מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים ואי נוחות בפנים-שן בינה?טל11/09/2010
שלום,
אני בן 22 ויש לי ברקע כבר 5 שנים פיברומיאלגיה, ואחד מהסימפטומים העיקרים שלי הם הרגשת מלאות בפנים, רגישות חזקה מאוד כאשר מתופפים על סינוסים/ארובות עיניים/לחיים ושאר עצמות הפנים ומרגישים נהדר כאבים כאשר מזיזים את הראש מהר מצד לצד.
רופאים כבר שללו בעבר סינוסיטיס, כאשר יש לי ברקע אף סתום כרוני כבר שנים, וחולי פיברומיאלגיה רבים שדיברתי איתם טוענים שהם לא מכירים את ההרגשה הזאת.
כמובן שבנוסף יש לי כאבים בכל הגוף אך ההרגשה בפנים מגבילה אותי.
יש לי בפה מימין למעלה, שן טוחנת שאני חושב שגודלת באלכסון, כאשר היא יצאה החוצה עוד ועוד עם השנים, ומלפני 5 שנים-התחלת הפיברומיאלגיה, היא הייתה יותר בפנים מהיום.
אין לי הרבה בעיות יוצאות דופן של דלקות חניכיים/כאב חזק מאוד באיזור השן אך יש לציין שאני חורק כרוני הרבה מאוד שנים את השיניים ויש הרס די גדול לשיניים.
רציתי לשאול, האם יכול להיות שהשן הטוחנת גורמת להרגשה הלא נעימה בפנים? האם על ידי צילום רופא מיומן יכול לדעת אם זה המקרה? או שצריכים לנתח ולראות? והאם יכול להיות בכלל ששן טוחנת אחרת שלאיצאה היא הגורם?
פשוט אני נמצא באי נוחות גדולה וההרגשה בפנים תורמת הרבה לכך.
למי אני פונה עכשיו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ואי נוחות בפנים-שן בינה
ד``ר יזהר שוחט11/09/2010תיאור הכאב מתאים הרבה יותר לסינוסיטיס כרונית ולא לכאבים ממקור שן בינה. יש צורך בבדיקת מומחה לאא"ג וייתכן שידרש צילום סיטי של הסינוסים על מנת לשלול בעיה בהם. במידה ונשללת בעיית סינוסים רצוי שתיבדק ע"י מומחה בכירורגיית פה ולסתות .
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כבר שלושה חודשים שיש לה 2 פצעים בהירים בפה
תופעה מאוד מוזרה מזה שנתיים
האם רופא צריך להגיד מראש למטופל איזה סוג שתל יותקן בפיו
מוקצלה בשפה התחתונה ודרך לא כירורגית לטיפול
ממצא נגע ברירית הלחי
כתרים מעל שתלים- במשך 20 שנים
נגע ברירית הלחי- פסים לבנים
עקירת שן כלואה סיבוכים וסכנה
אמפוטציה לשורש השן- שן 16
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?