זיז בבלוטת הרוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זיז בבלוטת הרוק
    רז
    19/08/2010

שלום רב!
    לפני כחמישה שבועות לערך בעת ארוחה הרגשתי כאב לא ברור מתחת ללשון והתנפחה לי בלוטת הרוק הגדולה מתחת ללסת בצד שמאל. לאחר כיומיים בערך של כאבים ונפיחות החלה לי מוגלה באחת מהבלוטות הקטנות שמתחת ללשון (אלו שבבסיס הלשון היכן שישנו חיבור בין הלשון לרצפת הפה- היה נראה ממש כאילו הבלוטה הפכה לחצ'קון). לאחר כשבוע של כאבי תופת ונפיחות ולאחר שהבלוטה התפוצצה פעמיים והתיזה נוזל מוגלתי, הנפיחות בבלוטה הגדולה ירדה, אך לצערי נשאר לי מעין גוש (שאם לוחצים על הבלוטה הוא בצבע לבן וקשה מאוד) ונפיחות בבלוטה הקטנה מצד שמאל (היכן שהתפתחה המוגלה). רופא אא"ג בדק ואמר שהוא לא ממשש אבן, אך נתן לי אנטיביוטיקה שלא עזרה לי והפניה לרופא פה ולסת בתל השומר, לצערי התור הקרוב הוא לעוד 4 חודשים, וכרגע אני סובל מכאב עת האכילה רק לעיתים תכופות, אך בעיקר העניין מציק לי מכיון שגם רופא האא"ג לא ידע לומר לי מה זה וגם רופא שינייים אמר שאין לו מושג במה מדובר (כי זה לא מרגיש כמו אבן). השאלה היא האם להיות שאנן ולחכות 4 חודשים או להקשיב לסובבים לי ולבדוק את זה מיידית כי לא עלינו זה יכול להיות משהו חמור יותר. ניסיתי לחפש רופא כירורג פה ולסת באופן פרטי ולצערי אני לא מוצא. האם יש המלצות מה לעשות? כמו מה זה נשמע לכם?
    תודה , רז

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זיז בבלוטת הרוק

הוספת תגובה

• זיז בבלוטת הרוק

ד``ר יזהר שוחט
    23/08/2010

התופעה נשמעת כמתאימה לאבן בבלוטת הרוק התת לסתית. יש צורך בצילום הבלוטה והצינור המנקז על מנת לאתר את האבן.רשימת כירורגים פה ולסת מצויה באתר משרד הבריאות או ההסתדרות לרפואת שיניים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו