מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לדאבוני גם לי בעיה עם שן בינה כלואהאביב04/07/2010
השו כלואה עמוק מאוד ויש מעליה ציסטה- בצילום CT רופאת החניכיים אמרה לי שהעצב עובר בשן והסיכון לפגיעה בעצב על ידי עקירה שואף ל100%.
כירורג במרפאה הציץ בצילום לשניה והמליץ לא לגעת ולעקוב אחרי שנתיים לראות אם יש שינויי בגודל הציסטה..
שאלותי בבקשה: האם יתכן להשאיר את העניין ללא טיפול ורק לעקוב אחרי תקופת מה? האם ניתן לטפל בציסטה ללא עקירה? ואם חייבים עקירה האם ניתן ללא פגיעה בעצב? אני מאוד מבולבל.
אנא אודה מאוד לכל הבהרה וסיוע בעניין
תודה רבה
אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שו בינה
ד``ר דניאל ניצן04/07/2010שלום
מכיון שאין לי צילום אין לי אפשרות לתת חוות דעת לגבי השן שלך.
בכל אופן חזקה על הכירורג שבדק אותך שהוא יודע את מלאכתו נאמנה וכדאי לשמוע בעצתו.
אם אתה רוצה חוות דעת שניה - גש לכירורג נוסף.
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי שן כלואה 38
תהילה11/07/2010שלום לך,
האם תוכל להמליץ כיצד ניתן לגשת לחוות דעת של כירורג נוסף?
אני בת 30, והתגלתה אצלי שן כלואה 38 שלפי צילום הCT יושבת בבירור על העצב, בבדיקה ע"י צוות כירורגים במרפאת איכילוב נמסר לי כי הסיכון לנזק תחושתי בשפה ובלשון לאחר העקירה הוא כ100%.
מה ניתן לעשות במקרה כזה? השן כואבת והאזור מודלק ונפוח.
האם יש הליך כלשהו שיכול להפחית את הכאב לפחות לתקופת ביניים?
האם היית ממליץ לבצע את העקירה בבית חולים או על ידי מומחה פה ולסת באופן פרטי?
כיצד אוכל למצוא מומחה פה ולסת נוסף שאוכל להתייעץ עמו?
חשוב לי לציין כי האבחון שניתן בבית חולים היה שטחי מאוד והייתי צריכה ממש "לדובב" את הרופא כדי לקבל מידע על הסיכונים העומדים בפני בעקירה זו.
מאחר שכך אני חשה כי הטיפול בעקירה עלול אף הוא להיות רשלני.
בברכה,
תהילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כבר שלושה חודשים שיש לה 2 פצעים בהירים בפה
תופעה מאוד מוזרה מזה שנתיים
האם רופא צריך להגיד מראש למטופל איזה סוג שתל יותקן בפיו
מוקצלה בשפה התחתונה ודרך לא כירורגית לטיפול
ממצא נגע ברירית הלחי
כתרים מעל שתלים- במשך 20 שנים
נגע ברירית הלחי- פסים לבנים
עקירת שן כלואה סיבוכים וסכנה
אמפוטציה לשורש השן- שן 16
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)