המיסקציה = קיטוע שורש אחד?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המיסקציה = קיטוע שורש אחד?
    חגית
    09/11/2007

יש לי בלבול קטן : בעקבות חשד לסדק בשורש ובגלל רצוני לשמור על המשנן הציעו לי לכרות שורש MB (האם יש משמעות לשורש הנכרת?) - אני מתבלבלת בין המושגים כי יש המתקנים אותי ואומרים שהמיסקציה זה לא קיטוע השורש...

רציתי גם לדעת מי עדיף לי מומחה לחניכיים או כירוג - ונניח שפותחים את החניכיים האם יכולה להתגלות בעייה אחרת ולא סדק? ואז למומחה יהיו גם הכלים והידע לעשות זאת טוב ?

האם הגישה המלומדת בהתמחות היא שמרנית המנסה לשמור על השיניים או שיש נטייה לחדשנות בעקבות פרוגנוזה טובה יותר עם שתלים?

לתשובותייך, מראש אודה !!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המיסקציה = קיטוע שורש אחד?

הוספת תגובה

• המיסקציה

ד``ר דניאל ניצן
    09/11/2007

שלום חגית
    1. המיסקציה - למשל בטוחנת תחתונה - חיתוך השן במרכזה כך שנותרים שני חצאי שיניים - חצי כותרת ושורש אחד, לכל חצי שן. בדרך כלל עוקרים חצי אחד, והחצי השני נותר.
    2. אמפוטציה - עקירת אחד השורשים תוך השארת הכותרת שלמה, עם שורש אחד.
    3. כירורג או פריודונט מבצעים את הנ"ל, ולשניהם יש הידע להתמודד עם כל דבר שעלול לצוץ ולהפתיע במהלך הפרוצדורה.
    4. הגישה בהתמחות שונה בכל מקום התמחות ומשתנה בהתאם למלמדים וללומדים בכל רגע נתון.
    בהצלחה
    ד"ר דניאל ניצן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו