נגע פיבריטי ברירית בוקלית?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נגע פיבריטי ברירית בוקלית?
    גלי
    26/10/2010

שלום אני בחורה בת 45 עים מעין גוש בלחי הפנימית של הפה מזה מיספר חודשים. הייתי בבדיקה בפה ולסת.בתשובה נימסר לי: שצריך להוציאו בביופסיה.מה זה אומר? למה אי אפשר להשאירו ורק לעקוב אחריו? בשאלה ששאלתי. רופא הוא השיב לי. נגעים מסוג זה נפוצים למדי וניגרמים כתוצאה מטראומה. יש לסלקם בביופסיה ולסלק את מקור הטראומה. מה זה אומר איזה טראומה? ומה הכוונה לסלק את מקור הטראומה. האים זה יכול להיות סרטני. מיצטערת על השאלות הרבות אבל לא מובנת לי התשובה של הרופא. תודה גלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נגע פיבריטי ברירית בוקלית

ד``ר דניאל ניצן
    27/10/2010

שלום
    בדרך כלל נשיכה - טראומה - גורמת לנגעים מסוג זה.
    מקובל להוציא אותם כדי לסלק את הפתולוגיה.
    הסיכוי שזה גידול הוא נמוך מאוד מאוד מאוד, אך בדרך כלל שולחים את הנגע לבדיקה היסטופתולוגית כדי לשלול זאת.
    בריאות
    דניאל ניצן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בליטה ברירית בוקלית

יאן
    18/05/2014

אני בן 65 . גם לי יש בליטה קטנה ולידה עוד מספר בליטות מיקרוסקופיות ברירית הבוקלית .
    נאמר שאמנם לא מסוכן אבל רצוי להוציא את נגע ולשלוח לביופסיה.
    שאלתי :
    האם הוצאת הנגע ( לא כואב ולא מפריע ) יכולה להשפיע בעתיד על אובדן תחושה, על הטעם או לצורה הפיזית החיצונית .? האם יש הערכה באחוזים ( אם אפשר ) שהדבר יקרה ?
    אבקש המלצותיך .
    בכבוד רב ותודה ,יאן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו