מחיצה שמפרידה בין שני צידי החניכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחיצה שמפרידה בין שני צידי החניכיים
    משי
    22/05/2010

בתי נולדה עם שפה קשורה כלומר מחיצה שמפרידה בין שני צידי החניכיים המחיצה מחברת את השפה העליונה עם קו האמצע בשיניים הקידמיות במקום מעל החניכיים באופן רגיל, מכיוון שהחיבור של המחיצה מסתיים מאחורי השיניים הקידמיות, יש חתיכת בשר בין השיניים ונוצר רווח בין השיניים כאשר היא מחייכת יש מעין תוספת בשר על החניכיים בצורת האות T
    האם ניתן לחתוך את המחיצה כדי שתסתיים מעל החניכיים וכך כאשר השיניים הקבועות יגדלו לא יהיה רווח בין השיניים?
    איך קוראים לתופעה האם היא שכיחה?
    האם היא יכולה להפריע לדיבור ?
    ביקרתי אצל מספר רופאי שיניים אך עד היום לא הצלחתי למצוא רופא שמכיר את התופעה ויכול לתת פתרון והסבר למצב.
    אשמח אם תוכלו לעזור לי או להפנות אותי למישהו שיוכל לעזור לי.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מחיצה שמפרידה בין שני צידי החניכיים

ד``ר יזהר שוחט
    22/05/2010

לא ציינת בת כמה הילדה. בתינוקות קיים קפל רקמה הקרוי פרנום ומחבר בין השפה לחיך. עם התחלת בקיעת השיניים נודד הפרנום ומתחבר מעל השיניים העליונות. לעיתים לא קורה התהליך ונותר החיבור המלווה ברווח בין השיניים.כדאי לפנות לבדיקת כירורג פה ולסת אשר יחליט על הצורך בהסרתו. הפעולה קצרה ופשוטה וללא סיבוכים משמעותיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו