הפרעת תחושה בצד אחד של הפנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת תחושה בצד אחד של הפנים
    אבישי
    02/07/2009

מזה חודש וחצי אני סובל ברציפות וברמה קבועה מהפרעת תחושה (סוביקטיבית) בצד ימין של הפנים - שונה, יבש, נוקשה וכבד. מדי פעם לחץ בפנים באזור הלסת הימנית (ולא רק). עברתי בדיקות נוירולוגיות כולל EEG, דופלקס עורקי הצוואר, CT מוח שנמצאו תקינים (אין עיבוי של הלחי). הנוירולוג טוען שבגלל שאין החמרה וההפרעה היא לא פונציונלית - יש רק לעקוב.
    לא ידוע לי על בעיה מיוחדת בעת הזאת בשיניים, בפה או בלסת (מלבד נסיגת חניכיים בצד זה ורגישות קלה שיש לי מספר שנים).
    האם ההפרעה יכולה להיות קשורה לבעיה של פה ולסת והאם כדאי לעשות קודם צילום פנורמי (לא עשיתי מספר שנים כדי להמנע מקרינה מיותרת)? אחרי CT ראש נראה לי שעכשיו גם צריך להימנע מקרינה נוספת?!
    בתודה על תגובתכם, אבישי (בן 66)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפרעת תחושה בצד אחד של הפנים

ד``ר יזהר שוחט
    03/07/2009

שלום אבישי
    אנא גש לבדיקת מומחה לכירורגית פה ולסת אשר לאור ממצאי הבדיקה יחליט לגבי הצורך בפנורמי.
    כמות הקרינה הקיימת במכשירים החדשים הינה מינימלית ואינה צריכה להוות גורם המונע את ביצועו במידה ועל סמך הבדיקה הקלינית מוחלט כי אכן יש בו צורך.
    בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו