בעיה בשן קדמית עליונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה בשן קדמית עליונה
    ליאת
    22/10/2007

בגיל צעיר עברתי ניתוח בו עקרו לי את 4 שיניים עודפות שהיו לי מעל שתי השינים הקדמיות למעלה ומשכו באמצעות פלטה שתי שיניים שהיו מתחת לאף.

כיום אני בת 30 וב- 5 השנים האחרונות אני סובלת מדלקת חניכים חריפה מעל שן אחת. לפני 3 שנים עשיתי כתר בשן, בגלל שהשן הצהיבה והיא גם היתה עקומה טיפה.

בעת עשית הכתר הקבוע- נאמר לי ע"י הרופא כי הוא סבור שאין חיות בשן. לא נעשה לי טופל שורש אז. כעת ביקרתי אצל רופא אחר, שהופתע ממצב החניכים, הוריד לי את הכתר הקבוע, והופנתי לרופא מומחה לחניכים שעשה לי טיפול של ניקוי חניכים בכל הפה ובמיוחד בשן זו. לאחר הטיפול, החניכים השתפרו פלאים למעט מעל לשן זו. כעת הרופאים סבורים שיש לעקור את השן הזו. לפני חודש וחצי הרופא עשה לי טיפול שורש בשן, מתוך תקווה שזה יעזור, אבל זה לא עזר והחניכים נשארו כמו שהם. שאלתי - האם אני חייבת לעקור את השן, למרות שהיא לא כואבת לי או מתנדנדת וכתוצאה מכך אצטרך אולי להרוס שינים בריאות ליד - לגשר. הרופא ציין שיתכן ולא אוכל לעשות שתל. אני אובדת עצות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בשן קדמית עליונה

הוספת תגובה

• עקירה

ד``ר דניאל ניצן
    22/10/2007

שלום ליאת
    בלי צילומים אינני יכול לחוות דיעה, אך נשמע שהשן לעקירה.
    בדרך כלל ניתן לבצע שתל אחרי עקירה - ייתכן שצריך השתלת עצם מסוג כלשהו, אבל נדיר שאי אפשר בכלל לבצע שתל. תתיעצי עם מומחה לכירורגיה או חניכיים (פריודונט).
    בהצלחה
    ד"ר דניאל ניצן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו