מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עקירה כירורגית של שן בינהצריכה עצה15/01/2010
שלום, קוראים לי סוזי ואני בת 27. לפני כמה חודשים עשיתי צילום פנורמי וגיליתי ששתי שיני הבינה התחתונות שלי צומחות בצורה כמעט אופקית, כשאחת מהן מתחת לחניכיים והשנייה כבר נמצאת חצי בחוץ. אני דאגתי שהן ידחפו את השיניים שלי ויעקמו אותן, אבל רופא השיניים שבדק אותי אמר שהוא פחות דואג לזה ויותר לזה שיתפסו לי שאריות בין שן הבינה שיצאה לשן שלידה, והמליץ לעקור אותה. השאלה שלי - האם יש סיכון ששיני הבינה האלו יעקמו לי את שאר השיניים? ועוד שאלה - איפה אני יכולה לחפש רופאים מתמחים בעקירה שכזו? קראתי לגבי הסיכונים שבתהליך, ולא הייתי רוצה להסתכן עם רופא שאיננו מומחה. תודה, סוזי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה
ד``ר דניאל ניצן15/01/2010שלום
1. הדעות חלוקות, אבל כנראה ששיני הבינה לא "דוחפות" ולא גורמות לצפיפות השיניים.
2. מומחים בכירורגיית הפה והלסתות הם הכתובת שלך.
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש עוד כמה שאלות בנושא בבקשה
צריכה עצה15/01/2010האם עקירה של שן בינה אחת דורשת עקירה גם של זו השנייה, בצד השני של הלסת?
ועוד שאלה - האם אתה יודע מה הסטטיסטיקה של תקלות בניתוח שכזה? כמה אנשים מתוך או המטופלים מאבדים תחושה בלסת,בשפתיים או בלשון או שחוש הטעם שלהם ניזוק?
אני חוששת לעבור את הניתוח מכיוון שאני לא סובלת מכאבים אלא דואגת לנזק עתידי (לשן שליד שן הבינה שמבצבצת, ולסיכוי שהן יעקמו לי את שאר השיניים).
תודה,
סוזי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקירה
ד``ר דניאל ניצן17/01/2010שלום
1. שן בינה בצד אחד אינה קשורה לשן הבינה בצד השני.
2. אחוז הפגיעה בעצב הוא לפי המיקום והמנח של שן הבינה, לעיתים הסיכון הוא נמוך מאוד, ולעיתים גבוה יותר.
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כבר שלושה חודשים שיש לה 2 פצעים בהירים בפה
תופעה מאוד מוזרה מזה שנתיים
האם רופא צריך להגיד מראש למטופל איזה סוג שתל יותקן בפיו
מוקצלה בשפה התחתונה ודרך לא כירורגית לטיפול
ממצא נגע ברירית הלחי
כתרים מעל שתלים- במשך 20 שנים
נגע ברירית הלחי- פסים לבנים
עקירת שן כלואה סיבוכים וסכנה
אמפוטציה לשורש השן- שן 16
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?