ד"ר דניאל -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ד"ר דניאל -
    אורי
    03/09/2007

ד"ר דניאל שלום רב,

בתקופה האחרונה אני סובל בכאבים בלסת ובאיזור השיניים.
    יש לי מצב של שיני בינה כלואות בלסת התחתונה, כאשר הן צומחות במאוזן ולא כמו שאר השיניים כלפי "מעלה". למעשה הן צומחות בזוית של 90 מעלות במאוזן. (נגיד ששן רגילה צומחת ככה I, אז הן צומחות ככה -- ).
    מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי....
    בכל אופן - עוד בזמן הצבא אמרו לי לא לגעת אלא אם זה יפריע לך (היום אני בן 30).
    לאחרונה כאמור אני סובל מכאבים ש"מחרפנים" אותי בלשון המעטה. כמו כן, שמתי לב שהשיניים בלסת התחתונה הולכות ונצמדות אחת לשנייה (כנראה מהלחץ שמפעילות שיניי הבינה).
    הלכתי לתל השומר לקבל חוות דעת, ושם אמרה לי הרופאה (שהסתכלה על הצילום הפנורמי) שהכאבים שיש לי "הם לא מזה, אלא ממשהו אחר". דעה לא ממש מקצועית הייתי אומר.
    בכל אופן, היא הוסיפה וטענה כי מאחר ששיני הבינה מאוד קרובות לעצב, לא כדאי "לגעת" לדבריה, כי יכול להיות מצב בו בעת העקירה העצב ייפגע ואז אאבד תחושה באיזור זה, אולי לתמיד.

אני משוכנע שהכאבים שאני סובל הינם מאיזור הלסת והשיניים. אם לא משיני הבינה (כפי שטוענת הרופאה) אז באיזור הלסת.
    אני מרגיש לחץ עצום מכיוון הלסת, כאילו מישהו מנסה להזיז לי את הלסת ממקומה. הכאב בה והולך, אבל בתקופה האחרונה הוא פשוט בא הרבה יותר מאשר הוא הולך...
    כמו כן, כאבים באיזור האוזניים וכאבי ראש.

איך אפשר לאמת שאכן מדובר בבעיות במפרק הטמפרומנדיבולרי?
    האם כדאי לחזור שוב לתל השומר? הרי שם קיבלתי תשובה לא ממש מספקת??

אודה על הכוונה, ייעוץ. (אם אפשר לקבל המלצה על מומחה בתחום אז מה טוב!)?

תודה מראש,
    בברכת שנה טובה,

אורי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ד"ר דניאל -

הוספת תגובה

• לחץ בלסת

ד``ר דניאל ניצן
    03/09/2007

שלום אורי
    1. בדרך כלל , לחץ וכאבים שמקרינים לאוזניים ולראש הם לא משיני בינה אלא מפרקי הלסת. כדי לוודא שאכן זהו המצב צריך כמובן בדיקה קלינית ורנטגנית מלאה.
    2. שיני בינה במצב מאוזן הן נפוצות מאוד, ולא תמיד יש צורך בעקירתן - כל מקרה לגופו.
    3. אם חוות הדעת שקיבלת אינה מספקת אותך, אני מציע לך להבדק על ידי כירורג נוסף ולקבל חוות דעת שניה. מסיבות מובנות אני מנוע מלהמליץ על כירורג ספציפי. יש רשימה של כל המומחים באתר של ההסתדרות לרפואת שיניים.
    בהצלחה
    ד"ר דניאל ניצן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו