בלוטת לימפה נפוחה בצוואר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלוטת לימפה נפוחה בצוואר
    רועי
    22/10/2009

אני בת 28. בחודשים האחרונים אני מרגישה שבלוטת הלימפה השמאלית בצוואר נפוחה מעט (לא כואבת).
    בצד ימין אין נפיחות. חשבתי שהדבר נובע מדלקת בעצם הלסת שקשורה לטיפול שורש שעברתי, אולם רופא שבחן את הצילומים אמר שרואים דלקת קלה בלבד ושאין הצדקה לנפיחות בבלוטה ושלח אותי לאבחון אצל מומחה לרפואת הפה.
    מלבד הנפיחות לא הבחנתי בשום פצע או שינוי חריג אחר בחלל הפה. אני לא מעשנת או שותה אבל נחשפתי בילדותי לעישון. קראתי שבלוטה נפוחה בצוואר יכולה להיות קשורה לסרטן הפה והלוע. רציתי לדעת מה הסיכוי לזה ולשאול איזה עוד סיבות יכולות לגרום לנפיחות כזאת.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת לימפה נפוחה בצוואר

הוספת תגובה

• בלוטת לימפה נפוחה בצוואר

ד``ר יזהר שוחט
    22/10/2009

נפיחות בבלוטת לימפה צווארית עשוייה לנבוע מגורמים רבים כגון תהליך זיהומי בפה או בפנים, תהליך התפתחותי כגון ציסטה ולעיתים גם על רקע גידולי בפה, בפנים או במערכת הלימפה. יש צורך בבדיקה קלינית ורנטגנית של הצילומים המצויים ברשותך על מנת לכוון למקור הנפיחות. לעיתים יש גם צורך בלקיחת דגימה מהבלוטה על מנת להגיע לאבחנה מדוייקת. הסבירות כי מדובר בגידול שמקורו בחלל הפה אינה גבוהה אולם חשוב שתבדקי ע"י מומחה לרפואת הפה לצורך הגעה לאבחנת מקור הנפיחות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו