מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ליקן פלאנוסאחת30/11/2009
שלום, לפני שנתיים שמתי לב לכמה כתמים לבנים על הלחי מבפנים. ברירית. ניגשתי לרופא שיניים שאמר שלא מדובר בסכנה וזו לאוקופלאקייה שנובעת מהמון סיבות כמו עישון וכיו"ב. כיום, שנתיים אחרי, הופיע באזור נפיחות פנימית ברירית, קיים חיספוס וכמו פס אדמדם כ 10 מ"מ, עם רגישות עקצוץ לאחר שתיית משקה חם. היום שני רופאי שיניים אבחנו זאת על סמך מבט שזה ליקן פלאנוס.
אני מוטרדת כי אני לומדת בחו"ל באחת ממדינות ברה"מ לשעבר, ונאמר לי כאן שכדאי לי להתחיל הזרקות תת ריריות של חומצה ניקוטינית באזור בו הופיעו הכתמים, ואני חוששת שממהרים איתי בטיפול לפני שהם נסגרו על האבחנה. אני מסיימת את לימודי בעוד כחצי שנה ורציתי לדעת האם אין סכנה להמתין עם הטיפול והאבחנה עד שאחזור לארץ.
בינתיים לא מציק לי, לעתים אני נוגסת את האזור, כאב הוא שולי אבל החשש הוא מפני הרעה במצב. אני מבינה שמדובר בסיטואציה פרה סרטנית.
אני מבינה שאם לא אשתה חם ואוכל חם מדי או חריף הנגע יכול להרגע ולשוב לתרדמת. אני גם מבינה שטיפול חד משמעי אין.
ובכל זאת:
האם ישנן משחות שכדאי לי לשים, שטיפות?
אמרו לי רופאים לקחת ויטמין E ו A. כדאי?
בנוסף אמרו שאם לא יעזור טיפול עם זריקות חומצה ניקוטינית ממליצים לי על קריאוטרפיה - הקפאת האזור עד לקרטיניזציה מחדש.?
מה אתם אומרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליקן פלאנוס
ד``ר יזהר שוחט01/12/2009לא מומלץ להתחיל כל טיפול טרם קבלת אבחנה היסטופתלוגית. יש לבצע ביופסיה מהנגע ורק לאחר קבלת התשובה להתחיל בטיפול מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שאלה נוספת בבקשה
אחת03/12/2009תודה על תשובתך, אני מסופקת ממנה, אך האם תוכל לענות לי גם:
1. כמה זמן לוקח מרגע לקיחת הביופסיה ועד למתן התשובה בארץ?
2. היכן אדוני ממליץ לבצע בדיקה זו באיזו מרפאה כדאי בארץ?
3. מאחר ואני לומדת בחו"ל אני שוקלת להקצות משאבים להגיע ולבצע בדיקה בארץ בזמן הקרוב, כלומר בחודש ינואר . יש לי חופשת חורף מהלימודים. אני רוצה לדעת זמנים כדי לדעת האם מספיק לי שבוע בארץ או אזדקק לחודש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שאלה נוספת בבקשה
ד``ר יזהר שוחט04/12/2009ניתן לבצע ביופסיה בכל אחת מהמחלקות לכירוגיה פה ולסת או לחילופין לפנות באופן פרטי לכירורג ולבצע במרפאתו.
הזמן למתן תשובה הוא 1-3 שבועות בתלות במעבדה המבצעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כבר שלושה חודשים שיש לה 2 פצעים בהירים בפה
תופעה מאוד מוזרה מזה שנתיים
האם רופא צריך להגיד מראש למטופל איזה סוג שתל יותקן בפיו
מוקצלה בשפה התחתונה ודרך לא כירורגית לטיפול
ממצא נגע ברירית הלחי
כתרים מעל שתלים- במשך 20 שנים
נגע ברירית הלחי- פסים לבנים
עקירת שן כלואה סיבוכים וסכנה
אמפוטציה לשורש השן- שן 16
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?