מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השתלה וכתר ביום אחדיהודית04/08/2007
שלום לרופא,
עקרו לי שתי שיניים 14 ו-15 חסרה לי עצם בשן 15 ואני רוצה לדעת אם אני יכולה לעשות את הטיפול כולו ביום אחד. כולל השתלת עצם, שתל וכתר.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתל
ד``ר דניאל ניצן04/08/2007שלום יהודית
לפעמים ניתן לבצע את הטיפול בפגישה אחת, ולעיתים זה בלתי אפשרי. זה תלוי בכמות ואיכות העצם, בשיניים בלסת הנגדית (הסגר), ובעוד מספר גורמים.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבריחת סידן יש השפעה?
יהודית05/08/2007תודה לרופא,
רציתי לשאול אם מצב של בריחת סידן יכול למנוע אפשרות של השתלת עצם ושתל וכתר ביום אחד.
אני בת 55 וסובלת מבריחת סידן.
בתודה מראש.
יהודית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבריחת סידן
ד``ר דניאל ניצן06/08/2007שלום יהודית
בריחת סידן לא מהווה התווית נגד לביצוע שתלים דנטליים.
אולם אם את נוטלת פוסלן לאוסטאופורוזיס, יש איזשהו סיכון לבעיה, נדירה יחסית, שלא אפרט כאן אם זה לא רלוונטי לגביך.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסיכון כנוטלת פוסלן ?
חוה26/08/2007אני סובלת מבריחת סידן ומטופלת בפוסלן כ-7 חודשים. יש לי מספר שתלים בפה, ואני לקראת עקירת שן ובמקומה אני צריכה שתל.
אנא פרט את הסכנות
תודה, חוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכון לנוטלות פוסלן
ד``ר דניאל ניצן27/08/2007שלום חווה
על רקע טיפול בתרופות ממשפחת הביספוספונטים, שאליה שייכת גם הפוסלן, ייתכן סיבוך של נמק לעצם הלסת.
זהו סיבוך נדיר מאוד, אך במידה והוא מופיע קשה מאוד לטפל בו - למעשה אין לנו שום טיפול יעיל למצב הזה.
הסיכון קיים בעיקר אחרי פעולות כירורגיות, כגון עקירות, שתלים, וכו', אך הוא גם דווח כאירוע ספונטני ללא שום פעולה כירורגית מקדימה.
התופעה נצפתה בעיקר בחולים שקבלו ביספוספונטים דרך הוריד, ובמינונים גבוהים מהמקובלים בטיפול באוסטיאופורוזיס. לכן רמת הסיכון של חולה אוסטיאופורוזיס ממוצע לבעיה זו נמוכה ביותר, אך היא קיימת.
הביספוספונטים נשארים בעצם לאורך שנים רבות. לכן, במידה ויש צורך בפעולה כירורגית בחולה המטופל בביספוספונטים- אין משמעות בהפסקת הטיפול.
עצתי לך - כדאי שהפעולה הכירורגית תבוצע על ידי רופא שמכיר את התחום, ויודע לזהות את הבעיות מראש.
בברכה,
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כבר שלושה חודשים שיש לה 2 פצעים בהירים בפה
תופעה מאוד מוזרה מזה שנתיים
האם רופא צריך להגיד מראש למטופל איזה סוג שתל יותקן בפיו
מוקצלה בשפה התחתונה ודרך לא כירורגית לטיפול
ממצא נגע ברירית הלחי
כתרים מעל שתלים- במשך 20 שנים
נגע ברירית הלחי- פסים לבנים
עקירת שן כלואה סיבוכים וסכנה
אמפוטציה לשורש השן- שן 16
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?