לדאבוני גם לי בעיה עם שן בינה כלואה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לדאבוני גם לי בעיה עם שן בינה כלואה
    אביב
    04/07/2010

השו כלואה עמוק מאוד ויש מעליה ציסטה- בצילום CT רופאת החניכיים אמרה לי שהעצב עובר בשן והסיכון לפגיעה בעצב על ידי עקירה שואף ל100%.
    כירורג במרפאה הציץ בצילום לשניה והמליץ לא לגעת ולעקוב אחרי שנתיים לראות אם יש שינויי בגודל הציסטה..
    שאלותי בבקשה: האם יתכן להשאיר את העניין ללא טיפול ורק לעקוב אחרי תקופת מה? האם ניתן לטפל בציסטה ללא עקירה? ואם חייבים עקירה האם ניתן ללא פגיעה בעצב? אני מאוד מבולבל.
    אנא אודה מאוד לכל הבהרה וסיוע בעניין

תודה רבה
    אביב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שו בינה

ד``ר דניאל ניצן
    04/07/2010

שלום
    מכיון שאין לי צילום אין לי אפשרות לתת חוות דעת לגבי השן שלך.
    בכל אופן חזקה על הכירורג שבדק אותך שהוא יודע את מלאכתו נאמנה וכדאי לשמוע בעצתו.
    אם אתה רוצה חוות דעת שניה - גש לכירורג נוסף.
    בריאות
    דניאל ניצן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי שן כלואה 38

תהילה
    11/07/2010

שלום לך,
    האם תוכל להמליץ כיצד ניתן לגשת לחוות דעת של כירורג נוסף?
    אני בת 30, והתגלתה אצלי שן כלואה 38 שלפי צילום הCT יושבת בבירור על העצב, בבדיקה ע"י צוות כירורגים במרפאת איכילוב נמסר לי כי הסיכון לנזק תחושתי בשפה ובלשון לאחר העקירה הוא כ100%.
    מה ניתן לעשות במקרה כזה? השן כואבת והאזור מודלק ונפוח.
    האם יש הליך כלשהו שיכול להפחית את הכאב לפחות לתקופת ביניים?

האם היית ממליץ לבצע את העקירה בבית חולים או על ידי מומחה פה ולסת באופן פרטי?
    כיצד אוכל למצוא מומחה פה ולסת נוסף שאוכל להתייעץ עמו?
    חשוב לי לציין כי האבחון שניתן בבית חולים היה שטחי מאוד והייתי צריכה ממש "לדובב" את הרופא כדי לקבל מידע על הסיכונים העומדים בפני בעקירה זו.
    מאחר שכך אני חשה כי הטיפול בעקירה עלול אף הוא להיות רשלני.

בברכה,
    תהילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו