תסמונת סיוגרן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסמונת סיוגרן
    איתן
    11/10/2007

שלום ד"ר, שמי איתן ואני בן 32 לפני כשנתיים הובחנתי כחולה בתסמונת שיוגרן. ההבחנה ניתנה לי לאחר ביצוע ביופסיה מבלוטות רוק קטנות מהשפה התחתונה שבפי. בתשובה נרשם שנמצאו שני צברים לימפתיים באחד עד 40 ובשני מעל 50. בירור מקיף של רופא עיניים ושל ראומטולוג היה תקין. קיבלתי טיפול תרופתי של 4 כדורי סלאגן ביום שלא רק שלא עזרו לתחושת היובש לפעמים אף השפיעו לרעה. לאחר כשנה (מרגע ההבחנה) רמת הרוק שבפי חזרה לנורמל ללא טיפול תרופתי ומומחית לבלוטות רוק מהדסה עין כרם קבעה שאני בריא ושאני לא סובל מהתסמונת והיובש הקיצוני נגרם אצלי כתוצאה ממתח רב שהייתי שרוי בו. כיום מרבית הזמן יש בפי כמות רוק רגילה אך לעיתים רחוקות פי מתייבש שוב למספר שעות ואו מספר ימים. שאלתי היא: אם אינני סובל מהתסמונת אז איך ייתכן שבבדיקת הביופסיה נראו צברים לימפתיים? הבנתי שזאת הבדיקה האמיתית והיחידה שאם נמצאים בא אותם תאים אז הם מראים רק על דבר אחד וזה תסמונת שיוגרן - כמובן שדרושה גם קורולציה קלינית. האם ישנם עוד סיבות שבגללם יימצאו צברים לימפתיים בבלוטות רוק? אודה לתשובתך המלומדת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת סיוגרן

הוספת תגובה

• תסמונת שיוגרן

ד"ר ירום נועם
    11/10/2007

בכדי לאבחן את תסמונת שיוגרן דרושים מספר קריטריונים וביופסיה חיובית ללא הקריטריונים האחרים אינה אבחנתית.
    ניתן למצוא צברים של לימפוציטים בבלוטות רוק אצל אנשים בריאים ללא כל סימפטומים ליובש פה.
    אפשר לחזור על בדיקות הדם הספציפיות למחלה זו. במידה והבדיקות תקינות ויובש הפה אינו מטריד יותר סביר להניח שלא מדובר בתסמונת שיוגרן

ד"ר ירום נועם
    מומחה ברפואת הפה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיוגרן

יעל פ
    04/10/2009

אני חולה בלופוס מיאסטניה ושיוגרן SSA חיובי
    בהקשר זה אני סובלת מיובש בפה בלוע וצריבה בעיניים
    לא נעשתה ביופסיה
    נוטלת אימורן100מג' ליום וIVIG אחת לחודש בגלל מיאסטניה גראביס
    כמו כן תפליט פריקרדיאלי בכמות בינונית
    הטיפול והמעקב במרפאת לופוס ובמח' לטרשת נפוצה
    האם יש צורך בבדיקות נוספות ומה ניתן לעשות כאשר היובש בפה והצריבה בעיניים בלתי נסבלים
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו