חשש לסיוגרן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשש לסיוגרן
    דגנית
    18/06/2009

אני בת 32 בשנה שעברה בתקופה מאוד לחוצה שבה עבדתי ולמדתי בלי הפסקה
    התחילה איזושהי דלקת שגרמה לי לכאבים באוזן. רופא אוזניים בדק ואמר שהאוזניים תקינות ונתן לי "אורטפן" אחרי כמה ימים שלקחתי את התרופה הרגשתי יובש בפה והלשון שלי היתה נראת נפוחה. הלכתי למר"ם שם אמרו שאולי זו אלרגיה לתרופה ונתנו לי הייסטון לכמה ימים שייבש לי עוד יותר את הפה. הלכתי לרופא שאמר לי שאין לי מה לדאוג. כל האנשים שלוקחים הייסטון מתלוננים על יובש בפה וזה יעבור אחרי שבוע מהפסקת התרופה. הפסקתי את התרופה והיובש לא עבר. הפנו אותי לרופא פה ולסת שעובד בקופ"ח מאוחדת והוא לא הצליח לעזור לי. הוא המליץ לי על סוכריות לימון וכו'. עשיתי בדיקות נוגדנים בחשש לסיוגרן פעמיים בהפרשי זמן ושתיהן היו תקינות. הזמנתי תור לרופאה שמומחית בדלקות פרקים והיא אמרה לי שזה שהתוצאות בבדיקות תקינות זה עדיין לא שולל את המחלה ושעליי לעשות ביופסיה (נראה לי מבלוטות הרוק). רופא המשפחה, א.א.ג ורופא פה ולסת המליצו לחכות ולא לעשות בינתיים פרוצדורה כירוגית. מכיוון שהרופא פה ולסת אמר לי שבביופסיה כזאת עושים חתך של סנטימטר עם תפרים פחדתי ו"ירדתי מזה" גם כי לא סמכתי על הרופא שזה עתה סיים את לימודי ההתמחות שלו.
    אני כבר שנה סובלת מאיכות חיים ירודה בגלל יובש בפה. יש זמנים שהוא מופחת וזמנים שהוא מתגבר. אני רוצה לעשות ביופסיה ואני מפחדת מהפרוצדורה ויותר מכל- מהתוצאות.
    אודה לקבלת הסבר איפה עושים את החתך? באיזה גודל הוא? האם זה כרוך בתפרים?
    מי הרופא המומחה שעושה את זה. א.א.ג? פה ולסת? האם יש איזשהם סיכונים שכרוכים בפרוצדורה
    זו?ולאיזה רופא כדאי ללכת. אשמח לקבל המלצה. אני לא סומכת על כל רופא שיעשה לי פרוצדורה כזאת.
    ואם זה לא סיוגרן, מה זה כן? האם הכדורים פגעו לי בבלוטות? האם זה יכול להיות משהו אחר חלילה? רופא א.א.ג שלח אותי לאולטרסאונד צוואר שהיה תקין

אני מבוהלת מכל הסיפור הזה וצריכה הכוונה

תודה מראש

דגנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשש לסיוגרן

הוספת תגובה

• יובש פה

ד``ר דניאל ניצן
    20/06/2009

שלום דגנית
    מי שמטפל ביובש פה זה מומחה לרפואת הפה. תוכלי למצוא את רשימת המומחים באתר ההסתדרות לרפואת שיניים. ד"ר נועם ירום הוא המומחה המטפל במרפאה לרפואת הפה בתל השומר.
    במידה והוא ימליץ לך על בדיקה לסיורגן, הביופסיה שעושים היא בשפה התחתונה, שם יש בלוטות רוק קטנות. החתך הוא קטן וכמעט שלא נשארת צלקת, והמיקום הוא כזה שהצלקת אינה נראית.
    את הביופסיה מבצע כירורג פה ולסת.
    בריאות
    ד"ר דניאל ניצן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו