עקירה כירורגית של שן בינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עקירה כירורגית של שן בינה
    צריכה עצה
    15/01/2010

שלום, קוראים לי סוזי ואני בת 27. לפני כמה חודשים עשיתי צילום פנורמי וגיליתי ששתי שיני הבינה התחתונות שלי צומחות בצורה כמעט אופקית, כשאחת מהן מתחת לחניכיים והשנייה כבר נמצאת חצי בחוץ. אני דאגתי שהן ידחפו את השיניים שלי ויעקמו אותן, אבל רופא השיניים שבדק אותי אמר שהוא פחות דואג לזה ויותר לזה שיתפסו לי שאריות בין שן הבינה שיצאה לשן שלידה, והמליץ לעקור אותה. השאלה שלי - האם יש סיכון ששיני הבינה האלו יעקמו לי את שאר השיניים? ועוד שאלה - איפה אני יכולה לחפש רופאים מתמחים בעקירה שכזו? קראתי לגבי הסיכונים שבתהליך, ולא הייתי רוצה להסתכן עם רופא שאיננו מומחה. תודה, סוזי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עקירה כירורגית של שן בינה

הוספת תגובה

• עקירה

ד``ר דניאל ניצן
    15/01/2010

שלום
    1. הדעות חלוקות, אבל כנראה ששיני הבינה לא "דוחפות" ולא גורמות לצפיפות השיניים.
    2. מומחים בכירורגיית הפה והלסתות הם הכתובת שלך.
    בריאות
    דניאל ניצן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש עוד כמה שאלות בנושא בבקשה

צריכה עצה
    15/01/2010

האם עקירה של שן בינה אחת דורשת עקירה גם של זו השנייה, בצד השני של הלסת?
    ועוד שאלה - האם אתה יודע מה הסטטיסטיקה של תקלות בניתוח שכזה? כמה אנשים מתוך או המטופלים מאבדים תחושה בלסת,בשפתיים או בלשון או שחוש הטעם שלהם ניזוק?
    אני חוששת לעבור את הניתוח מכיוון שאני לא סובלת מכאבים אלא דואגת לנזק עתידי (לשן שליד שן הבינה שמבצבצת, ולסיכוי שהן יעקמו לי את שאר השיניים).
    תודה,
    סוזי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקירה

ד``ר דניאל ניצן
    17/01/2010

שלום
    1. שן בינה בצד אחד אינה קשורה לשן הבינה בצד השני.
    2. אחוז הפגיעה בעצב הוא לפי המיקום והמנח של שן הבינה, לעיתים הסיכון הוא נמוך מאוד, ולעיתים גבוה יותר.
    בריאות
    דניאל ניצן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו