מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה עדיףרועי17/10/2007
שן טבעית עם חשד לא ברור לסדק, לעשות המיסקציה או אפיסוקטומי? או "פשוט" לעקור ואז הרמת סינוס , השתלת חניכיים ושתל...
מדובר בשן 26 שהיא האחרונה שנותרה במשנן...
מה הנזק שעלול להגרם לחניכים ותוך כמה זמן זה יקרה אם ישנה מעל לשן זו פיסטולה בולטת אך לא במיוחד כואבת...
אודה על התייחסות אוביקטיבית וללא אינטרס כלכלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המיסקציה
ד``ר דניאל ניצן19/10/2007שלום רועי
1. לא ברור לי על איזה אינטרס כלכלי אתה מדבר. אם אתה מטפל אצלי, ואני עשוי להרויח משהו, היית שואל אותי ישירות ולא באתר. אם אתה לא מטפל אצלי, איך יהיה לי אינטרס כלכלי כלשהו מהתשובה ??
2. בדרך כלל שן עם פיסטולה עקב סדק דינה להיעקר - אחוזי ההצלחה של טיפולים כגון המיסקציה או אפיסקטומי הם נמוכים עד נמוכים מאוד.
3. הנזק בהשארת השן הוא ספיגת עצם מתמדת.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמיסקציה
רינת24/10/2007כוונת האינטרס הכלכלי לא הופנתה אליך אישית, אלא באופן כללי הרי שתל הכולל בתוכו הרמת סינוס והשתלת עצם יקר לאין ערוך מנסיון הירואי להציל את השן באמצעות המיסקציה...
אילו נאלצת אתה להתמודד עם סוגיה זו ההיית מנסה "להלחם" על השן שלך ולנסות להצילה או הולך על פתרון ההשתלה?
אגב - מה ההבדל בין הרמת סינוס פתוחה להרמת סינוס סגורה ומהם הסיכונים והסיבוכים שבפעולה זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמיסקציה
ד``ר דניאל ניצן24/10/2007שלום רינת
1. לשמחתי לא נתקלתי בדילמה הזו, אך אני הייתי בוחר בטיפול עם סיכויי ההצלחה הגבוהים יותר, לאורך זמן.
2. הרמת סינוס פתוחה - כניסה לחלל הסינוס ודחיסת עצם מסוג כלשהו לחלקו התחתון של הסינוס, בראיה ישירה.
הרמת סינוס סגורה - שבירה מבוקרת של העצם ברצפה של חלל הסינוס, עם או בלי החדרה של עצם מסוג כלשהו לחלל, ללא ראיה ישירה של הסינוס.
3. הסיכונים בפעולה בסינוס הם זהום ודלקת בסינוס - סינוסיטיס (נדיר), וכשלון של הפעולה.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילמה....
דלית26/10/2007ראשית תודה על תשובתך המפורטת והמלומדת, האם ממנה ניתן ללמוד שפתרון השתל הינו הפתרון עם סיכוי ההשרדות הטוב והגבוה יותר? האם לא נכון ששן שלי בפה טובה מכל שתל הכי מוצלח שיהיה?
ושאלה נוספת, בבקשה - במקרה והסיבוך הנוצר מהרמת הסינוס הוא סינוסיטיס - הווה אומר שמדובר בבעייה כרונית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילמה
ד``ר דניאל ניצן01/11/2007שלום דלית
שן טבעית, מבית היוצר השמיימי, תמיד טובה יותר מכל תחליף אנושי.
אבל ......
אם השן אבודה, שתל הוא תחליף מצוין עם אחוזי הצלחה גבוהים לאורך שנים רבות.
נדיר מאוד, אך אם נוצר סינוסיטיס כרוני צריך להוציא את העצם שהושתלה, מהסינוס.
בהצלחה
ד"ר דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כבר שלושה חודשים שיש לה 2 פצעים בהירים בפה
תופעה מאוד מוזרה מזה שנתיים
האם רופא צריך להגיד מראש למטופל איזה סוג שתל יותקן בפיו
מוקצלה בשפה התחתונה ודרך לא כירורגית לטיפול
ממצא נגע ברירית הלחי
כתרים מעל שתלים- במשך 20 שנים
נגע ברירית הלחי- פסים לבנים
עקירת שן כלואה סיבוכים וסכנה
אמפוטציה לשורש השן- שן 16
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?