות באיזור. והכאבים נוראיים, הנפח רב בעיקר בבוקר וככל שעובר היום זה נרגע קצת. ושוב חוזר למחרת. ובנוסף יש לי באותו איזור שן שאני צריכה לעשות בו כתר ואני דוחה את זה בגלל המצב בשן בינה. וקרוב לשנה שיש לי קליקים כשאני פותחת או סוגרת את הפה, לא ייחסתי לזה חשיבות. ובחודשים האחרונים אף קשה לי לפתוח לפעמים את הפה, הלסת כאילו נתקעת לי, אם זה כשאני באה לפהק, לאכול, ללעוס וכו'.. כמו שכתבתי בהודעה הקודמת-הייתי אצל מספר רופאים. הרופאה שלי אמרה לי שזה נובע בגלל דלקת שיש לי בשן הבינה. לקחתי אנטיביוטיקה למשך שבוע וזה אכן הוריד את רמת הנפח אבל עדיין יש נפיחות וכאבים. והיא לא מסכימה לעשות את הכתר ליד השן בינה עד שהדלקת תעבור אבל זה לא עובר כבר כמה חודשים. הרופא השני שהלכתי עליו אמר שאין לי דלקת בשן בינה ושיש להסיר אותה. וכבר מיהר להתחיל בטיפולים לכתר. יש לציין שהוא גם עושה טיפולים כירורגים. והייתי במרפאת כללית וכשעשו לי שם את הבדיקה המליצו לי עד סד ואמרו שהבעיה עם הפתיחה של הלסת נובעת בגלל שאני מפעילה לחץ על השיניים וזה גורם לי לדלקת בלסת. ואני אכן מרגישה שאני מפעילה לחץ על השיניים בסגירה (אפילו עכשיו :-]) ובקשר לבינה- הוא אמר שיש לעקור אותה, מבלי באמת לבחון את האיזור. והייתי צריכה לדרוש ממנו שיראה אם יש לי דלקת. ואחי נגיעה בלבד אמר שיש לי דלקת. מבלי להסתכל אפילו. אני לא יודעת על מי לסמוך. האם אכן יש לי דלקת בשן בינה. במידה וכן איך ניתן לטפל בזה? האם אין בעיה לעשות את הכתר בשן ליד אם יש לי דלקת? והאם ניתן להימנע מעקירה של השן? תודה על העזרה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת באיזור שן בינה או בעיה בלסת
ד``ר יזהר שוחט21/02/2009החלטה לגבי הצורך בעקירה תתקבל לאחר בדיקת חלל הפה וצילום פנורמי - אנא גשי לבדיקת מומחה לכירורגיה פה ולסת על מנת לקבל את המלצתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כבר שלושה חודשים שיש לה 2 פצעים בהירים בפה
תופעה מאוד מוזרה מזה שנתיים
האם רופא צריך להגיד מראש למטופל איזה סוג שתל יותקן בפיו
מוקצלה בשפה התחתונה ודרך לא כירורגית לטיפול
ממצא נגע ברירית הלחי
כתרים מעל שתלים- במשך 20 שנים
נגע ברירית הלחי- פסים לבנים
עקירת שן כלואה סיבוכים וסכנה
אמפוטציה לשורש השן- שן 16
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?